Tako da tudi prekomerno tiskanje denarja pomeni (enako kot pri svinčnikih) izgubo njegove vrednosti. Strokovno se temu reče inflacija.Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Svinčnik je v bistvu denar, samo zgodbo sem zamenjal. Za denar je zanimanje vedno.Dal sem 2 primera, da se obrazloži, kdo nam daje kredite in od kje se jemlje denar. Ne jemat sedaj svinčnik, kot blago, ampak namesto 1 svinčnika daj 100 milijard dolarjev.
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
vprašanje se glasi:
Kdo nam daje kredite?
Odgovor je zelo preprost. Tiskajo ga.....in posojajo, nazaj pa ga zahtevajo z obrestmi. Tega denarja, kateri je na svetu v številkah, NI !!!!
To pa zato, ker ne moreš ti natisniti 10 enot in zahtevati nazaj 11 enot, če 1 enota NE obstaja. Potem lepo natisneš še 10 enot za drugega in 10 enot za tretjega in prvi in drugi in tretji se potem drkajo med sabo in si izmenjujejo blago za enote z obrestmi, ti pa si lepo pokrit in dobivaš obresti od vseh treh. ZAKLJUČENO!!!
Še bolj enostavno? Naredim 10 svinčnikov in jih posodim mulcu, pod pogojem, da mi jih vrne 11. Ker ta dodatni svinčnik NE obstaja, naredim še 10 svinčnikov in jih posodim drugemu mulcu. Potem prvi mulc pomaga drugemu mulcu narediti fračo in ta mu poplača s 3 svinčniki in prvi mulec mi potem lahko vrne 11 svinčnikov in tako daaaaaljeeee.
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
http://www.forbes.com/sites/ni...pe-infographic/
Grki 42, Nemci 35 ur.
Kdo je lenuh ?
Vam je nekaterim Nemčija preveč glave oprala s svojo demagogijo.
Pa ne pozabite, Slovenija ima z Grčijo več skupnega kot si je marsikdo pripravljen priznati.
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
vprašanje se glasi:
Kdo nam daje kredite?
Odgovor je zelo preprost. Tiskajo ga.....in posojajo, nazaj pa ga zahtevajo z obrestmi. Tega denarja, kateri je na svetu v številkah, NI !!!!
To pa zato, ker ne moreš ti natisniti 10 enot in zahtevati nazaj 11 enot, če 1 enota NE obstaja. Potem lepo natisneš še 10 enot za drugega in 10 enot za tretjega in prvi in drugi in tretji se potem drkajo med sabo in si izmenjujejo blago za enote z obrestmi, ti pa si lepo pokrit in dobivaš obresti od vseh treh. ZAKLJUČENO!!!
Še bolj enostavno? Naredim 10 svinčnikov in jih posodim mulcu, pod pogojem, da mi jih vrne 11. Ker ta dodatni svinčnik NE obstaja, naredim še 10 svinčnikov in jih posodim drugemu mulcu. Potem prvi mulc pomaga drugemu mulcu narediti fračo in ta mu poplača s 3 svinčniki in prvi mulec mi potem lahko vrne 11 svinčnikov in tako daaaaaljeeee.
A bejz bejz, kaj pa cas ko je oseba ki ti je posodila svincnike in jih ne more uporabljat? Ideja je da ti iz desetih svincnikov, ki si si jih sposodil narises nekaj, kar kasnej zamenjas za 5 svincnikov, in potem vrnes 11 svincnikov, 4je pa ti ostanejo. Sej ni tolk rezko to razumet, razen seveda ce si lenuh in namest da rises, rajs menjas svincnike za gyros in uozo...