Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Evo, Kangla bo šel, Maribor bo zopet cvetel, ljudje bodo pa plačali za novo fasado in nova okna na občini. Gotof je, uspelo vam je, bravo!! Bo Stojan Auer boljše opravljal to funkcijo!
Jaz pa mislim da se bo Kangler svetniške funkcije še bolj oklepal, kot županske.Citat:
Uporabnik Steve pravi:
to da bo odstopil kot svetnik je jasno kot beli dan. ce ga ne bodo ze prej vun sutnili, da si ostali riti resijo.
Citat:
Kangler je v izjavi dejal, da je december mesec, ko bi se morali povezovati, združevati, si želeti vse dobro. Zato se je odločil, da Mariborčanom tudi sam da darilo, ki se ga bodo nekateri razveselili, druge pa bo razžalostilo. Prepričan je, da so nekateri gospodarsko in socialno krizo izkoristili za politično obračunavanje.
Kot je še povedal, je odločitev o odstopu v ozkem družinskem krogu sprejel 4. decembra, na dan, ki ima zanj več simbolnih pomenov, med drugim je bil na ta datum leta 2006 prvič imenovan za mariborskega župana. "Nedopustno je, da grozijo moji družini, da se skrivajo za Facebook profilom in pozivajo javnost, naj tako ali drugače napade župana in sodelavce, jih polije s solno kislino, objavlja naslove, telefonske številke in registrske tablice, da bi jih lažje našli. To so podpihovali tudi nekateri mediji. Je to pravni red?" se sprašuje Kangler, ki pravi, da sprejema politično odgovornost, da pa se je vseskozi boril za mesto in Štajersko. Tudi v vojni za Slovenijo, kjer je bil s kolegi za to državo celo pripravljen umreti.
Citat:
Kot pravi, morda plačuje tudi ceno za politično pripadnost. "Na proteste so prihajali iz drugih krajev, nekdo je organiziral shode, da bi v času predsedniške kampanje na kolena spravil 20-letno slovensko demokracijo. Mogoče so mi zamerili, ker sem v prvem krogu podprl mojega kandidat Milana Zvera," ugiba Kangler.
Strice s Facebooka pa poziva, da se pokažejo javnosti in prinesejo program dela. Njegov odstop bo sicer začel veljati 31. decembra, njegove naloge pa začasno prevzema podžupan Milan Mikl.
Kangler na vprašanja novinarjev ni odgovarjal, prav tako ni pojasnil, ali se bo poslovil tudi z mesta državnega svetnika.
Citat:
Iščemo kriznega menedžerja
Sociolog Andrej Fištravec, tudi eden od podpisnikov poziva Kanglerju naj odstopi, pa pravi, da Maribor potrebuje predvsem kriznega menedžerja, pri čemer je povsem vseeno, ali bo izšel iz politične ali kakšne druge sfere.
"V Mariboru je brezposelnost višja kot v drugih slovenskih krajih, imamo nižji BDP, ob tem pa prazen mestni proračun. Občina je nelikvidna, ker niti za eno leto ne more zagotoviti sredstev, ne more izvajati niti projektov, ki so sofinancirani z evropskim denarjem," našteva in pravi, da v Mariboru tako civilna družba kot politika pospešeno iščeta ljudi, ki bi bili zapleteni županski nalogi kos, bi jo bili pripravljeni sprejeti in ki bi seveda tudi uživali zadostno podporo.
Citat:
Rušenjem Kanglera, Slovenci su srušili jednog korumpiranog činovnika, ako ovako nastave srušiti æe ih još nekolicinu, no prije ili kasnije vjerojatno æe se okrenuti i protiv cjelokupnog sustava koji stvara i omoguæava da se ovakve osobe nađu na tako visokim funkcijama.
Od esencijalne važnosti u ovom trenutku je da organizirani radnici stanu snažno na stranu prosvjednika. Pritom i sami prosvjednici pred sobom imaju važan zadatak, moraju se angažirati u dovođenju radnika u svoje redove - možda Facebook i slični servisi nisu toliko idealni po tom pitanju, vrijeme je za ostvarivanje direktnih kontakata s predstavnicima radništva, progresivnim sindikatima i radničkim organizacijama.
Radnici moraju prepoznati kako su ovakve narodne pobune jedino svjetlo na kraju njihovih inače izuzetno mračnih tunela. Spomenimo pritom kako je veæ najavljen opæi generalni štrajk za 21. prosinac koji æe svakako biti vrlo važan korak u okviru aktualnih događanja.
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Matevz Frangez se ponuja za zupana MB.