Gostovanje spletne strani - kje?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Rabil bi gostovanje za spletno stran. Nič požrešnega, tudi prostora ne bo dosti, računam tam v povprečju nekje 50 obiskov na dan s kakšnimi peaki tudi do 500. Kaj vzet?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem vzel Godaddy, nikoli problemov s dosegljivostjo (navsezadnje so največji hoster na svetu), na internetu pa mrgoli coupon kod, s katerimi se da tudi na polovico oklestit stroške.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
In kakšen je ta strošek? Okvirno? Kako je pa z Google uvrstitvijo. Baje naj bi te le ta uvrščal nižje, če imaš v tujini.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Malo gledam zdej te zadeve. Kaj pomeni PHP5 z safe_mode=Off? Kaj to omogoča?

Sem mislil, da bo zadeva dražja, tam okrog 20 EUR mesečno. Za take cene se mi sploh ne splača gledat za poceni varijanto, čeprav seveda nikoli ne škodi. Najvažnejše je, da se ne nategnem pri izbiri in mi bo vse delalo. Tale hostso vidim, da ti že pri drugem paketu tudi brezplačno registrira domeno (a tudi slovensko), kar je potem še toliko bolje.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.073
1.867
113
Emona / Carnium
Tudi lokacija strežnika je eden izmed dejavnikov. Če imaš močno konkurenco, potem raje izberi gostovanje v državi (ali blizu), kjer je trg, ki mu bo stran namenjena. V nasprotnem primeru ni tako ZELO pomembno.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Jaz imam takole:
- slo php sajti: zabec.net
- eng php sajti: hostmonster.com
- eng asp.net sajti godaddy.com
Mi ta kombinacija super lavfa že več let brez kakšnih koli problemov.
zmaga.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In kakšen je ta strošek? Okvirno? Kako je pa z Google uvrstitvijo. Baje naj bi te le ta uvrščal nižje, če imaš v tujini.

Uh, na pamet res ne vem, ampak se mi zdi, da je 80€ letno za 20GB prostora in neomejen promet. Godaddy je zanimiv predvsem zato, ker ponuja veliko prostora za denar - pri ostalih, predvsem slovenskih, je večji prostor precej drag (oz. je bil par let nazaj, ko sem stran postavljal).

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
jaz imam za slo sajte SI-SHELL, za tuje pa namecheap gostovanje (tu imam tudi domene). Vse je OK. Namecheap gostovanje celo zelo dobro deluje za ugodno ceno.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Jaz z SI-SHELL nikoli nisem imel problemov, zelo stabilno gostovanje in tudi hitro. Moram pa vas opozorit, da ni vse v velikosti prostora in pasovne širine. Tu so še omejitve mysql zahtevkov in višina razpoložljivega RAMa. Pazite tudi na to.