Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Aja, na zdajšnje delovno mesto smo se pa prijavili trije kandidati, preizkus sem pa opravil samo jaz. Da ne omenjam, da so me celo klicali iz enega podjetja, da potrebujejo delavca v proizvodnji in da razumejo, da me ne zanima, ampak da pač morajo vprašat.
Si pač nadpovprečno sposoben in zato tudi zelo iskan osebek in se podjetja kar grebejo zate. Bravo, super zate! Moraš se pa zavedati, da je veliko ljudi povprečno sposobnih za neko delo, zato je večja konkurenca in se morajo res zelo potruditi, veliko bolj, kot ti, da dobijo in obdržijo neko službo za minimalca in ni prav, da zaničuješ take ljudi, tudi zato ne, ker ima marsikdo od njih druge kvalitete in sposobnosti, ki se na njihovo žalost (ali pa tudi ne) ne merijo z denarjem ali pa samo še niso dobili prave priložnosti. Mislim pa, da ti grejo še bolj v nos bolj sposobni od tebe, tisti, ki brez dela lepo živijo od socialne in še kakšne druge pomoči
Pa ne zagovarjam nikogar na socialni!!
Kot sem rekel zakon in pravila v naši državi bi morali veljati za vse! Meni enostavno ni jasno kako so lahko tako zelo dosledni in učinkoviti pri vseh malih prekrškarjih? Kako so lahko tako zelo učinkoviti pri naprimer napačnem parkiranju in ti ne pomagajo nobene pritožbe medtem pa spustijo na prostost resnično hude kriminalce zaradi nekih blesavih "napak" pri dokazih? Kako rata raznim tajkunom zapufat in uničit in pokrasti firme...pa jim spet nihče nič ne more, nimajo dokazov oziroma se sploh ne potrudijo karkoli dokazovati, obtožiti in obsoditi! Če bi se te stvari uredile bi bilo tudi več služb, ljudje bi bili na splošno bolj zadovoljni in bilo bi manj takšnih zgodb o rubežu mame z otroki! Kadar bi pa do tega že prišlo bi pa vsi vedeli, da tako pač je kadar nekdo nekaj zagreši in noče plačati neglede ali je to čisto povprečen "Janez", ki dela v proizvodnji za 500eur , ugleden direktor velikega podjetja ali pa velika riba podzemlja.