Gorenje's Carbon Fiber Fridge: Last Seen In Batman

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Gorenjeva linija na gizmodo.com (najbolj obiskan blog zabavne elektronike na svetu)

http://gizmodo.com/5522712/gorenjes-carbon-fiber-fridge-last-seen-in-batmans-kitchen

500x_gorenje1.jpg

zmaga.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gorenje je čez lužo precej cenjena znamka pri takih, ki imajo par milijončkov v žepu. Seveda gre za čisto drugačne aparate kot jih pri nas prodajajo ''na kile''. Dedek je včasih sodeloval z njimi pri nekaterih projektih in je dobil kakšen hladilnik in pralni stroj namenjen za izvoz. Zadeva je bila tri razrede višje od tega, kar se je prodajalo / se prodaja pri nas.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
Itak za slovenske papke roba nižje kvalitete z višjo ceno. V tujini pač ne morejo pilit folka
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Itak za slovenske papke roba nižje kvalitete z višjo ceno. V tujini pač ne morejo pilit folka
smile-1.gif

a miš da je ta karbonski hladilnik 500€ al kaj?

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Hmmm, a ne bi Gorenje raje kaj naredilo na zanesljivosti svojih produktov? Tistile karbonski hladilnik... meni je ogaben. Mi je prav žal ampak karbonski laminati niso ravno lepo zgledajoča zadeva. A naslednja reč bo običajen fiberglass - poliester štedilnik?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.162
4.149
113
Sej večino tega kar nosi značko gorenje delajo v turških tovarnah v isti liniji s še čim.

Kolikor vem ima Gorenje "lastno" samo linijo bele tehnike, pa še to ne vso.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Lepo, sam kaj, ko se vsak prah gor pozna, da o prstnih odtisih sploh ne govorim.
Pa dobro, da ima (pri nas) 5 letno garancijo, pri mojem je po dveh letih crknil termostat in je vse v hladilniku zamrznilo.
grin1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sicer nimam pojma kako je gorenje znano v tujini, ampak sem prepričan, da ni tako veliko ime kot bosch ali elektrolux. Kljub temu ni nobenega komentarja, da gre za levo firmo ali kakšno kitajsko robo
smile-1.gif
Pri nas bi se kakšni manj znani znamki prav gotovo zgodilo pljuvanje vsepovprek.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Če kdo pozna tisto serijo Diary of a call girl al kaj je angleško. Ona ima gorenje hladilnik :d

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Gorenje preferira EU trg, čez lužo ima delež manj kot 5% svojega izvoza...pa še ta se niža
smile-1.gif

Je pa pohvalno, da ima toliko različnih serij, od menda priznanega ORAITO-ta, do Pininfarine....vsakemu svoje.
Je pa ta Carbon serija praktično identična ORAITO-tu izpred parih let, samo da ima vložke iz Carbona...in če to drži, so spet naredili kiks....zunaj lep, notri pa popolnoma identičen aparatom, ki so 2x-3x cenejši ( videno pri ORA-ITO) .

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Evropski proizvajalci težko konkurirajo azijcem, zato morajo delat izdelke z dodano vrednostjo.

In kako bi po tvoje moral izgledat od znotraj tale hladilnik? Imet kapnike kot batmanova jama?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Če že gre v višji cenovni razred naj ima vsaj:
No frost z ločeno komoro hladilnik/zamrz omara,
ogljeni filter, ki preprečuje vonjave v hladilniku,
dinamično hlajenje, ki vzdržuje enakomerno temperaturo ( no to imajo
smile-1.gif
),
ločeno "nulto" cono z izbiranjem vlage v predalu(ih)
itn...
+ led osvetlitev hladilnik in ne klasični e14 25W žarnico.
Zadovoljen ?
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz sem govoril s fanti v Gorenju, me je ista zadeva motila ob nakupu njihovega nekaj boljšega modela. Kalupi za hladilnike so menda precej dragi in za take butične serije, se jih ne splača dati delat. Res bi pa lahko uporabili vsaj kako drugo barvo plastike in dodali kako led diodo ali dve, čeprav je vprašanje kako je hrana videti pod tisto mrzlo svetlobo. Verjetno precej neužitno.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.667
516
113
jaz nisem. Če nima wi-fi in bluetooth ga niti ne povoham ne. Bog ne daj da nima LED LCD!

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ledice očitno ne delujejo psihološko slabše, kot klasična žarnica, saj jih ipovečini imajo vsi majo hladilniki višjega kvalitetnega razreda.