I
Torej govoriva o isti stvari. Drži?
3. Lani kupil za starše enega najcenejših Gorenje. Bedaki za Slovenijo ne dajo tablice s slovenskimi napisi, temveč angleškimi (cotton ...). Ne mi o nekem nacionalnem interesu glede Gorenja... Prepričan sem, da na nemškem ali ruskem tržišču ne prodajajo naprav z generičnimi napisi. Pri nas pa lahko, ker mislijo, da smo jim tako ali tako lojalni. Zaradi tega bi lahko kupil Beko.
Tako bo bolj prav, sedaj je stvar v rokah Kitajcev. In so tudi jo, zato pa je šlo Gorenje le še navzdol. Če jih Kitajci ne bi kupili, bi verjetno crknilo še prej.OK. Toda vsa ta kalvarija točno to povzema. Na vrhu SMO IMELI par grabežljivih hijen ki bi še staro mamo prodale, za par cekinov .
Za nemške trge očitno ne.V osnovi je tudi tam Cotton, so pa imele dolocene firme nalepke ki si jih prelepil celotno fronto. Sicer pa zadnjih 10 let redkokje pise cotton in podobno, kolikor opazam so vecinoma le simboli.
To si pri nas verjetno poklical na TelemachPri nas - "Trenutek, prosim, da vas prevežem na oddelek".
Potem postavim tehnično vprašanje : "Trenutek prosim, vas bom prevezal v tehnično službo bla bla bla."
Za nemške trge očitno ne.
https://www.moebel-kraft.de/artikel..._campaign=Elektrogeraete&utm_content=10602929
Kako v Sloveniji Hyundai daje garancijo se lahko razbere iz te teme.Po taksnih "servisnih" kriterijih je Hyundai-KIA premium, kaksen svabo pa deponija, ne pa lowcost.
Kljub vsem preturbacijam v firmi je gorenje se zmeraj brand, tudi v smislu kvalitete. Vse ostalo je nabijanje v prazno.
Problem je slovenceljska miselnost in majhnost nase vukojebine ki tega ne more posteno uredit in peljat naprej (s partnerjem ali brez).
Po drugi strani pa je to "hisa" ki hrani na desettisoce nasih ust. In to da najdes v nasi dezeli idiote ki zelijo taksni hisi slabo je samo odraz nase podlosti.
Kljub vsem preturbacijam v firmi je gorenje se zmeraj brand, tudi v smislu kvalitete. Vse ostalo je nabijanje v prazno.
Problem je slovenceljska miselnost in majhnost nase vukojebine ki tega ne more posteno uredit in peljat naprej (s partnerjem ali brez).
Po drugi strani pa je to "hisa" ki hrani na desettisoce nasih ust. In to da najdes v nasi dezeli idiote ki zelijo taksni hisi slabo je samo odraz nase podlosti.
Sedaj pa, prosim, popiši aparate, kijih imaš doma, po možnosti s slikami: hladilnik, pomivalni in pralni stroj, pečica, mikrovalnovna pečica, kuhalna plošča, likalnik, ventilator, cela kuhinja, ... Koliko tega iaš slovenskega proizvajalca in specifično Gorenje?
to hišo so tudi sami, ti ki so od nje nahranajeni pomagali spraviti do roba...katere politične barve je Velenje, katera stranka tam redno zmaguje in v kolikih vladah je bila omenjena stranka? Ter kdo je potrjeval mandate upravi szi bobijem na čelu?
Kolk pa si dal za posamezen aparat?Pred dobrim letom sem se vselil v novo stanovanje, rabil sem nekaj stvari, ker je staro ostalo v prejšnjem stanovanju... Navadno večinoma iščem rabljene stvari ampak tokrat sem zaradi prepričevanja v dobro kupčijo s popusti nasedel in rekel prav bom pa še nekaj novih stvari od gorenja kupil. Moja največja napaka. Hladilnik - made in europe (dvomim, da je slovenija), štedilnik (made in serbia) in pomivalni stroj (made in p.r.c.) . Za pomivalni stroj sem že moral garancijo uveljavljati, crknil grelec... jajca ničvredna. Hladilnik je žalost, vse ceneno. Štedilnik edini zaenkrat dokaj v redu in uporaben. Edino kar odlično dela od gospodinjskih aparatov je pralno sušilni stroj Brandt (made in france) kupljen pred cca 10 leti. V glavnem, nakup novih gorenje aparatov nikoli več!!