GORENAK (IVAN) - G O T O F J E

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Monsignorja Stresa, ima veliko izkušenj v gospodarstvu.
hysterical-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
To preprosto ni res. V Sloveniji smo imeli v zadnjih 20 letih precej protestov - velika večina brez posledic.

brez posledic
... in učinkov.

JJ se je nasprotno, norčeval, in jih pošiljal v snegu domov, češ da naj pridejo nazaj ko bo lepše vreme.

Face it, zlepa kot kaže ne bo šlo.
Ampak to nima veze z levimi in desnimi, temveč s ponižanimi in razžaljenimi.
To veš prav dobro tudi ti.

Konec koncev pa je Maribor, če ga že moramo predalčkati, prej desen kot lev.
Ampak kot rečeno, levo/desno s trenutnimi protesti nima nikakršne veze.
Ne glede na to, kako zelo se trudiš to delitev vključevati v zgodbo.

Jaz nič ne vključujem delitev v to zgodbo - Kanglerja pravzaprav niti ne komentiram, politične situacije tudi ne. Komentiram izključno policijsko posredovanje.

In zgodovinski spomin mi seže dovolj daleč, da vem, da se z nasiljem ne reši ničesar. V 19. stoletju je bilo dovolj prerokov, ki so očiščenje videli v nasilju (Engels), v 20. stoletju pa takih, ki so njihovo videnje udejanjali (Hitler, Lenin...). Zato zavračam vsakršen poskus ponujanja nasilja, kot rešitev problema. (Kakšen obsedenec zna v tem videti branjenje trenutne vlade, ampak halucinacije niso moja težava)

Ne nazadnje je do spremembe režima v Sloveniji prišlo tudi po treh velikih in popolnoma nenasilnih demostracijah. So posledice in so učinki. Prepričan sem, da bodo posledice in učinki tudi sinočnjih demonstracij - bile bi tudi, če vandalizma ne bi bilo

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Ne nazadnje je do spremembe režima v Sloveniji prišlo tudi po treh velikih in popolnoma nenasilnih demostracijah. So posledice in so učinki. Prepričan sem, da bodo posledice in učinki tudi sinočnjih demonstracij - bile bi tudi, če vandalizma ne bi bilo

Na tvojo veliko zalost, je tvoj gospodar dal jasen befel. Preko svojega partijskega kamerada milicnika Vinkota.

Pocakat na prvo provokacijo (kar logicno da bo) in spucat mesto.

Se sam Daniel Lorbek sef MB policije kanglerja ne more videti niti na 100m kako se mu gnusi!

Stvar je samo to, da ce bi zupan npr. berlina tako kradel in se delal norca z njegovih mescanov bi teh "10.000 ljudi" prislo na protest z orozjem in ga likvidirali kot Ceauscescuja.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Kako si Gorenak sploh dovoli kaj takega izjavit?!
To je nezaslišano in potrebno ukrepov! - Seveda izjava samo zato, ker je Kangler njihovih vrst
stupid-1.gif
Me prav zanima kako bi se razvilo, če bi bil Kangler član Pozitivne Slovenije??

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Se opravicujem, fuhrerja.
Kučan pa je nek führer ja .
uf-1.gif

PS-Mu je propadla sanjska vlada KGB. Mu je propadlo romanje na magistrat. Mu je propadlo postavitev tujca za premierja. Mu je propadla vnovična izvolitev Turka.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.370
91
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Lepo si povedal eno plat zgodbe. In to Gorenaku gre lepo na roke za mešat meglo. S tem človek dobi potrditev, da provokatorji/huligani so prišli po naročilu, če bom predrzen in napisal, s strani vladajočih. In gorenak jih je lepo vse protestnike popredalčkal za "ovce". To je dejstvo.

To ali so bili zlorabljeni ali ne, je za Gorenaka kot ministra MNZ popolnoma irelevantno. On bo moral v tem trenutku odgovorit, zakaj ni obvladal teh provokatorjev, teh 100 ljudi, zakaj se je spravil vsa ostale, ki so mirno demonstriral. V LJ ko so študentje pred parlamentom demonstriral, pa so uspeli provokatorje izločit mar ne?!
grims-1.gif

Kaj je dejstvo? Da so bili provokatorji nastavljeni s strani vladajočih? Po eni strani berem, da so "desni" v Mariboru zaradi te policijske akcije do nadaljnega zaključili, po drugi strani naj bi sami podtaknili provokatorje, da bi lahko policija udarila.

Pod črto, sami so podtaknili provokatorje, da bi lahko ukrepala policija in bi s tem Maribor "nagnili" v levo - huda logika
stupid-1.gif

Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Na take demonstracije vedno pride določen % vandalov. Drugače ne gre. Žal.Edino vprašanje je, ali so bili ti vandali ljudje iz vrst protetsnikov, ali pa Kanglerjevi podtaknjenci.

Seveda vedno pride določen % vandalov - to veva midva, to ve policija, to ve vsak. To bi moral vedeti tudi "anonimni" organizator in to bi moral vedeti tudi vsak udeleženec demonstracij - še posebej tisti, ki je s seboj pripeljal otroke.
Zaradi teh razlogov je treba demonstracije napovedati, organizirati redarstvo itd - in vsak s kančnkom zdrave pameti se umakne, ko začnejo provokatorji (pa naj pripadajo komurkoli že) z uničevanjem, metanjem pirotehnike, granitnih kock itd. Ampak ne, tedaj udari ven psihologija množice, ko se marsikdo počuti močnega....
Dejstvo je samo to, da je Gorenak popredalčkal vse demonstrante in nič drugega. Drugače pa si to teorijo postavil na nek višji nivo, v smislu levi desni. To se mi zdi brezveze, ker že meji na teorije zarote. Dejnasko ne bomo nikoli vedeli ali so bili provokatorji posalni ali ne. Če že sklepam, potem lahko rečem , da so bili "poslani" iz enega samega razloga, da se z ustvarjanjem nasilja diskreditria vso množico in s tem prevsmeri pozornost od dejanskega problema in ta je KANGLER.

V LJ v študentski časih sem bil na nekaterih demonstracijah (, ki niso bile neposredno zoper vladajočo politiko) in so vsa potekala mirno. Govorit o tem, da bi moral vedeti "anonimni" organizator, pomeni samo eno, da nimate pojma kako se organizirajo demonstracije, ko folku prekipi. Njim dol visi za predpise o organizaciji demonstracij, če dotična oseba akteri izražajo nezadovoljstvo, ne spoštuje zakonov. In za "organizirat" demonstracije je dovolj samo kroženje informacije.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Govorit o tem, da bi moral vedeti "anonimni" organizator, pomeni samo eno, da nimate pojma kako se organizirajo demonstracije, ko folku prekipi. Njim dol visi za predpise o organizaciji demonstracij, če dotična oseba akteri izražajo nezadovoljstvo, ne spoštuje zakonov. In za "organizirat" demonstracije je dovolj samo kroženje informacije.

467716-post_slo.gif

Tudi če je še mogoče ustaviti duha, da ne pobegne iz steklenice, ga minister Vinko uspešno žene na plano.
Ali pa je res tako butast?
Morda si pa želi, da stvari eskalirajo tako daleč, da bo imel pokritje za uvajanje reda in discipline.

Ampak pri tem naj ne pozabi, da so policisti med najbolj nezadovoljnimi.
Jaz bi na njegovem mestu počakal da fantje v uniformah najprej prespijo in dobro razmislijo o vsem kar se dogaja. Me prav zanima do kakšnih zaključkov bodo prišli. Bodo res šli proti narodu za Vinka in njegove šefe ter pajdaše?
Šele po temeljitem razmisleku bi na Vinkovem mestu pogrknil in sesljal svoje mantre.

Se mi je včeraj zazdelo, ko sem gledal Vinka, kot bi se za trenutek-dva reinkarniral Causescu.
Ne enemu ne drugemu ni bilo jasno, kaj se okoli njiju dogaja.
Ubogi Ilie je mislil da mu na trgu ljudje s kričanjem izrekajo podporo
crazy1.gif

Vinko pa misli, da ima policaje na svoji strani. Me prav zanima, kako dolgo...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Gorenak išče neobstoječe organizatorje namesto izgrednikov,
stupid-1.gif
ni logike
....pa to je ja sistem bivšega enopartijskega režima
uf-1.gif
...in sploh se ne trudijo tega skrivat, a so tako arogantni, al so enostavno res samo butasti?

I

Izbrisan uporabnik #488

Očitno se je prišel finega delat in jim povedat, da je car.

Gotof je!