Google review in tozba

mistique

Guru
16. jun 2009
15.951
3.248
113
Po dikciji tržnega inšpektorata, morajo biti ocene (mnenja strank, ocene izdelkov,...) na spletnih straneh (trgovinah,...) resnične. Nisem pisal o oceni na Google straneh ampak o spletnih straneh, da bi nakazal relevantnost spletnih ocen in mnenj o izdelkih ali storitvah.

Omenjeni primer pa je, tako kot smo že ugotavljali, predmet zasebnega pravdanja...

mtl

Guru
19. jul 2007
11.294
902
113
Kras
www.mtl.si
Čestitam, da imaš kohones. Zelo redki smo taki, vidiš po nekaterih komentarjih zgoraj.
Nekje se morajo tudi grožnje takih končati, žal pa je malo načelnežev, ki so pripravljeni iti do konca.
Jaz sem v življenju podal 2 negativna reviewa, ampak oba po tem, ko sem izčrpal vse možnosti rešitve spora s ponudnikoma. Oceno sem napisal v hladnem jeziku brez subjektivnih vložkov in z natančnim opisom težav in nereševanjem le teh. En mi je čez cca. 1 teden ponudil neko delno vračilo denarja, če umaknem oceno in sem se mu samo vljudno zahvalil.
Izgleda pa je ta ocena zelo vidna, ker mi je Google potem kakšno leto pošiljal kar visoke številke ogledov te ocene.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

mtl

Guru
19. jul 2007
11.294
902
113
Kras
www.mtl.si
Še tole. Verjetno te je namerno klical in ne pošiljal pisno/po mailu, da ne moreš dokazati izsiljevanja.
Če boš še v komunikaciji z njim, mu vljudno povej, da boš vse to prilepil v dodatek h komentarju. Zapisuj si datum in uro klica, pa naslednjič ko te kliče, mu takoj povej, da se klic snema in ga boš pripopal zraven komentarja. In dejansko posnemi klic.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.500
353
83
40
Ljubljana
Men je google za enga švabota zbrisal oceno..

Google je prejel pritožbo glede naslednjih URL-jev iz naslednjih pravnih razlogov: obrekovanje.

Po pregledu vas obveščamo, da smo sprejeli naslednje odločitve:

Prizadeta vsebina: Objava

Sodna praksa: Nemčija

Očitno krši: obrekovanje

Posledica: Omejitev dostopa

Spodaj boste našli prizadete URL-je.

Zaradi tega trenutno izvajamo navedeni ukrep za prizadeto vsebino v storitvi Google Local Reviews za uporabnike po vsem svetu.

Ozadje:

Obveščamo vas, da je bila vložena pritožba, v kateri se trdi, da vaša nedavna ocena lokalnega podjetja krši določene pravice. Zato je bil Google dolžan odstraniti zadevno oceno.

Če želite izpodbijati našo odločitev o odstranitvi, lahko vložite pritožbo, kot je opisano spodaj v razdelku »Možni naslednji koraki«. Želimo poudariti, da Google zelo ceni iskrene in verodostojne ocene lokalnih podjetij. Vendar pa zaradi naše vloge ponudnika storitev ne moremo neodvisno preveriti vaše specifične izkušnje s podjetjem. Da bi lahko zadevo ponovno preučili v primeru pritožbe, potrebujemo podroben in utemeljen opis vaše izkušnje s podjetjem ter utemeljitev vaše ocene. To med drugim vključuje datum in uro vašega obiska ali izkušnje ter vsa posebna opažanja, ki ste jih podali med interakcijo z zadevnim podjetjem. Dokazila, kot so računi, posnetki zaslona, računi, potrditve sestankov ali prijave v programe zvestobe, so zelo koristna pri dokazovanju verodostojnosti vaše ocene.

Glede na naravo in pomembnost informacij, ki jih posredujete, lahko po pritožbi ponovno aktiviramo vaš pregled.