Google Chrome

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ker sta oba produkta Googla. Sigurno so za svoj browser dodali kakšno funkcijo, ki je drugi nimajo (ni nujno, da ne podpirajo, samo omogočena ni).

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pa vredno je omeniti tudi SRWare Iron, ki je Chrome brez googlovih user tracking funkcij.

Citat:
The following Google Chrome features are removed or disabled on Iron:

* RLZ identifier, an encoded string sent together with all queries to Google or once every 24 hours.
* Does not access Google search on startup for users with Google as default search
* A unique ID ("clientID") for identifying the user in logs.
* A timestamp of when the browser was installed.
* Google-hosted error pages when a server isn't found.
* Google Updater automatic installation.
* DNS pre-fetching (because it could perhaps be used by spammers).
* Automatic address bar search suggestions.
* Bug tracking system, sends information about crashes or errors.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Meni c/p ne dela v nobenem browserju. Dela pa drag/drop v obeh. S tem da v FF lahko potegneš sliko samo kot priponko, inline (med tekst) pa v FF ne dela. To je zgleda bug v gmailu.

Drugače je drag/drop datotek v browser zelo nova funkcialnost, ki je del html5 standarda, ki še pa sploh ni uradno potrjen in ga še noben brskalnik nima implementiranega 100%.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
meni se je Iron sesuval zato sem ga nadomestil s Chromeplus... Imaš pa med nastavitvami-Napredne možnosti/zasebno-možnost onemogočiti pošiljanje podatkov Googlu.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
ja copy paste v gmail....

slike
Fajle ali prav slike ala PrintScreen ali označiš del slike v Slikar-ju, ctr-C in potem Ctrl-P v gmail?

(drag'n'drop sem tudi sam te dni odkril, kul zadeva)

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
a ima kdo mogoče rešitev za download v utorrentu? Meni vse file samodejno odpira v mapi My documents/downloads brez možnosti da jih prestavim.

Odpre jih pa kot- Save as type: Limeware torrents, čeprav sem že davno zbrisal Limewire.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Tole imaš označeno?

4904393908_fe638a3d9b_z.jpg

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
ja imam. Problem je da mi linke odpira kot Limeware Torrent, čeprav sem ga odinštaliral.

22. jul 2007
1.398
43
48
Odpri moj računalnik-orodja-možnosti mape-vrste datotek- poišči .torrent datoteko in klikni na spremeni- ter si izberi z katerim programom ti jih naj v bodoče odpira, ter na koncu še uporabi in bi moralo delat..................................

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
OK. rešil zadevo.

Poleg gornjega nasveta sem na novo naložil utorrent in sedaj dela.

hvala obema za pomoč. dobita *.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
daš da ti Shrani (save) kot torrent datoteko v utorrentovi mapi potem pa spodaj označiš da naj ti odpira vedno z istim programom in utorrent se odpre???

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ne, da lahko narediš kot pri osalih browserjih: klikneš "open" in se downloada v temp mapo, odpre in potem izbriše.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Večina torrent aplikacij ima opcijo, da mu nastaviš dir. iz katerega avtomatično nalaga .torrent datoteke in jih po uvozu zbriše. Tako si nastaviš en dir. in vanj shranjuješ .torrent datoteke.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
A ni tako da se verzija spremeni, ko releasajo stable verzijo? Torej recimo releasajo stable 5 in zato se dev in beta premakneta avtomatično za eno številko višje, ne pomeni pa to nujno da je nekaj novega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tak je, kot je geronimo napisal.

Kot da bi verziji 1.1 rekel v2, 1.2 bi bila v3 itd. Tak da dodajo kakšno funkcijo, malenkost spremenijo kak design in to je to.