Google Chrome

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni je hitrost kljub pomanjkljivostim bolj všeč in sem šel pred pol leta na Chrome. Dodal sem adblock in pregledovalnik pdf/powerpoint, drugega pa ne pogrešam.

Zakaj takih stvari ne dodajo, pa verjetno nobenemu ni jasno in glede na to, da so prišli že do testne verzije 5, očitno teh stvari ne nameravajo ponudit niti v prihodnje.

Drugače pa ve kdo zakaj crknejo vse kontrole ko gledaš flash video na full screen? Video predvaja normalno, samo nič ne prime, niti esc, samo alt+tab. Imam pa zadnji flash (10.1) in grafično nvidia ion (9400m).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Ravno zaradi takih malenkosti, chrome ne bo postal nikoli tako priljubljen kot FF, čeprav dela hitreje in porabi krepko manj sistemskih sreedstev.

Imas kaksne konkretne stevilke ? Zadnji test, katerega sem nasel, je star cca. tricetrt leta, in tam je bil Chrome vse prej kakor manj poztresen od FF, sploh po nekaj casa, ce ga nisi medtem zaprl in ponovno pognal.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
V štartu kuri FF okrog 100 Mb, Chrom pa 30. Po pol dneva uporabe mi gre pa FF preko 1 giga in mi večkrat popolnoma zablokira računalnik.

Zato sem šel tudi testirat Chrome, ki mi dela dokaj lepo ampak ga več kot pol ure še nisem uporabljal tako, da ne vem kako je ko dela dlje.
Ga pa ne prenašam, ker ne morem nastaviti niti osnovnih stvari kot je kje bi imel rad postavljene zaznamke-še IE to omogoča.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Firefox in Chrome sta mi po določenem času oba že kurila prek 1 GB.

Pa pri Chrome sem opazil, da ga včasih zjebe flash ali kaj podobnega..., ker mi nabije CPU na 50% in drži.

Firefox pa je res počasnejši.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V kaksnih razmerah pa je to ? Jaz sem to ze v eni drugi temi pojasnjeval, pri meni brskalnik tece prakticno non-stop, dokler ne pride do reboota, torej ni nic nenavadnega, ce imam vsaj dve okni Firefoxa odprti po par tednov (dokler M$ ne ustvari popravka za Windowse, ki zahteva reboot ali pride do BSOD). Med normalno uporabo pride morda do 500 MB (skatla ima 2 GB RAMa), ko zapiram okna, se poraba spet zmanjsa, vecinoma se vrti okrog 200 MB in tudi ta stevilka je bila pri prejsnjih verzijah visja. Testi, katere sem nasel, sugerirajo, da pri Chrome poraba kar naprej raste.

Ko sem torej v zgoraj omenjeni temi iskal brskalnik za eno staro skatlo, ki je ze tako podhranjena (384 MB RAMa, pod 1 GHz procesor, WinXP), so mi predlagali QTWeb, kateri je res zelo nezahteven, kar se tice resursov (pod 50 MB RAMa za isto stvar, ki v FF pobere vsaj 100 MB vec). Ce bi Chrome res porabil samo 30 MB, bi bil seveda se boljsa izbira (30 MB napram ~45 MB = dodatnih 15 MB prostega RAMa za sistem ali kaksno aplikacijo, kar je na taki skatli lahko ogromno), zato me zanima kako si prisel do teh tvojih stevilk. Recimo, ce po resetu racunalnika Chrome prvic zazenes in odpres Alter forum; koliko RAMa bo porabil ? Koliko bo porabil cez nekaj casa, ko odpiras podforume in teme v dodatnih oknih/zavihkih in jih sproti zapiras (je stevilka visja ali enaka kot v prvem koraku) ? Bo po zaprtju oken/zavihkov sprostil omembe vredno kolicino RAMa od tistegam, ki ga je prej okupiral ?

Napisi cimvec, tako o tem kaj pocnes, kot o tem na kaksnem racunalnikuto pocnes, da bo mozna cimbolj objektivna primerjava.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
WinXP, Firefox 3.6
Extensions:
- Lazarus (caaaaaaaarski)
- Live HTTP Headers
- slovenski črkovalnik
- nemški črkovalnik

Plugins:
- 2 krat neki Microsoft DRM
- Windows Media player plugin

Zdaj browsam alter že tak pol ure, eno uro, eno okno tam do 10 tabov (v vsakem forumu odprem vse neprebrane teme v nove tabe.)
Trenutna poraba: 60-70 MB. (PC ima 1,5 GB, drugi programi: uTorrent, Secunia PSI)

Svež zagon FF (avtomatsko naloži zadnjo gledano stran, alter.si/nekaj) : 40/30 MB (Mem Usage/VM Size)

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri Chromu sploh ne vem kako deluje vse skupaj. Ko ga odpreš s praznim oknom se odprejo trije procesi chrome.exe, velikost 50-20mb. Potem odpreš nov tab in se včasih odpre en, včasih 2 nova chrome.exe (enako tudi ko zapreš).

Je pa zaradi tega bolj stabilen, se je že zgodilo, da je eno okno zmrznilo, pa sem lahko ostale normalno dalje uporabljal, kar pri FF ni bilo možno (kljub njihovim trditvam).

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Ja, meni. In to dostikrat. Zato pa uporabljam Opero
evil.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Safari v OSX dela OPAZNO hitreje kot Chrome in firefox v Winsih. Safari dela hireje kot firefox v OSX.

Tudi v winsih se mi je zdel Safari presenetljivo hiter.

Chrome še vedno hitrejši kot Firefox, vendar ga jebejo Flash filmčki in alter dela počasi zaradi ADS strani. Sem probal blokirati, pa mi ni ratalo. Firefox nekako počasen...a zadeve vsaj delajo tako kot je treba, predvsem flash filmčki.

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sem ga imel inštaliranega, samo nisem znal blokirat vseh serverjev. Safarijev adblock je očitno sam blokiral AD serverje...al kaj. Ker nikoli več v statusni vrstici ne vidim loading toboads...blabla....prej pa vedno. Kokrkol...sej je vseen.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36

Nalaga se še vedno počasneje, ker ta dodatek reklame samo skrije, firefoxov (in safarijev?) pa jih blokira, da se sploh ne začnejo nalagati.

Ko sem nazadnje sprobaval chrome (pred pribl. enim mesecem)(, se mi je kar naprej sesuval in zmrzoval in dogajalo se je, da se je kar cel kup tabov naenkrat zrušilo. Firefox je malo počasnejši, a vsaj deluje solidno.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Čudno to. Jaz že pol leta uporabljam zadnjo beta ( trenutno 6.0.472.33), pa nimam nobenih težav. Prav nasprotno, tako sem zadovoljen z delovanjem Chroma, da FF niti pogledam ne več...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Zakaj ne morem v FF v gmail slike c/p limat...

v chromu gre pa brez problema....

confused-1.gif

Če daš v FF skin od chromu, sem pogrutnal... da mi še najbolj odgovarja
tongue-1.gif