Gonja proti sodnemu izvršitelju

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Prepozno je zacel z vzgojo, da mora tamalega tepsti kot zival sedaj, ko je najstnik. Koliko je mulc star? Da vemo svetovati.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.965
6.222
113
blizu močvirne prestolnice
Vsekakor ne zaradi 500€ temveč zaradi tega, da bo mulc vedel, da je treba plačati. Sicer pa ali ti veš v kakšnem finančnem stanju so? Za marsikoga je tudi 500€ ogromno, seveda ti s polno ritjo tega ne razumeš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Predvidevam da je mulc že polnoleten,.ker sicer ne vem kako bi lahko bil.mulc dolžan vem naročnino. Saj otrok ne more skleniti naročnine. Razen če je foter jo.sklenil v njegovem imenu, pa potem ni nadziral plačil.
Se glede vzgoje. Ocetom (in uciteljem) je država in mame (starši) vzela avtoriteto pri vzgoji.
Potem pa imamo kar imamo. Nekako imam. obcutek, da pride kakšna ločitev tudi na račune tega. Oče enostavno ne more biti pod komando žene in otrok (po možnosti še tašče). Raje spoka. Pa naj se mati posveti samo vzgoji otrok, moza pa naj pusti na miru.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.471
6.977
113
Spet so drugi krivi, kaj Janez? Kot je eden rekel, dedcev več ni. Ko začnejo dedci izbirati plenice, poznajo vsako kremo, pralni prašek, ceno živil in vsako oceno v šoli ter se čutijo poklicane "braniti" svoje otroke tako, da se hodijo med njihove prijatelje in učitelje kregat, ter iskati "pravico", potem naj iščejo krivca v speglu. To ni dedec in to bi tudi jaz terala nekam že dolgo nazaj...

V bistvu, to kar se je pri Runotu zgodilo, mi je bistveno bolj normalno. Tukaj očitno nekdo ni bedel nad mulcem vsako budno minuto in mali je naredil napako. Da jo je danes, je to poceni za vse. 500 evrov pa eno okoli kepe. Da si zapomni za celo življenje kaj pomeni sam zase odgovoren biti, če ne je kazen, je boljs kot čez 10 ali pa 15 let kaj takega, kjer te živ bog iz dreka ne potegne ali pa gledat mulota, ki se zmeri ne zna sam šnirncov zavezati pri tridesetih, niti ne upa samoiniciativno probat...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Matey, 8888 in BuDi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Samo naj foter enmu sončku ki hodi se v vrtec pripelje eno čez rit.
Bo dobil lekcijo od vseh možnih oseb in ustanov.
Jaz imam konkretno zdele težave, ker si mulc ne umiva več zob. Ko me kaj prosi, ga samo vprašam če si je zobe zjutraj umil. Nisi? Ok, pridi jutri. Gre umiti zobe (enkrat dopoldne popoldne....) Prepozno. Zjutraj in zvečer je treba. Dovolj si star (10) da boš zato sam skrbel. Če ne pozabi lulat, ne pozabi gledat risank, ne pozabi.... Se bo pa se na zobe spomnil.
Joka, trmari, fehta.... Me zanima kdaj bo dojel.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Spet so drugi krivi, kaj Janez? Kot je eden rekel, dedcev več ni. Ko začnejo dedci izbirati plenice, poznajo vsako kremo, pralni prašek, ceno živil in vsako oceno v šoli ter se čutijo poklicane "braniti" svoje otroke tako, da se hodijo med njihove prijatelje in učitelje kregat, ter iskati "pravico", potem naj iščejo krivca v speglu. To ni dedec in to bi tudi jaz terala nekam že dolgo nazaj...

V bistvu, to kar se je pri Runotu zgodilo, mi je bistveno bolj normalno. Tukaj očitno nekdo ni bedel nad mulcem vsako budno minuto in mali je naredil napako. Da jo je danes, je to poceni za vse. 500 evrov pa eno okoli kepe. Da si zapomni za celo življenje kaj pomeni sam zase odgovoren biti, če ne je kazen, je boljs kot čez 10 ali pa 15 let kaj takega, kjer te živ bog iz dreka ne potegne ali pa gledat mulota, ki se zmeri ne zna sam šnirncov zavezati pri tridesetih, niti ne upa samoiniciativno probat...

Morda te narobe razumem ampak fotri niso zato, da bodo plenice kupovali, se zbujali ponoci in menjavali plenice. To je delo mame! Fotrova vloga je drugacna in pride v upostev kasneje, ko so otroci vecji. Da postavlja meje, ki jih mama ne zna, da uci z zgledom, da nauci svoje spretnosti in socializira. Sploh pa sinove uci, da so zal edina vrsta v vesolju, ki zna krotiti custva in jih mora znati. Moski! Zenske jih ne znate, ne zmorete in to ni nic narobe. Taka je narava. In otroka pripraviti na to vlogo.

Ne! Nismo enaki kot bi danes vsi radi bili, vsak ima svojo vlogo. Danes decov ni vec zato, ker se milenijce ni vzgajalo na tak nacin ampak na izraziti feminiziran. Od solskih klopi dalje, ko je moral biti pri miru in poslusati kot deklica sicer je bil oznacen za delikventa in ne fanta. Do tega, da moramo fantje nujno izraziti custva preko pogovorov in izliti se drugemu. Ne, ni res. Ventili pri moskemu so popolnoma drugacni kot pri zenski.
Hoditi na kavice je izrazito zenska zadeva. Dedci niso nikoli v zgodovini hodili na kavice in kofetkali?! Jeeeez mi je kar slabo, ko gledam kako kofetkajo in sladoledajo fantki danes...

Filmska industrija! James bond bo letos zenska, marvels junaki, bog thor je zenska (!) THA FUK? Romanticne drame? Odlicno, ce bi se rad cimprej znebil svoje zenske delaj tocno tako kot v romanticnih filmih. Garantirano.

In potem taksni decki odrastejo v nadomestne mame v druzinah...

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Zobe si je do nedavnega umival, zdaj se mu jih "ne da" več. Tako da glede tega je (bil) vzgojen. ;)
Če si meni odgovarjal

Saj ko bo imel zobobol, mu bo hitro jasno zakaj si mora zobe umivat. Moj pri 12 tudi rad pozabi si zobe umit, ali pa je prej gotov, kot je začel, pač mora ponovit čiščenje.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.765
2.596
113
Znanost je pravilna vzgoja. Ne prime enako pri vseh.
Runo NE NISI nič kriv. Dvomim, da imaš težkega otroka.
Moja je tudi ma prinesla MESEČNI račun za 700€. Kaj češ. Vzeli telefon pa še nekaj intelektuanih. Bi jih dobila, če bi bila sin.
Jutri grem k vnukinji. Mami se je že zdavnaj odvadila iphone-ta.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Torej, če namažem braneta na zaseko oziroma obratno in naredim povzetek: 8 pirov v rit pa otroke in babe tepst. Da pokažeš da si dec. Ko si trezen in tečen pa na cesto kolesarje snemat.

• Všeč mi je
Reactions: jekleni in ozze

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Bosanski pregovor pravi, da moreš dat ženi en focn okrog ušes, ko je najbolj srečna in zadovoljna. Da se ne razvadi in da ne bi pomislila, da je vse ok.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Torej, če namažem braneta na zaseko oziroma obratno in naredim povzetek: 8 pirov v rit pa otroke in babe tepst. Da pokažeš da si dec. Ko si trezen in tečen pa na cesto kolesarje snemat.
Ti pojdi pa otroke božati v Radeče.
8 pirov v življenju v enem dnevu še nisem spil (najbrž niti v enem tednu), žena jih v 12 letih tudi se ni dobila... Otroka sta pa jih oba že, zadnje čase precej manj, ker je nekoliko lažje sprejemati drugačne, učinkovite ukrepe.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Si se našel med vrsticami al kaj se vžigaš? Ti bi jih v radeče hodil tepst? Je kdo od njih končal tam ker bi ga premalo tepli? Daj nagni glavo in razmisli še enkrat koliko jih je tam zaradi alkota in batin in koliko zaradi božanja. Nevzgojen se ni rodil še noben.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Prav gotovo zaradi preveč božanja. Batina pa prav dobro prime - če je po pravici. Toda žal, se tega poslužujejo največ tisti, ki ne vedo po pravici, zato kontraučinek.

Batina je čisto nutzen. Batina je iz Raja prišla :fredi: .
Po drugi strani pa, če ga preveč božaš, je pa še huje. Naše današnje mame to delajo. Namreč preveč božajo. To pa zato, ker domala vse delajo v primarnem kariero, potem ko jih pa leta dohitevajo, bi pa vendarle imele pri 40. nekega "otroka" in po sili najdejo priložnostnega klepina da jih nategne, ... v nadaljevanju pa ni več potreben, saj se bo sama po šolah in institucijah borila za pravice svojega otroka :zavijazocmi: . Za dolžnosti pa - nikakor ! " MOJ otrok pa ne ! "

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sej se hecaš? Za 500€ si premikastl malega kot živino... Bednik

Tole je sigurno sarkazem. Če ni, oprosti dragi prijatelj, si sam bednik. Za 500 EUR mora večina Slovencev težko garati.

Glede na to, da sem že čez 60, verjemi, da ga kaj hudo nisem mogel pretepsti. Saj v bistvu ne vem, če jih je že kdaj v življenju fasal od mene.

Vem, da nisem bil dober vzgojitelj. Od malih nog sem si moral VSE zaslužiti sam. Pokojna mama je bila vsaj toliko iznajdljiva, da je ubogo očetovo plačo, ki bi jo sicer zapil v nekaj dneh, obdržala zase, pa sem kljub temu moral velikokrat kot otrok vstati ponoči in iti iskati očeta, ki je pijan obležal nekje za cesto.

Sam pa sem želel, da moji otroci ne bi nikoli doživeli pomanjkanja. Pa so nosili nove "najkice", ki sem jih prinesel iz USA, imeli nove računalnike, telefone, denar ... ko sem bil na japonskem, mali pa je želel iti na morje "ati, rabim denar", "ni problema, sine, tam imam skrite dolarje, vzemi 300 dolarjev, ostalo pospravi in pojdi na morje" ... Z leti pa se vse vrne. Mali je vedno dobival žepnino in res me je zabolelo, ko sem izvedel, da teh ubogih 20 evrov ni mogel dati na stran za telefon. Seveda ga nisem pretepel. Jih je pa slišal in sankcije bodo prisotne. Da ne govorim, koliko mi je poleg vsega, kar sem mu dal, pokradel iz denarnice. Pa sem si mislil, "ga bo že srečala pamet" in se delal francoza. Ne, on se je zanašal na atija. K sreči ne rabim paziti na vsak cent in vedno bo dobil, če mu bo zagustilo, bodo pa sedaj konsekvence zanj občutno težje.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Kaj pa, če vam povem, da je 10.000 evrov, ki sem mu jih dal za diplomo, zagnal v luft v nekaj mesecih?

Te nežke sem imel že lep čas na strani zanj. Močno upal, da mu jih bom izročil. In ta trenutek je prišel ...

Današnja mladina živi v drugem svetu. o_O