Zelo zanimiva tema, v kateri se lahko človek marsikaj nauči. Še vedno pa me spremlja zgodba mojega mulca, ki mu je verjetno Božja pomoč preprečila, da bi njegova mater, torej moja žena, pristala na Urgenci ali še kje.
V sredo se odpravim ven in naletim na človeka, visokega tam okoli 195 cm, natreniranega, da so mu žile na bicepsu dobesedno prekrivale mišice; ne bi rekel, da je bodibilder, je pa gotovo tako natreniran, da če bi ga počil po bradi, bi se verjetno vstal in ubil Boga v meni. Pove mi, v čem je težava, da moj mulec že 2 leti ni plačal računa za telefon in da je enostavno prišel rubiti premičnine. Dobro, ni problema, bomo uredili. Dolg, ki je bil zapisan na "Odredbi o prisilnem vstopu s pomočjo ključavničarja in policije", je znašal okoli 1.000 €. Rekel sem mu, če lahko plačam po obrokih, on pa mi je predlagal enkratno plačilo, ki je bilo cca. polovico nižje od zapisanega na njihovem obrazcu.
Rekel sem si, dobro, to bom požrl. Malega sem premikastil kot živino, ker sam nikoli nisem imel nekih dolgov. S pomočnikom izvršitelja (je omenjen v tej temi, ampak ga zaradi njegove korektnosti ne bom izpostavljal) sva se dogovorila za plačilo omenjenega zneska. Danes je gospod izvršitelj dobil nakazan znesek, ki mi ga je ustno povedal pomočnik, vse poslikal in mu poslal slike. Tudi klical sem ga, a je bil žal nedosegljiv (saj je nedelja). Upam, da bo jutri dobil nakazilo, ga pa imam namen že zjutraj poklicati.
Mulec mi je sedaj dolžan 598 EUR in dal sem mu pogoj, da mi jih do konca poletja izplača.
Kaj bi vi kot starši naredili v takem primeru? Zadevo je bilo potrebno ekspresno hitro rešiti. Zaenkrat je šlo vse v redu, pomočnik mi je v nekaj minutah izračunal enkratno plačilo, poslikal hišo z vseh kotov, nato pa odšel. Mali bo sedaj dobival žepnino preko matere, ki bo pazila na vsak njegov EVRO, poleg tega bo moral delati, da mi bo povrnil nazaj denar. Ne gre toliko za denar, kot za preseravanje z mulčeve strani (moje mnenje). Če bi ga vrgel na cesto, ne bi naredil nič. To so moje misli. Vem, da sem včasih premehak, ampak če se še enkrat zgodi kaj takega, bo na vrsti tole: