Gonja proti sodnemu izvršitelju

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.765
2.596
113
Ne dajem več gotovine. Eventuelno 500-take, pa naj zapravi. Raje kaj kupim, po pogovoru.
Dal si mi denar za diplomo. Pol pa pride izterjevalec?
Še tole. Ne govitimo o temu, da smo namlatl otroke. Primazal pa smo jih. Hči jih je prej dobila 1x, 2x po riti. NIKOLI jokala, nikoli iskala tolažbo.
Jello, videti je, da si se naučil otroke tepsti. Od koga le. Od staršev?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Tole je sigurno sarkazem. Če ni, oprosti dragi prijatelj, si sam bednik. Za 500 EUR mora večina Slovencev težko garati.

Glede na to, da sem že čez 60, verjemi, da ga kaj hudo nisem mogel pretepsti. Saj v bistvu ne vem, če jih je že kdaj v življenju fasal od mene.

Vem, da nisem bil dober vzgojitelj. Od malih nog sem si moral VSE zaslužiti sam. Pokojna mama je bila vsaj toliko iznajdljiva, da je ubogo očetovo plačo, ki bi jo sicer zapil v nekaj dneh, obdržala zase, pa sem kljub temu moral velikokrat kot otrok vstati ponoči in iti iskati očeta, ki je pijan obležal nekje za cesto.

Sam pa sem želel, da moji otroci ne bi nikoli doživeli pomanjkanja. Pa so nosili nove "najkice", ki sem jih prinesel iz USA, imeli nove računalnike, telefone, denar ... ko sem bil na japonskem, mali pa je želel iti na morje "ati, rabim denar", "ni problema, sine, tam imam skrite dolarje, vzemi 300 dolarjev, ostalo pospravi in pojdi na morje" ... Z leti pa se vse vrne. Mali je vedno dobival žepnino in res me je zabolelo, ko sem izvedel, da teh ubogih 20 evrov ni mogel dati na stran za telefon. Seveda ga nisem pretepel. Jih je pa slišal in sankcije bodo prisotne. Da ne govorim, koliko mi je poleg vsega, kar sem mu dal, pokradel iz denarnice. Pa sem si mislil, "ga bo že srečala pamet" in se delal francoza. Ne, on se je zanašal na atija. K sreči ne rabim paziti na vsak cent in vedno bo dobil, če mu bo zagustilo, bodo pa sedaj konsekvence zanj občutno težje.

Mal si pozen, ampak ajde, vsaj priznaš da si falil. Edino ni mi jasno da človek tvojih let ne skuži da se vzgoja ne začne, še manj pa konča pri denarju. Jasno ti je dal vedet da mu 10k ne pomeni nič, ti pa zdaj počasi začenjaš razmišljat ali mu jih nebi ukinil. Alter starši brez otrok ti pa še ploskajo ob tem. Si padel na glavo? Če človeku nekaj ne pomeni nič potem se ne sekira kaj dosti če tega nima.

Zgoraj je zaseka natrosil nekaj popularnih modrosti o v prvih letih odsotnem očetu. Nekateri zadevo vzamejo preveč dobesedno in zares in se do tvojih let zataknejo po službah in gostilnah. Rezultat je tale tema.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Kaj pa, če vam povem, da je 10.000 evrov, ki sem mu jih dal za diplomo, zagnal v luft v nekaj mesecih?

Nekoč je ena mama jamrala da vse naredi za otroka on pa je ne spoštuje. Pa je en znani, žal že pokojni psiholog, ki je zdravil mladoletne odvisnike, odgovoril da otrok bi spoštoval mamo, ne služkinjo.

Tvoj bi spoštoval fotra, ne bankomat. Pa ne posplošuj na današnjo mladino, pišeš o svojem otroku (konkretni osebi).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
10 jurjev za diplomo?
Brez nekega cilja kaj naj z njimi?
Sam pri sebi ugotavljam, da več ko mu kupiva stvari slabše je. Ne pomeni to sedaj da je brez vsega, ampak ugotavljam, da bi mu kdaj pa kdaj tudi veliko pomenila kaka ura dodatnega časa ki bi mu ga posvetil. Sploh sedaj med počitnicami.
Tvoje je sicer že odrasel, tako da izkušenj nimam.
Kaj bi mu dal za diplomo, če bi bil pri denarju? Mogoče ključe garsonjere in mu pokazal vrata.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Jello ti si by the book proizvod vzgoje mame samohranilke. Ane? Ne gre za napad na osebni nivo pac pa zadev, ki jih pises in cudno razmisljas. Saj imas vcasih prav, veckrat pa tako zensko ven butnes.

Ne, mamo otrok ne bo kar tako spostoval, ce bo hotela biti z njim prijateljica in mu vse dovolila, kar je rak rana slovenskih zensk. Poleg tega, da so bolano odvisne od otrok in zapostavljajo partnerje, ceprav bi morali biti na prvem mestu. Tako pa se starsa potem ali locita ali pa fotr postane copata, ki sploh ne sodeluje vec pri vzgoji. Buuum in spet smo brez trde ocetovske figure. :eek:

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Še enkrat, a komunajzar pa nisem? V istem postu meni očitaš stvari, ki jih sam počneš. Pravi mojster hitrih in napačnih zaključkov.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.131
113
10000 jurjev za diplomo, neplačane naročnine...itd.... fail staršev.Odrezat od ziza, po hitrem postopku, če ima diplomo potem že lahko začne nekaj delat, tudi Mcdonalds..sklepam da je družboslovc.

Runo, na stara leta te obračajo vsi po vrsti. Vdari po mizi in vzpostavi red. Sam se ne bo. Še je čas.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
No, 10 mio ni dobil ;)
Zato sem pa napisal. Namesto 10 jurjev, ključi od garsonjere pisane na runota, položnice pa na smrkovca(težko najdem bolj primeren izraz). V lastni hiši pa ključavnico zamenjat.
Vem da se grozno sliši, pa da se tako ne dela z lastnimi otroki, ker jih boš kmalu sam potreboval, ampak taki kot je od runota,mu bo težko pomagal