Tole je sigurno sarkazem. Če ni, oprosti dragi prijatelj, si sam bednik. Za 500 EUR mora večina Slovencev težko garati.
Glede na to, da sem že čez 60, verjemi, da ga kaj hudo nisem mogel pretepsti. Saj v bistvu ne vem, če jih je že kdaj v življenju fasal od mene.
Vem, da nisem bil dober vzgojitelj. Od malih nog sem si moral VSE zaslužiti sam. Pokojna mama je bila vsaj toliko iznajdljiva, da je ubogo očetovo plačo, ki bi jo sicer zapil v nekaj dneh, obdržala zase, pa sem kljub temu moral velikokrat kot otrok vstati ponoči in iti iskati očeta, ki je pijan obležal nekje za cesto.
Sam pa sem želel, da moji otroci ne bi nikoli doživeli pomanjkanja. Pa so nosili nove "najkice", ki sem jih prinesel iz USA, imeli nove računalnike, telefone, denar ... ko sem bil na japonskem, mali pa je želel iti na morje "ati, rabim denar", "ni problema, sine, tam imam skrite dolarje, vzemi 300 dolarjev, ostalo pospravi in pojdi na morje" ... Z leti pa se vse vrne. Mali je vedno dobival žepnino in res me je zabolelo, ko sem izvedel, da teh ubogih 20 evrov ni mogel dati na stran za telefon. Seveda ga nisem pretepel. Jih je pa slišal in sankcije bodo prisotne. Da ne govorim, koliko mi je poleg vsega, kar sem mu dal, pokradel iz denarnice. Pa sem si mislil, "ga bo že srečala pamet" in se delal francoza. Ne, on se je zanašal na atija. K sreči ne rabim paziti na vsak cent in vedno bo dobil, če mu bo zagustilo, bodo pa sedaj konsekvence zanj občutno težje.