Gonja proti sodnemu izvršitelju

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Ali je dolg treba plačati?
Ker treba je vedeti, tudi podjetnik upnik težko preživi, če mu ne bi vračali. In verjetno ni izvršitelj prvi poizkus povrnitve dolga.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In izterjujejo z vso pravico.

...čeprav mislim, da kaznivo dejanje 'nedovoljeno fotografiranje tujega premoženja' pač ne obstaja...

Nihče jim ne krati pravice izterjevati.

Ampak to se lahko počne na bolj human način, ali pa na poponoma nehuman način, kot to počne Hojs.. Posledice takega načina so že bile: infarkti, kapi.

In kot je nekdo nekje že napisal: Hojs ne bo umrl naravne smrti! Tudi zame je, sem prepričan, mrtev človek.

Ali pa misliš, da bo hodil izterjevat v pancirki (kot da se ne da ustrelit v glavo ali noge tudi lika v pancirki?) in z dvema "asistentoma", oboroženima z brzostrelkama?

In ja, fotografiranje premičnin V TUJEM STANOVANJU je KAZNIVO DEJANJE. Vsekakor! preberi zakon.

Grad gori, Hojs beži... Pa še Cerar ml. bo bežal in še kdo.
Začeti je treba pri graščakih, nato pa po hierhiji navzdol!

Nazadnje urejeno:
13. jul 2011
2.677
626
113
Veš kje je problem:
da pri veliko dolžnikih human način ne vodi nikamor in potem prosperirajo boj trdi izvršitelji, ki imajo večji izplen.
Če izvršitelj krši zakon, je prav, da se ga po prstih. Se je pa treba zavedati, da jokanje v tej smeri, s strani dolžnikov (ki sami kršijo zakon), izpade neresno.
Mogoče malo banalna primerjava (no, saj takih primerov je nešteto) - zakaj je naša vinjeta tak "pain in the ass" za spucat dol s šipe? Če bi se vsi držali pravil, bi lahko uporabili tudi "bolj humano" varianto, mar ne?

@ggg, jaz se pa bojim, da ima ta narod ravno tako državo, kot si jo zasluži. Z vsemi pufi, politiki, podjetniki, izvršitelji, sodnijo... vred.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik johannes pravi:Nihče jim ne krati pravice izterjevati.

Ampak to se lahko počne na bolj human način, ali pa na poponoma nehuman način, kot to počne Hojs.. Posledice takega načina so že bile: infarkti, kapi.

In kot je nekdo nekje že napisal: Hojs ne bo umrl naravne smrti! Tudi zame je, sem prepričan, mrtev človek.

Ali pa misliš, da bo hodil izterjevat v pancirki (kot da se ne da ustrelit v glavo ali noge tudi lika v pancirki?) in z dvema "asistentoma", oboroženima z brzostrelkama?

In ja, fotografiranje premičnin V TUJEM STANOVANJU je KAZNIVO DEJANJE. Vsekakor! preberi zakon.

Grad gori, Hojs beži... Pa še Cerar ml. bo bežal in še kdo.
Začeti je treba pri graščakih, nato pa po hierhiji navzdol!

Povej kaj je nehumanega, pri meni je bil večkrat, pa ni bilo nič nehumanega.
Enkrat je celo pred nosom zaprl moja vrata upniku, ki je prišel dve minuti prepozno.

On in njegovi vem da gredo tudi tja, kamor si drugi izvršitelji ne upajo, kar je folk prej veselo izkoriščal. Pravila morajo biti enaka za vse.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
srcno upam, da te bo zivljenje enkrat pripeljalo na pot, ko bos na minimalcu ali manj, kasneje zaradi bolezni prisel na polovico tega, zacel selekcijsko placevati poloznice, ker sicer nimas nic za pod zob in na koncu zbolel za zivci. ce se ne bos prej obesil v lastni kopalnici. kar se na veliko dogaja.
lej, ljudje niso vsi tako pametni kot ti, ki vse ves in si car. dosti ljudi se tezko znajde v zivljenju in tezko prebije skozi mesec kaj sele leto. bohnedaj, da pride vmes bolezen in tezave so tu.

ze jaz se moram vsak mesec posebej kregati na csd, ker glumijo in karseda prikrivajo ugodnosti za druzine, da dobim kar mi pripada. dosti ljudi niti dohodnine ne zna izracunati. in taksne nasa "socialna" drzava prenasa okoli kjer je mozno. ker taksen ne bo z vilami prisel pred parlament. prej bo fental sebe in pomoznosti druzino.

koliko privatnikov si nakazuje minimalca? koliko druzin, ki sicer zivijo skupaj prikazuje locena gospodinjstva? in koliko je taksnih anomalij? zmeraj najebe posten clovek! in ti podpiras taksno izkoriscanje? starejse brez pokojnin pa v plinske celice po tvoje, ane?

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hm, po katerem členu kz pa?

Ne mi govorit, da lahko kdorkoli pride v moje stanovanje in - fotografira.

Fotografira lahko le kriminalist ob prtisotnosti dveh prič in SEVEDA z nalogom preiskovalnega sodnika za preiskavo stanovanja. Tak nalog pa policija dobi le ob sumu na težja kazniva dejanja, ne pa, če je nekdo dolžan 50, 500 ali 5000 evrov.

V vsakem slučaju pa lahko lastnik stanovanja ali sostanovalec Hojsu PREPOVE fotografiranje, če pa ga ta ne posluša, pa mu verjetno lahko vzame fotoaparat in ga deponira pri policistu kot dokazni material.

Seveda mu lahko tudi fotoaparat vzame in ga vrže po tleh, ampak zna biti civilno tožen za poškodovanje tuje lastnine.

Kjer pa nisem prepričan, da bi Hojs dobil kakšno odškodnino, ker je bil OPOZORJEN, da ne sme fotografirati. KAR NE SME, če se lastnik stanovanja ne strinja. Hojs torej NE SME fotografirati (kršenje zasebnosti!).

Mnogo tujih javnih osebnosti je že vrglo fotoaparat paparazzu po tleh, s tem, da so fotografa prej opozorili, naj ne fotografira.

Še dosti bolj pa je državljan / fizična oseba zaščiten v svoji nepremičnini, ki seveda NI javno mesto. Pa še na javne mestu navadnega državljana NE SMEŠ fotografirati, snemati, kakor se ti sprdne... So določena pravila. In vedno je možna prijava, ter tožba zaradi javne objave (če do nje pride) posnetka.

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
podjetja štartajo in propadajo... ampak z polno ritjo je komot srat. ko pa enkrat prideš v krizo pa ne vem če bo še kdo tkole pametn...

itak pa na alterju so sami naj naj ljudje brez pufov, podjetniki 1. klase...

Hvala z lepe želje. Enako želim tudi tebi.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
confused-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pred cca 5 leti smo jih mel pred vrati šlo pa se je za neplačevanja vodov. komunale, te komunale ne bo v hribih še 100 let pa moramo plačevat.
Prišli so rekli, če ne damo takoj še danes 700 evrov da bodo rubl, kar vidjo, in smo plačal, od takrat skoz plačujemo.
To, kar sedaj plačujemo pa po dolini gradijo
bonk.gif

Amak k sreči je na enega člana 6.5 evrov/3 mesece.
smirk-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja!
Vsi ti vaški vodovodi so bili običajno narejeni s samoprispevkom in samoudeležbo. Ko so bili zgrajeni, so pa nekje po 95. letu začele pritiskati komunalne službe, da bi "upravljale" s tem.
rolleyes-1.gif

Včasih, v pradavnih časih, se je temu reklo "nacionalizacija", sedaj v novi Slo pa "privatizacija"! Čeprav smo takrat resetirali državo, so pijavke vseeno znova priplavale na vrh. Sedaj jih pridno plačujemo in čedalje manj jim moremo
uf-1.gif

Drži in to spada v isto skupino kot dimnikarski lobi!
10.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ni to voda, vodo plačujemo posebaj, ampak odpadne komunalne vode, torej 2 stvari. Veš kak je po vaseh narejeno za odpadne voda od pralnega, pomivalnega stroja, na frej, od WC gre v greznico, ampak kaj češ, če teče ven v naravo.
Tak, da ne vem zakaj plačujemo nekaj kar ni zgrajeno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
srcno upam, da te bo zivljenje enkrat pripeljalo na pot, ko bos na minimalcu ali manj, kasneje zaradi bolezni prisel na polovico tega, zacel selekcijsko placevati poloznice, ker sicer nimas nic za pod zob in na koncu zbolel za zivci. ce se ne bos prej obesil v lastni kopalnici. kar se na veliko dogaja.
lej, ljudje niso vsi tako pametni kot ti, ki vse ves in si car. dosti ljudi se tezko znajde v zivljenju in tezko prebije skozi mesec kaj sele leto. bohnedaj, da pride vmes bolezen in tezave so tu.

ze jaz se moram vsak mesec posebej kregati na csd, ker glumijo in karseda prikrivajo ugodnosti za druzine, da dobim kar mi pripada. dosti ljudi niti dohodnine ne zna izracunati. in taksne nasa "socialna" drzava prenasa okoli kjer je mozno. ker taksen ne bo z vilami prisel pred parlament. prej bo fental sebe in pomoznosti druzino.

koliko privatnikov si nakazuje minimalca? koliko druzin, ki sicer zivijo skupaj prikazuje locena gospodinjstva? in koliko je taksnih anomalij? zmeraj najebe posten clovek! in ti podpiras taksno izkoriscanje? starejse brez pokojnin pa v plinske celice po tvoje, ane?

Sočustvujem, sem bil tam, ampak v bistvu je problem v državi, ne pa izvršitelju.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
ggg Več , kot očitno si seznanjen z vsem, kar naj bi ti po tvojem od CSD pripadalo , se mi sicer smiliš in sočustvujem s tabo, samo, da boš pa ti prejemnik pomoči tisti, ki boš podjetnike učil, kako in kaj. ???

To, da je nekdo na minimalcu, si je kriv sam, ni delal šol, vlagal v sebe .........

S Hojsom sem imel osebno sam tudi opravka, ko sem reševal znanca iz njegovih krempljev, samo smo se vse razumno pametno dogovorili in se tega držali in ni bilo težav z njim, celo upnika je klical in mdosegel, da se je ta strinjal, z obročnimi plačili tega dolžnika, za kar sem posredoval.

Je pa tako, ljudje mali revni ljudje se lotijo vsega z glavo skozi zid........ za nekoga sem pred desetletjem oddajal eno znano gostilno in nisem mogel verjeti, se najdejo taki, ki pokličejo, pridejo pogledati, bi takoj najeli, nimajo za odkup inventarja nimajo za plačilo vsaj 6 m najemnine ob vselitvi, rečejo ali bi lahko pol najemnine samo dali ostalo ko odpremo, veste rabimo še nekaj za začetno nabavo materiala................. in ja sem se samo nasmejal, ker pač ne more vsak revež z par jurji v žepu odpreti kar nekega sanjskega posla brez nič. Samo ljudje prav rinejo z glavo skozi zid v zadeve, ki jim niso dorasli potem pa so posledice. Je pa res tudi, da so polno ritjo je lahko ...... tako, da vsak naj se pozicionira po možnostih ne pa čez njih....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Fotografira lahko le kriminalist ob prtisotnosti dveh prič in SEVEDA z nalogom preiskovalnega sodnika za preiskavo stanovanja. Tak nalog pa policija dobi le ob sumu na težja kazniva dejanja, ne pa, če je nekdo dolžan 50, 500 ali 5000 evrov.

V vsakem slučaju pa lahko lastnik stanovanja ali sostanovalec Hojsu PREPOVE fotografiranje, če pa ga ta ne posluša, pa mu verjetno lahko vzame fotoaparat in ga deponira pri policistu kot dokazni material.

Seveda mu lahko tudi fotoaparat vzame in ga vrže po tleh, ampak zna biti civilno tožen za poškodovanje tuje lastnine.

Kjer pa nisem prepričan, da bi Hojs dobil kakšno odškodnino, ker je bil OPOZORJEN, da ne sme fotografirati. KAR NE SME, če se lastnik stanovanja ne strinja. Hojs torej NE SME fotografirati (kršenje zasebnosti!).

Mnogo tujih javnih osebnosti je že vrglo fotoaparat paparazzu po tleh, s tem, da so fotografa prej opozorili, naj ne fotografira.

Še dosti bolj pa je državljan / fizična oseba zaščiten v svoji nepremičnini, ki seveda NI javno mesto. Pa še na javne mestu navadnega državljana NE SMEŠ fotografirati, snemati, kakor se ti sprdne... So določena pravila. In vedno je možna prijava, ter tožba zaradi javne objave (če do nje pride) posnetka.
Dedi ne bluzi.

Policija v stanovanju fotografira tudi brez odredbe sodisca in sicer ob vsakem ogledu kraja kaznivega dejanja npr.

Hojs v stanovanje vstopi kot uradna oseba in naloge tam opravlja po odredbi sodisca. Vsak napad med izvrsbo pa je okvalificiran kot KD preprecitev uradnega dejanja. Isto kot ce bi napadel policista med postopkom.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

No, mi ne govorimo o fotografiranju oseb (mimogrede, rad bi videl javno osebo, ki jo fotkaš na javnem kraju, da ti vrže fotkiča po tleh in ne popuši na sodišču proti fotografu), ampak o fotografianju premoženja...ja neupravičen vstop v stanovanje je kazniv, za kaznivo dejanje fotografiranja tujih stvari pa še nikoli nisem slišal. Ampak izvršitelj z nalogom lahko vstopa v stanovanje, z javnega kraja pa lahko tuje premoženje slikaš, kolikor ti srce poželi. Ali sem fotkati v stanovanju mizo, ki jo je zarubil, pa ne vem, najbrž jo sme.