Italijanska cestnina - plačilo na daljavo

Ted

Guru
8. sep 2007
1.714
588
113
Potrebujem pomoč/nasvet,

v četrtek zvečer sem se vračal iz Benetk in pred Gorico na zadnji cestninski postaji naredil napako in zavil na Telepass linijo, kjer kartično plačilo ni možno - na koncu so me spustili. Zraven je bila parkirana policija tako da nisem mogel ustaviti avta brez kazni in sem se moral odpeljati naprej.

Ima kdo kako idejo kako naj plačam cestnino na daljavo? Alternativi (položnici čez 2-4 leta) bi se želel izogniti :).

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.788
1.495
113
Imam. Pametno. Mi smo avgusta šli na Costa Bravo in sredi noči ni delal pos in mi je izstavil račun za poravnat v 8 dneh brez kazni.

Email Customer Care: info@autostrade.it

Tu prijavi napako s svojo registracijo in boš vse rešil bp.

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: Ted in Samo Svoj

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.386
315
83
39
Ljubljana
Potrebujem pomoč/nasvet,

v četrtek zvečer sem se vračal iz Benetk in pred Gorico na zadnji cestninski postaji naredil napako in zavil na Telepass linijo, kjer kartično plačilo ni možno - na koncu so me spustili. Zraven je bila parkirana policija tako da nisem mogel ustaviti avta brez kazni in sem se moral odpeljati naprej.

Ima kdo kako idejo kako naj plačam cestnino na daljavo? Alternativi (položnici čez 2-4 leta) bi se želel izogniti :).

A nisi dobil listka z reg. tablico, zneskom in podatki za plačilo?

igi

Guru
13. okt 2007
5.697
1.268
113
Celje
A nisi dobil listka z reg. tablico, zneskom in podatki za plačilo?
meni se je isto zgodilo lani in nisem dobil nobenega listka. Ko smo se po 10 dneh vračali iz dopusta (na mail mi seveda v tem času ni nihče odgovoril) smo se ustavili na eni od "punto blu" točk. Pokazal vstopni listek, povedal kje smo šli dol. So mi ročno naredili račun, ki sem ga plačal in upam, da je to to.