A ni čudno, da pri njemu skoraj vse zastara? Pa tako velika riba je.Mala razlika je v tem, da je nekdo obsojen na vseh instancah in potem zadeva zastara in med tistim, ki še nikoli ni bil obsojen na nobeni instanci.
A ni čudno, da pri njemu skoraj vse zastara? Pa tako velika riba je.Mala razlika je v tem, da je nekdo obsojen na vseh instancah in potem zadeva zastara in med tistim, ki še nikoli ni bil obsojen na nobeni instanci.
Znanec je šel iz administrativnega delovnega mesta v Sloveniji, kjer so ga ožemali do konca in naprej (za vikende, petke in svetke, dopust, itd.) delat v Magno čez mejo v proizvodnjo. Dobil konkretno višjo plačo, hkrati pa oddela tiste ure in ima čas za družino, sebe. Od menjave je že par let in tudi na pamet mu ne pade, da bi prišel nazaj.Si ti že probal, da veš? Ne vem kaj so s tabo naredil, samo me čudi, od kje ti mit, da smo Slovenci len narod. Gor severno se dela manj kot ti misliš in seveda v skladu z naravo dela. En delavec (poznam osebno) v Magni za trakom, ko sestavlja BMWje res ne more brskat po netu, kot lahko njegova kolegica v nabavi, ko je na delovnem mestu, kar je logično. Misliš da pa v Revozu za trakom lohk krivine hvatajo in da se jim trak počasneje vrti? Razlika je sam, da dobi v Magni krepko več od tega pri nas. Ali pa v Adriji, kaj misliš, lohk posedajo, ko ni pavze? Al pa v Perutnini v klavnici ali pakirnici, misliš da v Avstriji v podobni proizvodnji hitreje padajo piščanci v korito? Pa na gradbišču, misliš da zidajo gor hitreje in več ur kot pri nas...jok, tam so nadure zakonske (spet osebno poznam), pri nas se pač na gradbišču trajba do teme.
Al pa računalniški programer, pri nas v Leku so ga zezal, mozgal do kraja, pa še prek študenta so ga vlekli, pol se je javil na razpis v Novartisu Nemčija, plačal so mu vse, še tečaj nemščine za ženo, sam če pride gor. Dons gor dela manj za krepko več.
Ampak ti že veš, pri nas je še socializem pa to. Moj tast je v globokem socializmu hodil v Avstrijo zidat in prva besedna zveza, ki se jo je v Auslendu naučil je bla...langsam und sicher. Ampak ti že veš anede
Od kdaj pa je KPK sodišče?Saj je bizi nekoč na mojo provokacijo izjavil, da Zokija ne bo več podpiral takoj, ko bo za nekaj obsojen. Potem je bil v popolnem šoku in nekaj dni brez besed, ko je KPK izdala svojo odločbo. Prav ni vedel, kako se obnašati, iz KLOja še ni bilo navodil. Potem je z relativiziranjem zadevo počasi spravil pod streho, na koncu so pa tisto odločbo itak izpodbili in je Zoki spet nedolžen kot 60-letnica v kurbišču in bizi ga lahko mirno podpira in zagovarja še naprej. Svet je spet lep.
Evo, vrhunska predstava relativizacije. Bravo.Od kdaj pa je KPK sodišče?
To sem spoznal ze pri praksi na gradbiscu v prvem letniku SS.kamela, zadn cajt da se lotš kadt.....
To sem spoznal ze pri praksi na gradbiscu v prvem letniku SS.
Kadilci so se lahko dol vsedli za čik, nekadilci smo dobili vprasanje zakaj sedimo
Ni nujno. Jaz sem kadilec pa na šihtu ne smemo kaditi. Koliko pavze pa imam je pa drugo poglavje.
Pri nas ni zaradi šefa, pač taka služba. Včasih smo lahko (takrat sem imel čik pavzo skoraj vsake pol ure, pa zaradi vrste dela to sploh ni bil problem, tudi sedaj imam večkrat pavzo), so nam napravili tudi pokrito v primeru dežja, zdaj pa že ene dve ali tri leta pač ne. Pokadiš prej in potem, tistih 8 ur pa pač nekako zdržiš.
V bostvu je javni sektor ze zdaj tako velik, da lahko med seboj poiscejo cistilke, pa se za zunanje opravljajo storitve.SD ima predlog: če se vsi zaposlimo v javnem sektorju in smo plačani iz proračuna, bo konec izkoriščanja delavcev.
SD s pisno pobudo za odpravo najema zunanjih izvajalcev v javnem sektorju | 24ur.com
Poslanska skupina Socialnih demokratov je na vlado naslovila pisno pobudo v zvezi s čimprejšnjo odpravo najema zunanjih izvajalcev v javnem sektorju. V pobudi so zapisali, da kljub odličnim ekonomskim kazalnikom v Sloveniji vsi zaposleni niso deležni "enakih sadov ekonomskega uspeha, ki ga...www.24ur.com
Poslanska skupina Socialnih demokratov je na vlado naslovila pisno pobudo v zvezi s čimprejšnjo odpravo najema zunanjih izvajalcev v javnem sektorju. V pobudi so zapisali, da kljub odličnim ekonomskim kazalnikom v Sloveniji vsi zaposleni niso deležni "enakih sadov ekonomskega uspeha, ki ga dosegamo na državni ravni." Izpostavili so delavce in delavke, ki so zaposleni v prekarnih delovnih razmerjih, ki še vedno predstavljajo pogosto obliko zaposlovanja v Sloveniji.
Zapisali so še, da v njihovi stranki zagovarjajo stališče, da množično izvajanje storitev za javni sektor, ki ga izvajajo zunanji izvajalci, pomeni veliko tveganje za razvoj prekarnosti. Odnos med najetim delavcem in delodajalcem pa naj ne bi imel pozitivnih razvojnih ali finančnih učinkov za državo. "Pomembno je, da država s svojim vzorom in spodbujanjem izvajanja storitev prek sistemiziranih delovnih mest v javnem sektorju spodbudi tudi zasebni sektor, da naloge, ki so predvidljive in stalne, vključi v sistemizirana delovna mesta," so pripisali.
V pobudi so še zapisali, da tudi koalicijski sporazum predvideva odpravo najema zunanjih izvajalcev v javnem sektorju, kjer obstaja stalna potreba po rednem delu. Na podlagi strategije odpravljanja pekarstva naj se vzpostavi pozitivni zgled za gospodarstvo, so zaključili v pobudi in vlado pozvali, naj v skladu s koalicijskim dogovorom v čim krajšem možnem času pripravi ukrepe za odpravo najema zunanjih izvajalcev v javnem sektorju in s strategijo odprave prekarnosti vzpostavi pozitiven zgled za zasebni sektor.
Ta tvoj znanec laže sam sebi oz. primerja neprimerljivoZnanec je šel iz administrativnega delovnega mesta v Sloveniji, kjer so ga ožemali do konca in naprej (za vikende, petke in svetke, dopust, itd.) delat v Magno čez mejo v proizvodnjo. Dobil konkretno višjo plačo, hkrati pa oddela tiste ure in ima čas za družino, sebe. Od menjave je že par let in tudi na pamet mu ne pade, da bi prišel nazaj.
Daj nam pojasni kaj je lagal prosim.Ta tvoj znanec laže sam sebi oz. primerja neprimerljivo
SD ima predlog: če se vsi zaposlimo v javnem sektorju in smo plačani iz proračuna, bo konec izkoriščanja delavcev.
Oddela ure v 3 izmenskem šihtu, delavno strorilen je vsaj 30% bolj kot doma, zavozi in ogroža svoje življenje cca 2 uri dnevno. Nabije kilometrov, gume, amortizacija avta.Daj nam pojasni kaj je lagal prosim.