Goljufije delodajalcev, ki se dogajajo pri nas

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
Motivacija NI enako stimulacija!!
V casu hlade vojne so se ZDA najbolj bali vohunov, ki so delali za drbiž ali zastonj. Ko so jih odkrili so le taki dobili NJVIŠJE kazni.
In takrta se je v ZDA pojavil izraz motivacija. Res ni v denarju vse, kaj neda demzi.
Meni se zdi nesramno, da ko stopim zjutraj v pisarno in pozdravim, šef NE odzravi. Da, tudi to nekaj pomeni.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.971
6.589
113
Itak da ni denar vse. Se zdelec ne... Tudi, da ne bi kdo mislil, da bi jaz zaratila kje glede preoblačenja pa takih for. Če vse ostalo stima. To je brezvezarija. Danes končujem dopust pa se veselim, da jutri spet sodelavce po enem mesecu vidim. Brigajo me cote. Ampak, da me ne kdo pred dejstvo postavi, pa ureja moj prosti čas hočeš nočeš moraš, pa če so to banalnosti kot so cote, kaj šele ostale stvari, ki so važne. E... Ni mi treba. In ja, grem. Oni se pa še kar ukvarjajo s takimi kretenizmi pa kdo bo koga kje, da cajta za vse ostalo zmanjka. Komu je vseeno, ko pride ponedeljek, če v taki firmi delaš?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Denar mora bit, za to se tudi gre. Ampak odnosi pa tudi morajo bit, ko sem šel po 10. letih na svoje, sem se zarekel, da je to čisto taprva postavka. Sem izkusil babji kolektiv, kdor ga ni, mu nekaj manjka v naboru življenjskih izkušenj :mad: .

Naslednje je pa tempo, ki ga doživljamo. Tu se pa ne da prav veliko, če ne sodeluješ, boš ob posel. Jaz zahtevam oddelanih tistih 8 ur, rezultati so vidni in očitni, Zahtevam pa tudi, da - ko se bo zalomilo, bo pa treba potegnit, ker se dogaja. S tem da bom najprej ukrenil čisto vse, da bi bilo tega čim manj. Se pa zgodi, takrat me pa čisto nič ne briga. Fantje to vedo in vedo da ne zlorabljam.

Nekaj je, ti lahko ženeš ekipo teden .. dva, potem pa crknejo :zavijazocmi: . Potem si pa vsaj en teden brez, če že pride na šiht, je pa brez energije in motivacije. S temi stvarmi se ni za igrati.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
.. Sploh mi je kul, ko sami te zadeve perejo doma. Do tle sploh še prišli nismo...

LoL...jaz si jih zato ker PRVO če bi si jih v interni pralnici.....al bi ostal brez cot...al bi pa nazaj dobil kak premajhen/prevelik komplet...

Drugo.....pralnica je bogu izza nogu....pa še kolegic skoraj nikoli ni tam ker jim nalagajo vsa mogoča dodatna dela....

Tko da bv.....raje sam doma operem kot vsak taprav dec :D

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Naslednje je pa tempo, ki ga doživljamo. Tu se pa ne da prav veliko, če ne sodeluješ, boš ob posel. Jaz zahtevam oddelanih tistih 8 ur, rezultati so vidni in očitni, Zahtevam pa tudi, da - ko se bo zalomilo, bo pa treba potegnit, ker se dogaja. S tem da bom najprej ukrenil čisto vse, da bi bilo tega čim manj. Se pa zgodi, takrat me pa čisto nič ne briga. Fantje to vedo in vedo da ne zlorabljam.

Nekaj je, ti lahko ženeš ekipo teden .. dva, potem pa crknejo :zavijazocmi: . Potem si pa vsaj en teden brez, če že pride na šiht, je pa brez energije in motivacije. S temi stvarmi se ni za igrati.

Slovenska realnost je žal drugačna.....ožemaj dokler delavec ne crkne.....pa še takrat si premalo naredil....al si oa pod protiskom kaj zaj...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Slovenska realnost je posledica neumnosti, ki se ji reče posiljena privatizacija. Namesto da bi država - vsaj ohranila bivši nadzorni organ, če ne raje naredila novega in še učinkovitejšega, ga je raje ukinila ( SDK ). Naredila je vse, da se sme posvečenim krasti brez meja. Še danes je tako in nič drugače.

Tisti ki je lasten imperij gradil s svojimi rokami, od začetka samega, tega ne bo nikoli izvajal. Je "dober gospodar".

• Všeč mi je
Reactions: wilburxxx

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Pa poglejmo še z druge strani.
Kaj pa za pisarniška/vodstvena delovna mesta, kjer se pričakuje, da si primerno oblečen - obleka, srajca, kravata (opcijsko)...?
To se tudi vse pere doma, oz. v čistilnici (stroški!) + obleko je potrebno kupiti iz neto plače...
...pa firma ne da nič zraven. Zero!
Ni (davčne?) osnove.
Vsako leto je potrebno kupiti min. eno novo obleko, 5 srajc in ene/dvoje "službene" čevlje - si takoj minimalno ob jurja.

• Všeč mi je
Reactions: gas in alkoholik
I

Izbrisan uporabnik 474

Kot rečeno - v resni, urejeni in uspešni firmi dobimo tudi to. Delovne čevlje (ker brez njih v proizvodnjo ne smem), odsevne jopiče, 6x srajca (2x bela, 2x siva in 2x črna) z izvezenim logom na ovratniku, kvalitetne torbe za prenosnike, kravate, vetrovke, majice, mikice... Vse kar rabimo, dobimo. Tudi hlače, pase, čevlje in suknjiče, če si tak tip zaposlenega, ki ima veliko kontakta s strankami)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Kaj pa za pisarniška/vodstvena delovna mesta, kjer se pričakuje, da si primerno oblečen - obleka, srajca, kravata (opcijsko)...?
To se tudi vse pere doma, oz. v čistilnici (stroški!) + obleko je potrebno kupiti iz neto plače...
Ni (davčne?) osnove.
Vsako leto je potrebno kupiti min. eno novo obleko, 5 srajc in ene/dvoje "službene" čevlje - si takoj minimalno ob jurja.
To ni res. Strosek obleke se komot da v stroske podjetja, tako kot strosek pralnice. Drugo je al ti firma to placuje ali ne, ampak ce zelijo, ti komot

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
To ni res. Strosek obleke se komot da v stroske podjetja, tako kot strosek pralnice. Drugo je al ti firma to placuje ali ne, ampak ce zelijo, ti komot
15+ let delam na delovnem mestu, kjer se pričakuje, da sem v obleki in srajci...
...edini bonus, ki sem ga tozadevno do sedaj dobil, da mi je 1x firma omogočila, da sem si kupil dve obleki iz bruto plače.
Pomeni, da je firma plačala račun v trgovini, potem pa meni isti znesek trgala od bruto plače.
.
Vse ostalo vedno "v lastni režiji"... ...in ne, privat oblek srajc in elegentnih čevljev res ne potrebujem...
Tako je v realnosti pa sem delal v firmah z našim in tujim lastništvom...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
pac prides v kavbojkah naslednjic. Kar jaz poznam jim podjetje krije te stroske. Je pa velikokrat tako da folk dela v srajcah pa bi bili povsem enako uspesni ce bi v kratkih hlacah na siht prsli.

• Všeč mi je
Reactions: godfather in Hanzi

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Men je največja motivacija, zakaj v službo hodim, denar zaslužek, druga pa odnosi med sodelavci. Vse ostalo mi je drugotnega pomena, te minute o katerih se prepirate so mi brez veze če sta prva pogoja izpolnjena.

Pri meni je isto s tem da bi rekel 50% in 50% klima v podjetju. Za vse ostalo se ne sekiram, grem delat tudi za vikend če treba stvar dokončat al pa potegnit do 10h zvečer.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.427
2.584
113
....Zahtevam pa tudi, da - ko se bo zalomilo, bo pa treba potegnit, ker se dogaja. S tem da bom najprej ukrenil čisto vse, da bi bilo tega čim manj. Se pa zgodi, takrat me pa čisto nič ne briga....
In kaj nudiš za to? Da imajo šiht?
Ne, nič NIČ slabega in verjamem, da je urejeno pri tebi. Pravi zaposeni bo prepoznal, da je gusto. In prispeval. Bo že dobil nazaj, ko bo za njega najbolje.
Ampak če gazda ne da,tudi jaz ne dam.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Ni (davčne?) osnove.

a prideš k men na šolanje ali ne?

bančniki so 20 let primoran v obleke, pa nikol jim niso nič dal. plače majo daleč pod povprečjem. od pripravnika naprej. res si v minusu s petim srajcam in eno obleko. za časa mure je bilo to reci in piši 400-500e in zatre managerja bi moral bit mucin dim 50e na mesec dat za to. al si manager na papirju, na pitju krvi, na plačilki pa revež?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Ne boš verjel, ampak imam kar precej dela in se mi s tabo res ne da več ukvarjati...
..ja, si zmagou, zdaj si ga pa lahko greš zdrkat, ker si tak car.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Nic razen “bandure” ni davcno priznan strosek.
Ne vem kaj je “bandura”... folk na nivoju poslovodstva ima te zadeve placane s strani podjetja. Tud npr varnostniki (bodyguardi) na policiji imajo placane obleke... logicno pa lahko nekomu placas pranje 20 srajc na mesec in ne 60.

Tud delovni cevlji in kombinezon so pac strosek firme