I
Če greš v radikal ... postaneš string. Kdo bo pa to gledal?
Kako se jim je že reklo, včasih? Tistim ki so s fračo zmedo delali?
Podjetje vodi vodstvo ne delavci. In vodstvo mora znati motivirati delavce ali pa jih menjati. Torej se vedno cakam primer v praksi vodenja po teoriji "softi". Ker bi to potem rad v praksi izpeljal ampak poizkusni zajcek pa ne bi bil
En starejši pameten sodelavec z veliko izkušnjami mi je tole rekel: ko misliš, da si nenadomestljiv v firmi, si že predolgo v tisti firmi. Res pa, da se je to na zaposlene nanašalo, ne na lastnika.Ja. Včasih je bila firma, posamezniki pa "nebodigatreba". Danes so pa ravno posamezniki tisti, ki zadevo sploh še držijo nad vodo.
Jaz ne vem, Softi, kaj se ti plete.
Tu je pomembno, da imaš tudi pisno potrjeno, da je delavec prevzel zaščitno opremo in bil prisoten na šolanju o varnosti pri delu.Naslednja postavka so delovne rokavice. To je močna postavka in zelo odvisna od delavca do delavca. Eden bo imel en par dva tedna, drugi jih morda sploh ne uporablja (tudi jaz jih nisem nikoli dokler sem še visel za ponkom), tretji bi pa bil sposoben jih skuriti dva para na dan. Spufaš se na delovni zaščitni opremi, če ne izvajaš dobrega nadzora.
V bistvu, kot razumem zahteve Levice (res se mi jih ne da podrobno študirati, ker so preveč populistični) ono hočejo ukinitev zavarovalnic, ki pobirajo pzz, ne pa, da bi se zmanjšal znesek prispevka v tej višini.
Če čisto enostavno računam, bi bilo prihranka vsaj za dobiček vseh treh ponudnik.
V bistvu, kot razumem zahteve Levice (res se mi jih ne da podrobno študirati, ker so preveč populistični) ono hočejo ukinitev zavarovalnic, ki pobirajo pzz, ne pa, da bi se zmanjšal znesek prispevka v tej višini.
Če čisto enostavno računam, bi bilo prihranka vsaj za dobiček vseh treh ponudnik.