Kaj je, Softi? Kaj ti ne štima?
Ti ne gre v glavo, da je šiht dolg 8 del. ur? Saj pa si že nekaj časa na svetu ali kako
Po tvoji logiki je torej treba trak/stroj ustaviti pol ure pred "koncem" šihta in naslednja izmena ga zažene pol ure po "začetku" šihta.
Pri troizmenskem delu, kar je pri vsaki serijski proizvodnji (drugače nisi konkurenčen), bi torej po tvoje ob menjavah izmen dnevno izgubil 3 ure dela stroja.
Več kot 10% delovnega časa!? In ti misliš, da to kupci plačajo??
.
Stroji se ustaviti ne smejo - tudi pri malici gre pol moštva na malico ob 10.00, druga polovica pa ob 10.30 - vmes "se pokrijejo", da se stroji ne ustavijo.
Enako pri menjavi izmene.
.
Stroj, ki se ne vrti, denarja na prinaša.
Očitno ti v resni serijski proizvodnji še nisi delal.
če rabiš samo ti 1 uro za preoblečt, ostali pa 15 minut. Potem ima firma problem. Torej kako te čimprej nogirat.
Delam v taki firmi in ti povem kako to v praksi laufa, če hočeš, da firma ostane konkurenčna in ima naročila.jaz nisem, ti si?
kaj pa je resna serijska proizvodnja?
in zakaj je toti problem problem resne serijske proizvodnje ni pa problem hecne neserijske proizvodnje?
Delovne ure stroja | 24 | 21 |
Proizvedenih kosov/uro | 5000 | 5000 |
Proizvedenih kosov/dan | 120000 | 105000 |
Strošek materiala | 900 | 787 |
Strošek stroja+vzdrževanje | 540 | 540 |
Strošek dela na dan | 360 | 250 |
Skupni stroški na dan | 1800 | 1577 |
Strošek na enoto izdelka | 0,015000 | 0,015019 |
tako da delavec dela 8 ur in je za 8 ur tudi plačan.
Ta zadeva laufa, če je '''razumevanje'' z obeh strani. Torej, da jim tudi dajaš pravo plačo in da v kolikor ni dela, gredo recimo pač takrat prej domov in jim ne odbijaš od plače. Pa, če ima recimo nekdo neko nujo, da ga ne jahaš do konca, da mora naredit vse.No, tako je naša bivša juga tudi šla v franže.
Pri nas si za ponkom 8 ur, kako se fantje pripravljajo in motivirajo za šiht - me pa prav nič ne zanima. Zaradi mene lahko pride tudi 2 uri prej ... Delo je znano in treba ga je narediti, čas zanj je pa osem ur na dan. Če postanem pa hudoben in si pravkar izmislim, da bo pa treba malce potegniti, ker "nismo fertik , bodo pa še malce potegnili. Boli me kjuratz! Fantje so to izvedeli že na samem razgovoru za šiht.
Do sedaj so čisto vsi ležerneži odšli kar sami, nobenemu ni bilo treba kaj prigovarjat. Posadka pa pelje kot treba. Zlati fantje, sama prebrana elita. Jih ne dam za noben denar .
Softi, to je naslednja stopnja duhovne preobrazbe. Pridi k meni, boš tako preskočil kar nekaj stopnic.
No, tako je naša bivša juga tudi šla v franže.
Pri nas si za ponkom 8 ur, kako se fantje pripravljajo in motivirajo za šiht - me pa prav nič ne zanima. Zaradi mene lahko pride tudi 2 uri prej ... Delo je znano in treba ga je narediti, čas zanj je pa osem ur na dan. Če postanem pa hudoben in si pravkar izmislim, da bo pa treba malce potegniti, ker "nismo fertik , bodo pa še malce potegnili. Boli me kjuratz! Fantje so to izvedeli že na samem razgovoru za šiht.
Do sedaj so čisto vsi ležerneži odšli kar sami, nobenemu ni bilo treba kaj prigovarjat. Posadka pa pelje kot treba. Zlati fantje, sama prebrana elita. Jih ne dam za noben denar .
Softi, to je naslednja stopnja duhovne preobrazbe. Pridi k meni, boš tako preskočil kar nekaj stopnic.