golf 7 facelift

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Za dobrih 25k pa dobiš že solidnega Superba:
Superb Active 1.8 TSI B 180/132 1.8 6-stopenjski 5 EUR 25.292
Superb Active 2.0 TDI D 150/110 2 6-stopenjski 5 EUR 24.907
Pa si ti sedel v tem Active Superbu? Namreč zadeva ima ročno klimo, mali radio, v glavnem nič od niča.
Sploh ne vem, če so kakšno prodali v Sloveniji, ker tole ni ravno za kupit.
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Golf Variant == Octavia Combi == Leon ST.

Liter prtljažnik gor ali dol.
Približno.
Octavia ima najdaljšo medosno, kar nekaj prinese k notranji prostornosti.
Je pa potem razlika v dostopnosti določene opreme, kvaliteti notranjosti (Golf tu zmaga, Seat je gladko zadnji), nastavitev podvozja (Seat bolj športno, Octavia bolj udobno, Golf nekje na sredi) in seveda sami obliki.
Fajn je, da lahko kot kupec izbiraš
zmaga.gif
.
Žal pa res Octavia ni več cenejša od Golfa oz. je v določenih primerih že dražja, kar je nekako skregano z logiko. Ampak očitno se prodajajo. In ne samo to, Škoda podira rekorde in je baje konkretno dobičkonosnejša od matične znamke.
shocked-1.gif

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Avtomatsko klimo in par malenkosti doplačaš, drek od DSG-ja pa ne rabim, ker berem v sosednji temi, kako se kvari. Glede na to, da poznam 2 zaprisežena passatovca, ki sta se odločila za Superba, je zgleda soliden voz.
Najraje poslušam komentarje od wannabejev - sosed, ki ima najbolj švoh A6 z najslabšo opremo....
aplauz.gif
in se jadra po cesti, da se prišpara 0.5 € / 100 km.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Nekako se mi zdi, da mešaš pojme.
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Avtomatsko klimo in par malenkosti doplačaš, drek od DSG-ja pa ne rabim, ker berem v sosednji temi, kako se kvari.
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Najraje poslušam komentarje od wannabejev - sosed, ki ima najbolj švoh A6 z najslabšo opremo....
aplauz.gif
in se jadra po cesti, da se prišpara 0.5 € / 100 km.
Wannabe si bolj ti kot kdorkoli drugi.
Te bom še enkrat vprašal: si že videl Superb-a z Active opremo? Jaz (za razliko od tebe) sem ga v Italiji. No, ni razlika samo v opremi, ki jo našteješ, temveč še v precej drugih zadevah kot so tkanina, itd.
Potem naprej se delaš norca od soseda, ki ima A6-ko z najslabšo opremo, hkrati pa predlagaš Superb-a z najslabšo opremo
hysterical-1.gif
. Ob tem, da ima A6-ka serijsko opremo bistveno boljšo in lahko tudi s tisto famo zaključiš, da ima A6-ka zadaj ročna stekla. Tega že nekaj časa ni več.
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Glede na to, da poznam 2 zaprisežena passatovca, ki sta se odločila za Superba, je zgleda soliden voz.
Ja, ampak nista vzela Superb-a Active, a ne?
grims-1.gif
In nihče (vključno z mano) ni rekel, da je Superb slab voz, le da Superb ACTIVE ni za kupit, ker je to res samo ladja brez vsega.
Pa še dodatna informacija: sem imel verjetno v rokah več Superb-ov 3 kot si jih ti na cesti videl, tako da recimo da imam nekaj izkušenj z njimi. In žal je precej tudi negativnih, enako velja tudi za Passat-a.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Sem ga vozil, meni je kul, ker imam itak prastaro francosko gajbo in je svetlobna leta boljši. Sem bil navdušen.
smile-1.gif

Piše pa za DOBRIH 25k, torej pač dodaš za opremo, ki jo potrebuješ. Jaz elektronskega sranja, ki se itak samo kvari, ne rabim.
Mene vleče 180 KM, da se solidno pelješ, 1.2 in 1.4 sta preveč navita. Pa seveda ne z matador gumami (varnost na 1. mestu) kot kupujete slovenæki. Zdaj pa leti jadrat, da bo za kruh in mleko.
grin1.gif

Pač nisem tipični slovenski bolnik in mi je poraba do 10 l ok (raje cenejši avto kot pa da bi se cmeril za vsak deci bencina). Pa soliden motor, da avto za silo gre.
Nimaš kaj Škoda se je naučila avte delat, mogoče se bo še Renault.
Saj ti si ona cmera lubenica iz mobisuxa ? Ki je lovil 4l porabe in jedel travo, da je blo za avto ? Blagor ubogim na duhu, ki zaradi porabe greste na morje z izklopljeno klimo.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Sem ga vozil, meni je kul, ker imam itak prastaro gajbo in je svetlobna leta boljši. Piše pa za DOBRIH 25k, torej pač dodaš za opremo, ki jo potrebuješ.
Mene vleče 180 KM, ki pa ni najslabši v ponudbi. Pa seveda ne z matador gumami kot kupujete slovenæki. Zdaj pa leti jadrat, da bo za kruh in mleko.
grin1.gif
aplauz.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
tudi jst ne ampak škode so dobile tak status neproblematičnih avtov, da jo prodaš takoj (lepo seveda), 4x4 modele pa sploh.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
tudi jst ne ampak škode so dobile tak status neproblematičnih avtov, da jo prodaš takoj (lepo seveda), 4x4 modele pa sploh.

Baje je tako že kar nekaj časa. Slišal sem tudi že o kakem dosmrtnem prepiru med serviserji različnih znamk znotraj VAG skupine. Če bi kupoval novega VAG-a, potem nebi kupil VW ali pa ADUDI-ja. Kupil bi verjetno Seata morda Škodo. Razlog je v tem, da so kupci recimo jim premium znamk znotraj VAG koncerna poskusni zajčki, sploh pri novotarijah. Novotarije prvo vgradijo v VW in AUDI z zamikom kakega leta in pa po popravkih pa še v Seat in Škodo.

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Sam ze skoraj eno leto vozim Leona FR in v notranjosti ne bi rekel da je v cem slabsi kot Octavija. Pred tem sem imel Megana l.2010 in je obcutek za volanom skoraj da neprimerljiv v prid Leonu.

Kar pa se tice G7 facelift je pricakovano, nikoli niao imeli velikih sprememb pri FL.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Za dobrih 25k pa dobiš že solidnega Superba:
Superb Active 1.8 TSI B 180/132 1.8 6-stopenjski 5 EUR 25.292
Superb Active 2.0 TDI D 150/110 2 6-stopenjski 5 EUR 24.907
Pa si ti sedel v tem Active Superbu? Namreč zadeva ima ročno klimo, mali radio, v glavnem nič od niča.
Sploh ne vem, če so kakšno prodali v Sloveniji, ker tole ni ravno za kupit.
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Golf Variant == Octavia Combi == Leon ST.

Liter prtljažnik gor ali dol.
Približno.
Octavia ima najdaljšo medosno, kar nekaj prinese k notranji prostornosti.
Je pa potem razlika v dostopnosti določene opreme, kvaliteti notranjosti (Golf tu zmaga, Seat je gladko zadnji), nastavitev podvozja (Seat bolj športno, Octavia bolj udobno, Golf nekje na sredi) in seveda sami obliki.
Fajn je, da lahko kot kupec izbiraš
zmaga.gif
.
Žal pa res Octavia ni več cenejša od Golfa oz. je v določenih primerih že dražja, kar je nekako skregano z logiko. Ampak očitno se prodajajo. In ne samo to, Škoda podira rekorde in je baje konkretno dobičkonosnejša od matične znamke.
shocked-1.gif

Ni skregano z logiko, samo primerjalo se je hruške in jabolka. Pri golfu se je namreč vzelo akcijsko opremo, pri škodi pa najdražjo "navadno" opremo. Primerljivo bi bilo recimo pogledat Octavio 2.0 TDI DSG Family, ki stane 22.528 in ima prav tako veliko opreme kot golf, razen šminkerksih dodatkov (ok, recimo da se doda še LED luči. Ker niso vsi ljudje alterjevci (ki imajo vedno našparan kompleten znesek za nov avto), gredo izranučqt še kredit/leasing in takrat pride škod zaradi ugodnejšega financiranja še ceneje.

Brez skrbi, cene so že nastavljene tako, da se prodaja.

Zgoraj je bil recimo omenjen Superb Active za 26k. Strinjam se da tak avto sploh ne bi smel biti na prodaj, ampak saj realno ga ni, ker itak vsak kupi kaj drugega. Za 26k se recmo dobi Super 2.0 TDI Family, ki ima kar nekaj opreme, tudi recimo 8 colski radio, klimatronik, barvni dot, 8 zvočnikov, električno ročno, električna vrata prtljažnika, parkirne senzorje, bluetooth, smartlink in še kup šare.

Za 26k se lahko torej vzame spimampanega golfa (ki pa je še vedno samo golf) ali pa dobro opremljenega Superba, ki je vseeno več avta. Kupci so za oba, čeprav se mi zdi da vidim več superbov kot teh spimpanih golfov (na vrhniki jih vozijo predvsem sladoledarji, navadne pa vozniki z klobukom).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Family oprema je res postavila razmerje spet na približno normalno, je pa na voljo šele nekaj mesecev. Golf 40 let pa že 2 leti ali nekaj takega. Je pa itak jasno zakaj se je šele sedaj pojavila
wink-1.gif
. Poleg tega pri njej ne moreš vzeti ugodnega Škoda financiranja (oz. le ob doplačilu), pa še popustov praktično ni. Tako da, v določenih primerih (sploh ob kreditiranju) se ti še vedno bolj splača vzeti Ambiente, ga napimpat na Family, pa potem še popust dol oz. financiranje vzet.
Drugače pa statistika Golfov 40 let, ki so šli skozi moje roke: cca. 50 % mlajših med 25 in 30 let, ostalo med 30 do 40 let, pa morda kakšna izjema še.
Sladoledarjev ni bilo med njimi, vsaj po obnašanju ne.
grin1.gif