golf 7 facelift

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Morda pa današnja mladina samo zna računat, da jih en Golf pride 5.000 € letno in ta denar (če ga imajo) raje pogonijo drugače? Tisoč ljudi tisoč čudi.

Morda je takih vedno več? Nihče ni rekel da bo čez noč avtoindustrija propadla, ampak vedno več bo takih za katere bo lastništvo avta (ali celo dveh avtov) nepomembno in hočejo samo udobje, ki jim ga nudi. Taki nestrpno čakajo na car sharing z avtonomnimi vozili ali že danes bolj udobno živijo z javnim prevozom (ne v Sloveniji).

Nima pa to nobene veze s številčnostjo srečanj ob Vrbskem jezeru, ljubitelji takih in drugačnih stvari bodo naraščali skupaj z rastjo življenjskega standarda.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Zafustriran zaradi zafrustirancev....delno priznam.
Dol mi visi za golfa in katerokoli gajbo....samo nehajte uporabljat avte zaradi manjvrednostnega kompleksa, eni res samo uživamo v vožnji in avtih samih.
Tudi sam sem mlad in ne iščem izgovorov. Nisem politično aktiven vendar mi je všeč ijava Kennedya, ne sprašuj kaj lahko država stori zate ampak kaj lahko ti storiš za državo. Torej se trudim ne jamrat.
Kaj voziš....če ti do zdaj ni potegnilo...želim ti varno in strpno vožnjo.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Da mladiče boli kuratz za avte? Dajte pogledat mal dlje kot 1 meter okol sebe........

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
Zafustriran zaradi zafrustirancev....delno priznam.
Dol mi visi za golfa in katerokoli gajbo....samo nehajte uporabljat avte zaradi manjvrednostnega kompleksa, eni res samo uživamo v vožnji in avtih samih.
Tudi sam sem mlad in ne iščem izgovorov. Nisem politično aktiven vendar mi je všeč ijava Kennedya, ne sprašuj kaj lahko država stori zate ampak kaj lahko ti storiš za državo. Torej se trudim ne jamrat.
Kaj voziš....če ti do zdaj ni potegnilo...želim ti varno in strpno vožnjo.

Ne razumem, zakaj torej taka burna reakcija. Vsaka debata, ki se tiče nemškega avtomobilskega ponosa, se konča z obtožbami o revežih, obmetavanjem z manjvrednostnimi kompleksi in zafrustriranostjo.

Jaz sem star pa vseeno pravim, da vam mladim ni lahko.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...
Šef VW je tudi rekel, da se bodo morali še malo pomatrat, da bod prišli na zeleno vejo zaradi disel škandala. Ne bom rekle, da je VW slaba znamka, ampak to kar počno jih pelje na zelo dolgi rok navzdol. Trenutrno res vozim VAG grupo, naslednji avto bo pa verjetno Toyota, ker so edini, ki imajo trenutno tehnično tako zadevo, ki si jo želim.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ksz

Vozim vw/skodilak sluzbeno dovolj, da vidim da so polizdelek v smislu kakovosti.
Za to ni potrebno biti nek nostradamus.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
760
113
Ma jaz sicer v življenju ne kupim več avta iz grupacije Vag pa ne Škode, ne "ljudskega" avta, ki to ni več, ne "Dekowca".

Čudi me, da pri vseh težavah in masovnih okvarah pri tej grupaciji sploh še kdo kupuje ta ŠROT.

In ja KAPO DOL tej grupaciji, da zna prepričati svoje vernike, da za tako velik denar kupujejo tako pokvarljiva vozila .

In ja res je smejali smo se Korejčkom in ostalim še 10 let nazaj, pa si poglejte novo Kio Sportage, celo nemški Avtobild jim poje hvalnice in ja, tam trdijo, da je boljša od Nemcev , morda pretiravajo, samo ob tem tempu bo čez 5 let ratala referenca kvalitete in jih bodo Nemci kopirali, ravno obratno, kot je bilo pred 20 leti.

VAG pa res poslovno so odlični, dobro stoječi, celo nategi kupcev z računalniki, jih ne bodo preveč stali ob silnem dobičku, ki ga ustvarjajo na način, da kupcem prodajajo za veliko ceno vozila CRAP kvalitete iz delov made in Turkey in pa made in China, samo verniki so pač hvaležni in tega nočejo videti, tiste, ki pa je že srečala pamet, pa gredo vsi na premium znamke, kar pa niti Dekowec OOOO iz te grupe nikakor ni.

Ja , da me ne sprašujete ZAKAJ, samo 1 primer, VW in OOOO sta imela 10-15 let nazaj silne težave, ko so se v notranjosti vozila luščili zgornji sloji črne gumirane barve okoli kljuk, zračnikov in ja pod njimi je bila bela plastika, kot bi se norca delali, da bo ja bolj vidno, ker če bi bila črna , bi bilo trikrat manj vidno in ja ... hallo sodelavka ima Golfa 7 in ja , ne moreš verjet okoli kljuk je že oguljena barva .... pa hallo , kaki kmetavzarji, da v 15 letih ne znajo odpraviti problema , pa je takih serijskih cvetk, malo morje, očitno je res ceneje, delati proizvodnjo poceni creap avtomobile in jih drago prodajati, potem pa malo popraviti tistim najbolj sitnim, ostali bodo pa že sami, plačali popravila, saj ja ni več v garanciji, kaj je pa kulanca, jih pa ne briga, kaj pre več .

Torej ljubite vozila VAG grupe izvolite in jih imejte, sam bom pa raje njihove delnice kupil, ker zgleda, da gre za uspešen poslovni model posebej, če si posel okoli znamke razvil že v pravo vero.....

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Ok, da je alter leglo nakladacev, je znano dejstvo. Vidim pa, da se po novem se preroki s kuglo v roki tu mnozijo. Roberto pa ga itak zmaga...vrhunski nakladac in po novem se nostradamus v enem

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Pravilno je VAG, VW in CRAP. In ne WAG, WV, CREAP (ta zmaga,
hysterical-1.gif
).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Minimalni popravki zunanjosti (kar bo razveselilo trenutne lastnike Golf-ov, saj cene ne bodo tako izgubili), meni je všeč.
Notranjost AID
cheer.gif
, oblika volana mi pa ni všeč.
Fajni bo.
cheer.gif

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Na Štajerskem res ni žešæih mudonja, za katere je 25 let star bimer s črna šipa in velika auspuh prava stvar.
Kar dost faušije je tu.
wink-1.gif

Sam bi sicer zbral Škodo (če bi izbiral med vw-ji), ker so se naučili avte delat - za precej bolj ugodno ceno ponuja skor isto - mogoče je armaturka manj všečna, ampak to mi ni vredno 10 jurjev razlike.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Tole dejansko ne drži. oz. drži pri popolnoma plebejskih verzijah. Če daš gor malo opreme, je zadeva tam-tam oz v določenih primerih je Golf celo cenejši.
Primer: ACC: VW in seat 300€, Škoda 600€. Razumi kdor more.

GOLF variant:
Golf R-Line Edition 2.0 TDI BMT dizel 2.0l / 110kW/ 150KM menjalnik DSG
Cena: 26.286,49 €

Škoda Octavia combi:
Octavia Combi Style 2.0 TDI DSG dizel 2.0l TDI/ 110kW/ 150KM menjalnik DSG
Cena: 26.717,08€

Js ne vidim desetih jurjev razlike.

Nazadnje urejeno:

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Če komu zgleda plebejsko, je meni vseeno, kr avto kupujem zase, ne za okolico - best buy.

Golf in Rapid kaka Octavia... Octavia je veliko bolj prostoren avto.

Za dobrih 25k pa dobiš že solidnega Superba:
Superb Active 1.8 TSI B 180/132 1.8 6-stopenjski 5 EUR 25.292
Superb Active 2.0 TDI D 150/110 2 6-stopenjski 5 EUR 24.907

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Škoda ima ugodnejše financiranje, VW pa večji popust, tako da si na koncu tam tam oz. v mojem in prijateljevem primeru je bila lani novembra cena na koncu celo v prid VW-ja. Kakšne akcije so pa sedaj pa nevem.
smile-1.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Golf Variant == Octavia Combi == Leon ST.

Liter prtljažnik gor ali dol.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Če komu zgleda plebejsko, je meni vseeno, kr avto kupujem zase, ne za okolico - best buy.

Ravno zato, ker kupuješ zase, bi te moralo vsaj malo interesirati. Prav počutje v notranjosti po moje najbolj trpi pri šparanju. Rapid in Golf v notranjosti? Ne no.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Sem napisal, da je armaturka - notranjost manj všečna. Meni to ne odtehta razlike v ceni.
Mnenje kmetavzarskih sosedov me pa nikoli ni zanimalo.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Sem napisal, da je armaturka - notranjost manj všečna. Meni to ne odtehta razlike v ceni.
Mnenje kmetavzarskih sosedov me pa nikoli ni zanimalo.

Rapid zame ni konkurenca Golfu ampak kvečjemu Octavia. Če ima malce večji prtljažnik in je par cm daljša, je to še ne uvršča kam višje. Razlike v ceni med Golfom in Octavio pa res ni opazne.

Saj 90% ostalih ljudi tudi ne zanima. To je nek mit, ki se ga poslužujejo razni premiumaši, da se sami sebi zdijo pomembni.