Gnide od najemodalcev - ideje?

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
samovoljo (to pomeni "nasilno jemanje pravice v svoje roke") je potrebno preprečevati, a se ti zavedaš kam pridemo, če jo dovoliš na tem in analogno na vseh ostalih področjih?
edino prav je, da policija varuje zadnjo mirno pridobljeno posest, za vse ostalo so tu sodišča. o prenehanju najemnega razmerja, izvršbi...pač ne more odločati policija.
tisti, ki tega ne more razumeti, naj ne predaja posesti nad svojim stanovanjem 3. osebam (najemnik z najemno pogodbo pridobi posest).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.187
6.989
113
pri taščici
Ko bodo sodišča v slo opravljala svojo funkcijo potem bo precej manj problemov.
Dokler pa bo lahko najemnik več let brez plačila najemnine v bajti in temu (in podobnim) problemu sodišče ne bo naredilo reda bo pa težko tako za NJ kot ND.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če bi bil sam najemnik, lahko zaradi mene lastnik vsak teden preverja flat. Ko bo videl da sem neproblematičen sem prepričan da se bo naveličal.

Naj ti coolpower, da kontakt, če boš kdaj rabil najemniško.
grin1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
In seveda bi moral zakon tudi predpisat, da mora najemnik nepremičnino vrnit v enakem stanju, kot jo je dobil (- normalna obraba). Če je škode več, jo je dolæan plačat (razne uničene parkete in poddobna sranja) ...

Pri meni v pogodbi piše tako (pa ni neka special pogodba, splošna)... poleg tega pa piše, če se ne držim enega spiska pravil, ima najemodajalec možnost predčasno prekiniti pogodbo.

V pogodbi ima najemodajalec lahko napisano kar hoče pa ti najemne pogodbe ne more nikoli odpovedat, pa če ti serješ po stanovanju.

Najemno pogodbo lahko razdre le sodišče-to pa traja štiri, pet let.

Lastnik te lahko ven vrže edino, če pogodbe nimaš-enostavno prijavi motenje posesti in te bo policija v parih mesecih vrgla ven.

S pogodbo pa četudi jo v celoti kršiš, te pa ne more spokati iz hiše ampak to lahko naredi samo sodišče!

Tako zanič pravna država ne koristi nikomur.

Lastniki nočejo oddajat ali pa oddajajo samo luknje, kjer ne bo prav velike škode, če jo uničiš.

Najemojemalci pa ste na slabšem zato, ker je zaradi popolne nezaščite lastnika nepremičnine, ponudbe na trgu zelo malo in potem nimate nobene izbire pa še cene so višje kot pa bi bile, če bi bili lastniki do konca zaščiteni in bi z veseljem oddajali vse po vrsti.

Lp

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ko že o tem...kolega ima hud problem z neko nevrotično sosedo.

Podpisal je 5-letno pogodbo za najem, bil je ok deal...z najemodajalcem se je zmenil, da ima lahko obiske tudi zvečer, ob vikendih posluša glasbo...ipd..pač v okvirih normale seveda. Brez študentskih žurk.

Po dveh tednih je povabil 3 kolege v petek zvečer ob 22:00, odprli so prvo pivo..., prižgali glasbo (ne pretirano)..., ob 22:30 je prišla policija in mu dala kazen zaradi prijave sosede. :norec:

Zdaj mu soseda grozi, da ga bo prijavljala non stop, ker njo to moti. 30 letna zafrustriranka. Kolega pravi, da stene ne morejo biti tok slabe..., ker on zelo redko sliši koga drugega.

Ne ve kaj narest, razen da na lastne stroške na cheap način izolira dnevno sobo. Ker očitno niti obiskov ne bo mogel imeti, da bi se zvečer glasneje pogovarjali.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
če je 30 letna zafrustriranka nej jo podre, dobr povala... pa bo imel mir...

če je lezbika nej pa kako punco ji uvali... drugega ni...

je pa tako da tukaj nekaj smrdi: ker ko miličniki pridejo in če ne zaznajo kaljenja JRM potem sosedo ovadijo krive prijave... tak da je zihr mogu razgrajat bit glasn...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Dvomim..., komaj 20 minut so bili pri njemu in pili prvo pivo. Jaz sumim, da ima soseda veze pri policiji.

Kazen so mu pa podali na podlagi tega.., da so bili štirje v stanovanju in da je verjetno takrat ko je soseda klicala, bilo motenje miru...

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Na podeželje naj pride.

Ampak žal tudi tu ni kaj dosti boljše.

Poleti sem kosil travo in ker jo imam kar precej mi je zmanjkalo časa in sem moral ene deset minut potegniti(imam javno razsvetljavo), tako, da sem končal nekje 22h10.
Ob 22.25 pa pridejo policaji, ko sem ravno vse pospravil in mi povedo, da sem prijavljen, da kalim nočni red in mir a ker ga takrat, ko so prišli so me samo opozorili in odšli.

Pa en policaj je rekel, da imamo res krasne sosede.

Drugič so pa prišli, ker sem slab meter od ceste vsake toliko zabetoniral kocke, da niso mogli več parkirati na našem in je spet dober sosed prijavil, da sem zaprl cesto-policaj pogleda in se samo smeje, da imam res glupe sosede.

S sosedi je vedno križ, tako, da bog ne daj kdaj kupiti manjše parcele kot 1500m2 in imeti na vseh straneh sosede-vsaj na dveh naj bo mir.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ima železna protivlomna vrata, tako da se na hodnik še najmanj sliši, če se...

Pozvonili so...on je odprl, preden je odprl je dal na pavzo glasbo...., policaji so napisali prijava za motenje javnega redu in zraven dopisali ŠTIRI OSEBE V STANOVANJU s klicajem.
hysterical-1.gif
Rekel je, zakaj..., sej se nič ne sliši, sej ste videli ko ste prišli... In so rekli prijava je bila, štirje ste notri...

100% soseda pozna kakega policista...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
res je, če imaš 3,4,5 sosedov v bajtah, je hujše kot 5 blokov z par 100 stanovalci. tam vse boli qurac za vse in se za sebe brigajo

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
res je, če imaš 3,4,5 sosedov v bajtah, je hujše kot 5 blokov z par 100 stanovalci. tam vse boli qurac za vse in se za sebe brigajo

Točno tako.
Ljudje mislijo, kako je fajn v hišah, dreka je, za vsako malenkost se lahko kregaš s sosedi in kar je še slabše vseskozi si pod nadzorom, vsaj jaz se počutim kot na Big brotherju, ker imam najbližja soseda dva upokojenska para in vsaj en od teh štirih je vedno na oknu, pa naj bo ob sedmih zjutraj ali pa ob treh ponoči.

Sem pa bil pri kolegu v bloku sredi Fužin, ura pol dveh ponoči, muska skoraj do konca, brez vsakih težav smo se normalno glasno pogovarjali in sploh nisem mogel verjet, da noben sosed nikoli ne dela nobenega problema.

Bolj kot jih spoznavam, bolj so mi bloki všeč ampak pravi bloki, ne tisti s tremi stanovanji.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
hja to je pač dvorezni meč in odvisno od okolice do okolice... od bloka do bloka...

nekej so zafukani... eni bloki majo par kretenov je tud hudič....

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
tudi če poteče najemna pogodba je isti postopek.
varuje se zadnja MIRNO pridobljena posest. ostalo preko sodišča! policija te mora, čeprav imaš potečeno pogodbo in dolgove, ščititi pred tem, da bi te lastnik vrgel ven!
obstajata samo dva načina: dogovor ali sodna pot. samovoljna nikakor ni dovoljena! je odlična podlaga za ovadbo in odškodninski zahtevek!

tako je pri nas uzakonjeno. so tudi razlogi v prid takšni ureditv!.

Tu je mnogo bolje.

Brez veljavne pogodbe je to motenje posesti in na sodišču postopek steče hitro in traja nekje par mesecev, v pol leta najemnik brez veljavne pogodbe leti.

Če pa veljavno pogodbo ima in jo krši, ker recimo ne plačuje ga pa legalno ne moreš spraviti ven vsaj štiri, pet let.

Jaz mu bom enostavno odklopil elektriko in vem, da mu jo ne priklopim nazaj pa če grem sedet.
Če bo šel na sodišče bom na sodišču povedal, da ker ne plačuje, nimam denarja za preživetje in sem električni kabel enostavno prodal, da sem nabavil hrano.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
In seveda bi moral zakon tudi predpisat, da mora najemnik nepremičnino vrnit v enakem stanju, kot jo je dobil (- normalna obraba). Če je škode več, jo je dolæan plačat (razne uničene parkete in poddobna sranja) ...

Pri meni v pogodbi piše tako (pa ni neka special pogodba, splošna)... poleg tega pa piše, če se ne držim enega spiska pravil, ima najemodajalec možnost predčasno prekiniti pogodbo.

Ampak: če se ti zbuniš in nočeš ven, ti zelo dolgo ne kore nič (in te ne sme postavit na cesto). In denar za škodo bo moral terjat s civilno tožbo, namesto, da bi ga k temu avtomatsko obvezal zakon (in bi bilo neplačilo te škode znotraj odpovednega roka tudi KD).

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
po tvoje bi moralo biti neplačilo terjatve kaznivo dejanje? in tudi če, kdo bo predhodno odločal o obstoju terjatve, če ne sodišče?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
samovoljo (to pomeni "nasilno jemanje pravice v svoje roke") je potrebno preprečevati, a se ti zavedaš kam pridemo, če jo dovoliš na tem in analogno na vseh ostalih področjih?
edino prav je, da policija varuje zadnjo mirno pridobljeno posest, za vse ostalo so tu sodišča. o prenehanju najemnega razmerja, izvršbi...pač ne more odločati policija.
tisti, ki tega ne more razumeti, naj ne predaja posesti nad svojim stanovanjem 3. osebam (najemnik z najemno pogodbo pridobi posest).
Kam pridemo? Pridemo do spoštovanja lastnine. Edino prav je, da se mora naje+mnik po izteku pogodbe izselit, če hoče ali noče. Pogodba se je iztekla in tisti hip ko se ta izteče, nima več prvice bivat v stanovanju. In zakon bi moral to zagotavljat, ne pa, da počne ravbno nasprotno (in sorry, ampak označevat zahtevo, da se NJ po izteku pogodbe tisti hip izseli, ni samovolja - samovolja je, če noter ostane). Kdor tega en razume, je bolnik ali pa je obdičal daleč v preteklosti in preteklih sistemih.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
Tja, kjer smo trenutno?
confused-1.gif