Gmail

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
pol bi isto lahko rekel zame, ker je na hrvaškem isto ena z mojim imenom in priimkom
rolleyes-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
ksz

Seveda je možno.

ime.priimek@gmail.com in imepriimek@gmail.com ni niti slučajno isto. Jaz sem med "prvimi" dobil povabilo za gmail in sem registriral različico s piko, nek gospod iz ljubljane z istim imenom in priimkom, pa se je moral registrirati brez pike. Občasno dobim njegovo pošto od žene al pa od službe.
Tip pravi, da je hotel registrirati ime s piko, pa ni šlo, pa je dal brez pike. Sam zdej k majo vsi skor na to foro ime.priimek se zgodi da kdo avtomatično to vtipka in dobim jaz.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Jst dobim dostikrat pošto od ene bejbe, ki ima registrirano enako uporabniško ime kot jaz, samo da ima ona brez pike.
Ko dobim mejl namenjen njej, mi gmail napiše nekaj v stilu..da, tudi to ste vi..gmail namreč ne loči med znaki.. Se pravi, naj bi blo isto ime.priimek@gmail.com in imepriimek@gmail.com
sprasujem se.gif

Je ne suis pas
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Napačnemu odgovarjaš, jaz namreč nimam teh težav, da bi dobival tuje maile.
janezkranjski.press
grin1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
It's not a bug, it's a feature (no, really)...

Je pa uporabno. Das, recimo, za koga kjer se bojis, da te bojo spamali ime.p.riimek@gmail.com - pa je potem lazje narediti filter... Recimo, jaz se z eno tako verzijo prijavljam na vse te "mailing liste" od mimovrtste pa e-baya pa kaj jaz vem kaj, potem pa samo en filter cez, pa je mir
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik BureKm pravi:
", ki ima isto ime".

Ok. Samo to ne pomeni, da ima isto uporabniško ime. Ime pa ima lahko isto, ja
smile-1.gif

Uporabniško ime je isto. Izhaja pa iz osebnega imena.

Citat:
Uporabnik BureKm pravi:

V podrobnostih maila ni mogoče videti uporabniška imena ostalih.

Seveda se vidi; uporabniška imena na katere je bil mail poslan. Povečini je poleg še ime in priimek.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Kaki Sloven´c pa si, če ima en na hrvaškem isti ime in priimek?
grin1.gif

Novak recimo je pogost priimek tako pri nas kot v deželi hrčkov.

Je pa drugače isto ime in samo prva črka priimka.

skorpyka

Zelenc'
4. okt 2008
9
0
1
...
Zaradi varnostnih razlogov ne morete spremeniti uporabniškega imena, za vas pa ga ne moremo spremeniti niti mi. Če želite preskusiti kaj drugega, je v Gmailu na voljo več načinov za ustvarjanje različic vašega e-poštnega naslova, sporočila pa so še vedno dostavljena na isti račun. Obstoječi e-poštni naslov lahko na primer razširite z znakom »+« in tako prejemate sporočila, ki so bila poslana na naslov vaše.uporabniškoime+katerikoli.vzdevek@gmail.com. Sporočila, poslana na naslov mojca.lev+opombe@gmail.com so na primer dostavljena na naslov mojca.lev@gmail.com. Različico e-poštnega naslova lahko ustvarite tudi tako, da mu dodate eno ali več pik. Gmail v uporabniških imenih ne prepozna pik kot znakov, zato so sporočila, poslana na naslove vašeuporabniškoime@gmail.com, v.a.š.e.u.p.o.r.a.b.n.i.š.k.o.i.m.e@gmail.com in vaše.uporabniško.ime@gmail.com, poslana samo na vaš račun.
...

c/p iz Gmail Pomoč