Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Kruh in gluten menda zelo problematično živilo v rižu ga ni.
Ne zmišljuj siCitat:
Uporabnik alpine pravi:
Športnik majo kr pogosto na jedilniku riž, nikol pa ne kruha pa naj bo to bel, ržen, črn.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
http://www.bpteam.si/aktualno/prehrana/gluten-najpogostejsi-alergen-v-sodobni-prehrani/
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
ma nekega dne se bodo še spomnil, kako je kava škodljiva, kako so čaji škodljivi pač kemija, ko se jih šprica, da ne omenjam sadja/zelenjave in pol da bi se glede pšenične, ržene moke šli, da je to nezdravo. Pa dejansko najbolj razširjeno po svetu poleg riža. Nekega dne bodo še pisal, kako je meso škodljivo, pa čeprav ga večina danes priporča uživat, beljakovine....
gluten je vezivo v moki. če ni glutena ni veziva in kruh nebi vzhajal, ker bi se sam vase sesedel. in gluten se ne razgradi. zato so v brezglutenski moki druga veziva.Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Naj bi faktor imel tudi sodoben, industrijski način proizvodnje kruha s hitro delujočimi kvasi, kjer mikroorganizmi nimajo dovolj časa, da gluten ustrezno razgradijo:
"So bakers are using more gluten and fermenting very rapidly, compared with traditional fermentation techniques that take up to 12 hours and more. By contrast, the team in Jones' laboratory, located in a rural stretch along Puget Sound has found that the longer the bread rises, the more the gluten proteins are broken down in the finished bread."
http://www.celiac.com/articles...ates/Page1.html