Gledam novo Xsaro Picasso - bencinar

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Kar se pa otvoritelja te teme tiče, picasso je kul. Nabavi in naj ti dolgo služi, tako kot mora! Avto je do sedaj že preverjen. Tiste hibe, ki jih ima, pa na dolgi rok izginejo.

Točno moje misli
nahrung002.gif

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
AndY1 ... Picasso je res fajn avto ...

Imam ga sam vendar je 2.0 HDI ...

Glede na to, da kupuješ bencinarja ti lahko svetujem, da ga predelaš na plin ...

Tank za plin daš pod avto namesto rezerve in ti s tem ostane prtlažnik prost, pa še pol ceneje se voziš ...

Za namesto rezerve pa še kupiš un mali kompresor z neko tekočino za hitro flikanje pa je ...

Jaz imam predelanega Freelanderja na plin in se splača ...

Malček razmisli ...

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:

Kok si dal za montažo?
Kok profitiraš na 100km?
Kok km boš mogo naredit, da se ti investicija začne vračat?
Koliko boš profitiral po recimo 100k km ko ga boš menjal.
Koliko težje bo prodat avto ki je bil predelan na plin?
Koliko garancije ti ostane ko ti gredo šarit po novem motorju?

Hvala za odgovore!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Lahko, samo baje imaš garancijo.....ki naj bi veljala kaj več kot tista ki jo dajejo dilerji ki prodajajo avte iz uvoza s 117kkm

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
AndY1 ... Picasso je res fajn avto ...

Imam ga sam vendar je 2.0 HDI ...

Glede na to, da kupuješ bencinarja ti lahko svetujem, da ga predelaš na plin ...

Tank za plin daš pod avto namesto rezerve in ti s tem ostane prtlažnik prost, pa še pol ceneje se voziš ...

Za namesto rezerve pa še kupiš un mali kompresor z neko tekočino za hitro flikanje pa je ...

Malček razmisli ...

Zelo dobra ideja! Bi pa moral malo preračunati, ker na leto naredim cca. 10.000km, če bi se mi splačala investicija, pa še garancija gre verjetno pa-pa.
Kljub vsemu pa najlepša hvala
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Seveda da lahko crkne nov avto, ampak tudi če crkne, nimaš s tem nobenih stroškov. Večina proizvajalcev ima brezplačno avtovleko, servis gre pa tako ali tako pod garancijo.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Seveda da lahko crkne nov avto, ampak tudi če crkne, nimaš s tem nobenih stroškov. Večina proizvajalcev ima brezplačno avtovleko, servis gre pa tako ali tako pod garancijo.

Če ga servisiraš pri pooblaščenem serviserju.
Saj, če ga ne servisiraš tudi gre garancija.
grin1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Tudi če ga ne servisiraš pri pooblaščenem servisu, so ti dolžni kriti napako, ki se pojavi v roku garancije (vsaj tako so mi povedali pri Toyoti), ampak lahko pride do komplikacij. Tako da je res bolje servisirati na pooblaščenem servisu.
Cena rednih servisev pa tudi niso tako astronomske, je pa res od servisa do servisa lahko ogromna razlika.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

grin1.gif

WTF?
confused-1.gif

Kaj sem pa jaz pritrdil druga?
confused-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Maš delno prav, če recimo ne servisiraš avta, in crkne motorček za spust in dvig šipe, so ti ga načeloma dolžni popravit,
ker se to pač na servisu ne kontrolira. Če ti pa zruži menjalnik, pa te bodo drkali ker nisi dal menjat olja na predpisan interval,
čeprav olje sploh nima neke prave veze če se vsipa menjalnik z 5k km.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
21k eur si dal za renoja?
Dober si.

Ne ne.
shocked-1.gif

Tako ceno imajo na ZM zavedeno za moj tip avtomobila, novega seveda.

Jaz sem kupil rabljenega lani, za manj kot polovico cene novega.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Kar se pa otvoritelja te teme tiče, picasso je kul. Nabavi in naj ti dolgo služi, tako kot mora! Avto je do sedaj že preverjen. Tiste hibe, ki jih ima, pa na dolgi rok izginejo.

Točno moje misli
nahrung002.gif

XP je zaradi svojih let precej zanesljiv avto. Baje celo najbolj od vseh enoprostorcev, če lahko temu rečemo tako. Je avto, ki je namenjen točno temo, čemor naj avto bo, nič preseravanja in igranje frajerja.

Kar pa se tiče Mondea, mogoče ga res dobiš rabljenega za ta denar. Ampak sem 99% prepričan, da bo XP manj crkovala in 100% prepričan, da rjavela ne bo, vsaj 10 let ne.

Skratka če rabiš avto kot avto je XP zelo dober in poceni nakup za daljši rok.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.508
10.735
113
fora je, da neben na svetu ne rabi tovrstnega enoprostorca, ker je hudičevo ne udoben, kantast in neekonomičen. Zanimivo a ne. Pač gre za modo.

B81

22. jul 2007
36.944
10.505
113
Pri meni je tale star pikaso v isti kanti kot fiat multipla. Zanimivo, star model je bruh, nov pa je lep na oko.

Je pa sodelavka kupla tole pikaso kanto pred kakim letom in je tudi nekje okoli 12 000 eur dala, 110 km bencinar, avt. klima, pač kar nekaj opreme, tako da bi po moje danes mogla bit še ceneje. Je le kanta.

@avtor: Ona se vozi brez problema, naj tudi tebi služi dolgo.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Če že kupuješ to kanto, vzami HDI-ja, kajti bencinar je kar močno žejen in podhranjen. Oblika je pa stvar okusa.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Malo bolj definiraj "močno žejen". Od frenda (uporabnik rajc) fotr ga ima, letnik 2004, 1.6 mašinca. Ob normalni vožnji na relaciji je poraba okoli 7 litrov (raje kak deci manj kot več). Po mestu pa nekje od 8-9. Je to močno žejen avto
sprasujem se.gif

Pa še to, brez veze dizla kupovat, če delaš 10k km letno in dajat 1,3k € več pri nakupu novega vozila. Za ta denar imaš dve leti zavarovanje+kasko z večino delnih kombinacij.

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

grin1.gif

WTF?
confused-1.gif

Kaj sem pa jaz pritrdil druga?
confused-1.gif

Ne bo držalo. Garancija po zakonu velja ne glede na to kje je bil avto servisiran. Če servis zavrača garancijsko popravilo, mora DOKAZOVATI, da je napaka nastala zaradi neustreznega vzdrževanja. Stranki ni treba dokazovati nič. Še več, če se na servisu delajo glupe, gre lahko zaklicat tržnega inšpektorja, da jih malce obišče.
wink-1.gif

Fantje in dekleta, Slovenija je del EU. In v EU garancija velja ne glede na to, a je bila Toyota servisirana na Volkswagen servisu ali pa obratno. Ne igra vloge. Če je motor zaribal, ker je imel tovarniško napako, mora proizvajalec zagotoviti popravilo. Zavrne ga lahko, le če izrecno lahko dokaže, da je do napake prišlo zaradi neustreznega vzdrževanja ali uporabe. To pa je, verjemite mi, zelo težko tudi za primere, ki so se zgodili zaradi tega.
wink-1.gif