Gledam novo Xsaro Picasso - bencinar

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Živjo...

Evo iz prve roke...Sm kupu Picassota dva meseca nazaj... Takrat je bil 12.900 EUR (kovinska barva). Popusta na gotovino ni (kot so že prej povedali) ker itak morš keš na banko položit pa poj dobi avtohiša nakazano. Takrat je blo clo tko, da če si kupu avto na Citroen lizing si dobu gratis vinjeto pa ene tepihe pa ne vem kva še....

Jest sm pr mojmu zborbov 4 zimske gume, to je pa to... Avto dela super, na začetku je bla mal večja poraba (9-9,5) zej se je pa kr ustavl tm nek pr 8,5 - 8,7. Jest sm ful zadovolen, prostora je ogromno, opreme pa tud čez glavo za tak denar....
Res da je model že kr neki star, samo če ga boš vozu 5 let je čist vseen. Aja pa še ena fora.... Avto je po eurotaksu še zmer vredn 19 jurjov, tko da če ga zavaruješ proti kraji in ti ga edn mazne boš še zaslužu na njemu
evil.gif

Hvala za mnenje. To mi veliko pomeni.

Ima jo tudi moj brat, ki je zelo zadovoljen z njo in tudi jaz vidim, da je dober avto. Avte pa res kupujem na dolgi rok. Npr. Clio-ta 1.4 16V imam 8 let in dela ko urca, tako da ga še ne mislim menjati, menjal pa bi se Twingo, ki je star 12 let in bi ga tudi vzeli v račun.

Je pač potrebno razmišljati za en družinski avto
wink-1.gif

Jest sm tu tapru premeru prtlažnik... .Vozk bo šel brez problema noter
cheer.gif

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Živjo...

Evo iz prve roke...Sm kupu Picassota dva meseca nazaj... Takrat je bil 12.900 EUR (kovinska barva). Popusta na gotovino ni (kot so že prej povedali) ker itak morš keš na banko položit pa poj dobi avtohiša nakazano. Takrat je blo clo tko, da če si kupu avto na Citroen lizing si dobu gratis vinjeto pa ene tepihe pa ne vem kva še....

Jest sm pr mojmu zborbov 4 zimske gume, to je pa to... Avto dela super, na začetku je bla mal večja poraba (9-9,5) zej se je pa kr ustavl tm nek pr 8,5 - 8,7. Jest sm ful zadovolen, prostora je ogromno, opreme pa tud čez glavo za tak denar....
Res da je model že kr neki star, samo če ga boš vozu 5 let je čist vseen. Aja pa še ena fora.... Avto je po eurotaksu še zmer vredn 19 jurjov, tko da če ga zavaruješ proti kraji in ti ga edn mazne boš še zaslužu na njemu
evil.gif

Ima jo tudi moj brat, ki je zelo zadovoljen z njo in tudi jaz vidim, da je dober avto. Avte pa res kupujem na dolgi rok. Npr. Clio-ta 1.4 16V imam 8 let in dela ko urca, tako da ga še ne mislim menjati, menjal pa bi se Twingo, ki je star 12 let in bi ga tudi vzeli v račun.

wink-1.gif

Jest sm tud najprej premeru prtlažnik... .Vozk bo šel brez problema noter
cheer.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Živjo...

evil.gif

wink-1.gif

Jest sm tu tapru premeru prtlažnik... .Vozk bo šel brez problema noter
cheer.gif

Hvala enako
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Denarja za avto neboš videl, kvečemu nov avto.

Res da plačaš pol manj kaska, samo je pa tudi avto 3x več vreden.
smirk-1.gif

Sicer pa pri vseh bonusih niti ni tako hudo obremenjujoče, malo več kot za kakega golfa dizla.

Zavarovalnica ti da denar...

Ja te pa se čudim da še kdo ni kupil tega pikasota, ga postavil v prvo kolegovo garažo, pokasiral kasko,
nato pa še lepo avto po delih prodajal oz. sam bi ga prvo peljal v črno goro, ga prodal za 5 jurjev, pol pa
še pokasiral teh 19. To naredimo 5x, jebešterga da se nabere za eno stanovanje,...

Moj qrac! Zavarovalnica ti "da" enak avto pa se j*bi. Pa še to dobiš avto po 3-4 mesecih.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Aha, torej v tvojem primeru pa ne moreš narediti tega, kar si opisal v prvem odstavku
hysterical-1.gif

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Denarja za avto neboš videl, kvečemu nov avto.

Res da plačaš pol manj kaska, samo je pa tudi avto 3x več vreden.
smirk-1.gif

Sicer pa pri vseh bonusih niti ni tako hudo obremenjujoče, malo več kot za kakega golfa dizla.

Zavarovalnica ti da denar...

Ja te pa se čudim da še kdo ni kupil tega pikasota, ga postavil v prvo kolegovo garažo, pokasiral kasko,
nato pa še lepo avto po delih prodajal oz. sam bi ga prvo peljal v črno goro, ga prodal za 5 jurjev, pol pa
še pokasiral teh 19. To naredimo 5x, jebešterga da se nabere za eno stanovanje,...

Moj qrac! Zavarovalnica ti "da" enak avto pa se j*bi. Pa še to dobiš avto po 3-4 mesecih.

Bom še enkrat napisov... Zavarovalnica ti da denar...

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Vem za primer, ko so nam v Budimpešti ukradli leto dni starega službenega Passata.
Dobili smo vrednost po Eurotax-u, nakazano na račun.
Tako, da lahko sklepam da zavarovalnica da denar razen, če je prišlo do kakšnih sprememb v Zakonu o zavarovalništvu.

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Jst sem mel totalko pa sem dobil denar ocenjen po eurotaxu avto star 2 leti, pomojem je tako tudi pri kraji sam to je sam moje mnenje!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Jaz nisem še nikoli slišal, da bi te namesto denarja čakal nov avto pred zavarovalnico.

Ja, ampak če ti daš za avto 13 jurjev, ti jih oni nebodo izplačali 19. Pa še ko ti dajo denar, ti
dajo denar za vozilo ki je po njihovem rabljeno, pa če je bil star en dan z 10km in razbit (ukraden) pred salonom ko si ga odpeljal ven.
Torej če si dal za avto 13 in so ti ga vkradli še isti dan, boš dobil recimo 12,2k, ne pa polne vsote.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
525
18
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Kaj te kvalificira v to da lahko to trdiš?

Delaš na zavarovalnici?
Imel identičen primer?
Veš za identičen primer?

Delam na zavarovalnici...
d055.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja, ampak če ti daš za avto 13 jurjev, ti jih oni nebodo izplačali 19. Pa še ko ti dajo denar, ti
dajo denar za vozilo ki je po njihovem rabljeno, pa če je bil star en dan z 10km in razbit (ukraden) pred salonom ko si ga odpeljal ven.
Imaš možnost avto zavarovati za polno vrednost avta (brez popustov) oziroma za tvojo (akcijsko) ceno avta. Seveda je v prvem primeru premija kasko zavarovanja ustrezno višja. To ti lahko naredijo v vsaki zavarovalnici in je popolnoma normalno kot tudi legalno.

Ti kot bad ass madafaka diler s hendlanjem avtov bi pa to že moral vedet no.
grin1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Nečakinja je kupila novega Picassota in so ji na zavarovalnici razložili, da ji izplačajo tako vrednost za kakršno je zavarovala, minus amortizacija seveda. Pa tudi Cifro sem spraševal kako je v takih primerih in mi je pritrdil. Takrat sem ga spraševal, kako je če ti vsako leto ukradejo Picassota in mi je rekel, da s tistim denarjem, ki ga dobiš za eno leto star avto komot kupiš novega.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Soseda je razbila Kalosa kupljenega malo pred novim letom, spomladi je naredila totalko. Rekla mi je, da je z denarjem, ki ga je dobila kupila novega, ker zavarovalnica pri novih ne gleda letnik ampak starost v mesecih in po mesecih odbija amortizacijo. Če bi ga prodajala bi dobila veliko manj tako pa je prišla do novega letnika praktično brez dodatnih stroškov. (edino, če se mi ni zlagala
evil.gif
)