Glasbeniki na barikadah ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
RTV

kako za boga se upajo sploh naglas predlagat, da naj bo 50% glasbe med 6.-20. uro slovenske produkcije?

Če je glasba dobra, se bo itak vrtela, ne rabimo pa vsega sranja, ki ga nekdo s 5 minutami časa napravi, poslušat vsak dan...

pa da nebo pomote, imamo kar nekaj dobrih izvajalcev pri nas, ki jih rade volje poslušam, samo za 7 ur na dan jih pač ni

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Si nor?!?
Slovenske glasbe, ki bi bila poslušljiva, ni za 7 ur vsega skupaj.
crazy1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Neumnost, kot da bi zapovedali trgovcem, da mora na policah biti vsaj 50% izdelkov domačega porekla.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Vse omejitpve je treba dat stran, tudi za domaco tv produkcijo. Kar je dobrega, bo prezivelo, akr ni, naj crkne. Je treba vedet, da tak predlog pomeni tudi vec denarja iz avtorskih za domace glasbenike. Stvar je tako v bistvu drzavna podpora glasbenikom, kar pa ni ravno v skladu s pravili eu ...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Ni mi jasno kako jim uspeva take privilegije spravit v zakonodajo. Davek na prazne CD-je, SAZAS, obvezno predvajanje...

Saj imam rad slovensko glasbo, me pa ima da bi jo nehal poslušati zaradi teh prascev pogoltnih
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Sem dal pod člankom komentar, samo še ni viden:

Zahteva o 50% slovenske glasbe je smiselna.
Enako, kot zahteva o 50% slovenskih avtov, računalnikov, pohištva, televizij,...
Pa 100% carino na smrdljive tuje izdelke. Pa petletke.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Visoko se samoocenjujejo tile kricaci.
AaaaaAAA....
EeeeeEee.....
IiiiiiIiiiii...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz jim dam pa prav. koliko je res dobrih bandov, ki se jih sploh ne sliši, ker v teh par procentov, ki so zdaj na voljo, pridejo samo stari mački. gre se samo zato, da bi se nekaj začelo delati predvsem na promociji DOBRE slovenske glasbe. žalostno je to, da šodr, ki se vrti na lokalnih postajah, je ponavadi zakupljen. tu pa potem pride do problema, ja, ker tisto, kar se vrti, so razni kričači, tisti, ki bi si zaslužili biti vrteni, pa padejo skozi.

poznam enih par res dobrih bandov, ki bi si zaslužili vrtenje 6. - 20., pa ga zaradi omejevanja ne dobijo. s tem, ko bi se procent slovenske glasbe povečal, bi bili uredniki prisiljeni iskati dobro glasbo, ampak seveda - uredniki pri nas so preleni ...

npr. - ali veste, da ima Leeloojamais nov album, nov singel? zelo dober singel? ali veste, da Gušti dela nove projekte, in to hude projekte? ali veste, da ima Zlatko že 5 albumov? a mogoče tudi veste, da imajo Gal Gjurin, Severa Gjurin itd. itd. itd. poooolno dobrih skladb, ki bi se jih lahko brez sramu uvrstilo v dnevne rotacije.

no - in za piko na i - kje je raznovrstnost slovenske glasbe - imamo dobre predstavnike od raperjev do metalcev, pa jih niti Val 202 ne predvaja ... kaj šele katera izmed komercialnih postaj, ki ji tega sploh ni treba ...

se je malo za zamislit, ja ... ne pa samo udrihat po tistem kar je naše in je dobro, samo zato, ker je pač naše - itak ni dobro ... seveda ne ...

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Naj gredo tile tvoji "hudi" izvajalci , s temi "hudimi" komadi na svetovni trg, pa boš videl koliko so hudi!
hysterical-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, in zakaj ne morejo prit ven? ker smo enostavno premajni.

drugače pa:

- Naio Ssaion? kdaj slišal za njih? slovenski band, prvi numetalci pri nas, harali so po nemčiji in avstriji, bili predskupina Pink in podobno
- Elvis Jackson so ti verjetno že malce bolj znani ...
- Noctiferia ...
- Umek?
- Kanzyani?

res da ne vem, zakaj naši izvajalci tako težko pridejo izven naših meja, gotovo pa ne, ker bi bili slabi. veliko koncertov sem slišal tako naših, kot tujih izvajalcev in ti povem, da ni razlik ...

mogoče je problem pri nas ta - če hočeš uspeti v tujini, moraš met dnar. če hočeš uspet v tujini moraš vztrajat, kar še multiplicira denar. pri nas pa ... hitro zmanjka denarja ... in se vrtimo v začaranem krogu ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Naj gredo tile tvoji "hudi" izvajalci , s temi "hudimi" komadi na svetovni trg, pa boš videl koliko so hudi!
hysterical-1.gif

kdaj si pa recimo v etru nekega slovenskega radia nazadnje slišal denimo skupino Laibach - ki je mednarodno priznana skupina, ki je vzor marsikateri drugi skupini, tudi mednarodnega slovesa (npr. Ramstain)?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Očitno ni dovolj dobro. Ali pa je njihova promocija... veš kje.

očitno ni dovolj dobro samo zato, ker je slovensko. ti dam primer - včeraj poslušam nek miks CD, pa se z mano pelje kolegica in njen fant. pa pride na vrsto en komad in oba - huuud komad, dej, dej še enkrat, dej bolj naglas. meni pa se je kar smejalo - bili so namreč Leeloojamais in njihov zadnji signel Still I Try ... ko sem jim povedal izvajalca - "neeee, ah kje, slovenci itak ne znamo muzke delat ..." aja - bomo poslušali še enkrat na youtubu ... nista mogla verjet, da zna slovenski band sproducirat tak komad ... in ni edini ...
wink-1.gif

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Dobro, saj ne rečem da je vse naše zanič, vendar se pa nekateri le malo preveč silijo. Naj se promovirajo z glasbo, koncerti, ne pa da se za njih napiše zakon s katerim bodo služili neglede na kvaliteto njihovih izdelkov.
Poglej Predina. Že leta živi na račun davkoplačevalcev kot umetnik, dobi honorar od SAZAS-a, kar pa napiše komadov za druge glasbenike, pa direktno v žep (tukaj se vprašam kako je z davki), sedaj pa bi rad še več cvenka na silo z nekim zakonom.
Ravno on je tisti, ki je pred časom zasmehoval mlajše izvajalce, sedaj pa dela kao v njihovo dobro. Pa komu lažejo?
Mislim, da so se naučili od politikov, da nas bodo imeli še glasbeniki za ovce.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj zato gre, mafija pobaše novce v žep, pravi umetniki pa so izrinjeni.
Malo poslušaj radio ponoči.
Eni in isti komadi (ne vem, če jih je več kot 30) non stop, iz noči v noč.
Lepo kvoto nabijejo, SAZAS razdeli pogačo in karavana gre dalje.
Da bi not prišel , bi verjetno moral vsakič MZ-ju pofafat al kaj...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Malo poslušaj radio ponoči.

Milina. Sem ga dve leti nazaj poslušal kakšen mesec vsako noč na šihtu in sem naravnost užival.

Tukaj ne gre samo za relacijo: če je dobra glasba ---> bo veliko poslušalcev, ampak tudi: če se veliko vrti ---> bo veliko poslušana. In pri praktično vseh komercialnih radijskih postajah gre za drugi model. Pelji se enkrat od Kopra do Murske Sobote in nazaj ter preklapljaj med slovenskimi postajami (brez Vala202)... boš slišal precej več ponavljanja kot v celi noči v katerikoli kombinaciji radijskih postaj.

Aja, sicer gre pa tukaj tudi za ohranjanje narodne zavesti, "nacionalnosti". O smiselnosti tega je sicer vredno debatirati, ampak če se ti zdi smiselno, da se še vedno učimo slovenščino in ne uvedemo enostavno 100% angleščine, mora imeti tudi forsiranje slovenske glasbe zate nek smisel. Slovenski jezik je namreč samo ovira pri: turizmu, gospodarstvu, šolanju otrok, posledično tudi zdravstvu, večjih stroških tehničnih izdelkov (obvezna slovenska navodila, slovenska tipkovnica, slovenski softver...). Saj dobiš večjo sliko, ane?

B81

22. jul 2007
37.853
11.082
113
Tole mi ni najbolj jasno:

Druga zahteva glasbenikov od ministrstva za kulturo terja brezpogojno zaščito avtorskih in sorodnih pravic, ki jo je sprožilo izločenje enega izmed členov iz predloga novega medijskega zakona. Ta člen zavezuje medije, da ob vpisu v razvid medijev predložijo tudi pogodbe, sklenjene s kolektivnimi organizacijami, ki pravice glasbenikov ščitijo.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.827
852
113
toti Maribor
Bom pač poslušal tuje radijske postaje. Če bi bila naša glazba, tako dobra kot nekateri trdijo, ne bi rabili kvote, ampak bi jo enostavno poslušali.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.167
113
v lokalni ostariji
zanimivo kako smo kritični do slo glasbe.

ampak recimo avsenik ima (a je še?) najbolj predvajano skladbo
laibach
ostali dobri...

jaz podpiram 50% slo glasbe. zanimivo da v CRO nimajo problemov s narodno zavestjo in z veseljem vrtijo domačo glasbo...

pri nas pa... vsi se je izogibajo...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
he he, jst ne vem v čem je problem. Radi Veseljak vrti samo slovensko glasbo cel dan. A ni dost ?
grin1.gif