Giga sport zapira v Sloveniji

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
mizuno superge jaz naročam že vrsto let preko ebay.co.uk ker so 505 cenejše kot v hervisu
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
18EUR mi vrže poštnine če jih hočem kupiti. Torej stanejo toliko kot v omenjeni trgovini.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Gledam intersport akcijo, 114,99 eur cena prečrtana in kao super akcija 68,99 eur. Na ebayu so copati 49 eur...

In na tvojem linku iz eBaya so s poštnino vred 67€ - mater nas nategujejo
rolleyes-1.gif

Sicer bi pa rad videl heroja, ki bo uspel imet enako ceno kot eBay s postavljeno trgovino, zalogo, prodajalci, reklamiranjem... Na koncu prodajalec na eBayu še več zasluži od enega para kot trgovec.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zgleda, da vse propada, dokler ne bomo spet pristali na grudi.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.097
590
113
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Danes sem slišala govorice, da se tudi Hervis poslavlja od/iz SLovenije!?!?

Ste kaj slišali o tem?

Malo čudno. Hervis je firma od Spar-a.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

nekaj je hudo narobe pri nas.....
confused-1.gif
pri nas se NIČ ne splača, vse propada, vse se zapira.....

čez mejo pa ne duha niti sluha o teh zadevah....
bonk.gif

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

nekaj je hudo narobe pri nas.....
confused-1.gif
pri nas se NIČ ne splača, vse propada, vse se zapira.....

čez mejo pa ne duha niti sluha o teh zadevah....
bonk.gif

Verjamem, da boš odprl svojo denarnico in podprl tiste, ki se jim ne splača, če že ne boš prevzel biznisa namesto njih.

Pa čez mejo tudi pejd kaj pogledat. Npr. relacija Sežana-Opčine, ki je bila pred 25+ leti nakupovalna meka. En kup zaprtih vrat. Ki samevajo že več deset let. Razen, če so jih zaprli iz protesta, ker se je Slovenija osamosvojila.
Podobno je na relaciji Ljubelj-Celovec (ti dve relaciji pač najbolj poznam)
Ali pa kak nakupovalni center v I. Nekateri so prava mesta duhov. Tudi tisti, ki so se odpirali po 2000 letu, v veliki meri tudi zaradi Slovencev in Hrvatov.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ja treba je upostevat da se je tudi pri nas odprlo veliko centrov, ponudba se je izboljsala, bencin je postal drag, prostega casa je cedalje manj, ....

Zakaj bi torej hodil v tujino, ce se velika vecina dobi pri nas?

Da pa take trgovine zapirajo ni pa nobena katastrofa. To je pac "naravna" selekcija. Ne more bit tok trgovin z isto dejavnostjo na tako majhnem trgu. Pika. Osnove ekonomije.

Sploh pa smo "krivi" vsi k kupujemo prek neta, in trogovine izkoriscamo le zato da najdemo ustrezno cifro obutve ali oblacila, potem pa gremo domov narocit super duper pocen iz ebaya. Sam nekateri mislite da vas trgovec obira, ampak pozabljate da iz ebaja dobite robo iz ene vecje garaze, pri giga sportu jo pa kupis v lepi trgovini, za katero placajo najemnino, pomagajo vam prodajalci, k imajo place, za akcije izveste iz oglasov kateri tud stanejo... Itn, itn... Pomoje ni veliko razlike med koncnim zasluzkom velikega trgovca in pa enega iz ebaya, k pol nabije se postnino in se tam nekaj zasluzi. Ne mi rect da stane ena skatla cevljev 20€ do slo iz de...

rockson

Pripravnik
13. avg 2007
47
0
6
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Danes sem slišala govorice, da se tudi Hervis poslavlja od/iz SLovenije!?!?

Ste kaj slišali o tem?

In ravno tudi je ta informacija - govorice.

Tudi v tujini se marsikaj dogaja:
v AT je, recimo, propadla veriga Eibl-Intersport. Kupil jo je Sports Direct.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.309
7.054
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
zakaj pa rabiš točen datum?

Da grem par dni pred zaprtjem tja, v upanju da dobim kaj smešno poceni, česar drugače ne bi nikoli kupil
wink-1.gif

DMX, hvala!

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Sem bil danes v BTC: par stojal zimske robe, par stojal poletne robe, nekaj superg/pohodnih čevljev/pancerjev, posamezni kosi športnih rekvizitov in opreme, 15 biciklov, sicer pa je izropano. Kabin za pomerjanje ni več, za "zaveso" že potekajo gradbena dela.

Pa glede dodatnega 50% popusta na vse izdelke: kljub temu se je meni roba zdela še vedno draga. Za 25-40€ se kolesarske drese dobi marsikje tudi brez popustov, superg pod 40€ skoraj ni (ker so bile kao vse najprej vsaj 100€, potem znižane na 80 in sedaj še -50% na to ceno). V glavnem, ne gre ravno za "vzemi tut če ne rabiš" znižanje.