gibanje cen stanovanj v prihodnosti

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.888
8.980
113
Zakaj? Tudi nadomestna gradnja je novogradnja ker jo na novo gradis.
Zakaj??? Ker imajo mestna jedra, ali če hočeš, vsi kraji polno propadlih objektov, kateri zasedajo prostor. Tako bi zmanjšali potrebo po širitvah vasi, mest, krajev, in prekvalifikacije kmetijskih zemljišč v gradbene. Zato.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.249
11.043
113
Jaz ne sprasujem zakaj bi rusil stare in gradil nove objekte ampak zakaj bi to prednostno obravnaval. Ce je neka parcela zazidljiva je vseeno ali gor ze stoji objekt ali ne, postopke je potrebno pohitrit. Je pa tako da se ne vlecejo postopki na UE ampak pri mnenjedajalcih.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
17.249
11.043
113
Ja ampak za debato oz kar zeli MrDaco povedat to ni bistveno. Se vedno uveljavljas znizanje komunalnega prispevka na podlagi starega objekta.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.888
8.980
113
Si ziher? Nekje v možganih se mi valja, da je. Ne da se mi pa iskat. Itak se vsako leto zaostrujejo stvari.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.247
1.692
113
Titograd
Pred nekaj leti sem jaz plačal samo razliko za večjo površino. Kako jenzdaj, ne vem, gradbebi zakon je bil 2 krat popolnoma spremenjen vmes plus še 2 krat nekaj manjših popravkov, tako da je vse možno

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in MrDaco

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.211
9.394
113
Komunalnega prispevka ni, ce je projekt rusenja stare stavbe in novogradnje v enem. Takrat se poracuna razlika. Ce rusis prej, pa potem posebej projekt za gradnjo, plačaš celega. To je tudi eden od razlogov, da ne rusis starih bajt, ceprav na prvi niso nic vredne. Vredne so lahko 30k€ v razliki za komunalca, ce gradis v kaki posrečeni obcini.

Druga vednost, ki jo lahko ima, je pa seveda, ce novogradnje tam ne more biti. In potem "obnavljas" staro. Ampak takrat komunalc itak ni faktor

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.126
1.553
113
Jaz v Kranju in okolici opažam neko skupno točko... Na lokacijah v naseljih, vaseh, kjer so bile recimo kakšne starejše hiše ali kaj podobnega... Povsod umeščajo "maksimalne škatle", ki nikakor ne pašejo k obstoječemu okolju. Poslovno stanovanjski kompleksi s tremi, štirimi nadstropji. Maksimalni iztržek za tisto kvadraturo. Recimo, več lokacij v Kranju, na Mlaki, Preddvor, itd... Stanovanja se res gradijo, veliko jih bo na voljo... A po mojem se cena ne bo čisto nič znižala, naraščala bo še naprej, morda le, da bo trend naraščanja cen nekoliko počasnejši...

• Všeč mi je
Reactions: tony

Steve

Guru
13. avg 2007
10.776
2.966
113
Dokler bo v sistemu dovolj denarja in dokler bo nepremičnina = naložba, cene ne bodo padle, pa če jih 100k na leto zgradijo

• Všeč mi je
Reactions: tony in igi

sad

Guru
24. avg 2007
23.357
12.183
113
Jaz v Kranju in okolici opažam neko skupno točko... Na lokacijah v naseljih, vaseh, kjer so bile recimo kakšne starejše hiše ali kaj podobnega... Povsod umeščajo "maksimalne škatle", ki nikakor ne pašejo k obstoječemu okolju. Poslovno stanovanjski kompleksi s tremi, štirimi nadstropji. Maksimalni iztržek za tisto kvadraturo. Recimo, več lokacij v Kranju, na Mlaki, Preddvor, itd... Stanovanja se res gradijo, veliko jih bo na voljo... A po mojem se cena ne bo čisto nič znižala, naraščala bo še naprej, morda le, da bo trend naraščanja cen nekoliko počasnejši...
Ni samo v Kranju.
Tudi v naseljih se starejše stilske hiše rušijo, gradijo pa betonski mastodonti v sivi barvi z ravno streho.
Občine so tako butaste, da niso sposobne sprejeti ustreznih pravilnikov.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.888
8.980
113
Ravne strehe mogoče niso estetske, ker smo pač 1000 let gradili poševne. Ampak zdaleč niso problem, mogoče pri vseh vremenskih neprilikah celo bolj smiselne. Bolj me moti gradnja 3 metre od soseda v višino ki je neustrezna glede na padec sence.

• Objave ne odobravam
Reactions: trance0

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.414
3.892
113
42
Lj
Cene ne bodo nikoli padle, ne zdaj ne čez 50 let. Treba se je sprijazniti, da mladi v prihodnosti ne bodo več imeli stanovanj, ker bodo vsa v lasti špekulantov. Če kdo misli da bo drugače, se moti.

• Žalosti me
Reactions: jendomen in novaa

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.126
1.553
113
Ravne strehe mogoče niso estetske, ker smo pač 1000 let gradili poševne. Ampak zdaleč niso problem, mogoče pri vseh vremenskih neprilikah celo bolj smiselne. Bolj me moti gradnja 3 metre od soseda v višino ki je neustrezna glede na padec sence.
Moj namen ni bil kritizirati ravne strehe, ampak nekaj kar od daleč bode v oči, v negativnem smislu. Kot bi imel Duplo kocko pospravljeno v običajnem Lego setu. Pač si rečeš WTF pa ti tukaj delaš...? Jaz se za hip zgrozim in odpeljem naprej... Če pa si bližnji sosed...

Edina olajševalna okoliščina je, če imaš kako mlado sosedo in velika okna, da ti vsaj malo razgled popravi... :evil:

• Ljubezen
Reactions: MrDaco

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.888
8.980
113
Ravne strehe bi gradili ze 100 let nazaj ce bi bile primerne nasemu podnebju.
No to je pa precej neumna trditev. Kako boš izvedel ravno streho z slamo recimo, ki je bila precej razširjena oblika kritine, in lesenimi skodlami kot primer gorenjske kritine...
100 let nazaj Sika in Mapei tudi nista obstajala. Saj pravim, glede na vremenske neprilike, ki so vedno bolj pogoste je ravna streha precej logična izbira. Zraven tega peinese več funkcionalnega bivalnega prostora na tlorisno površino.

• Objave ne odobravam
Reactions: jendomen in trance0

tony

Guru
23. jul 2007
11.120
1.914
113
"Zraven tega peinese več funkcionalnega bivalnega prostora na tlorisno površino."

Glede na ceno zemljišč je tole izjemno pomemben fakor. Pa saj ni treba, da je zares ravna, naj ima nekaj padca.

Kdor bi se pa rad zgražal nad neumnostjo investitorjev, pa se naj zapelje čez Šentjakob, kjer bo videl tri nove bajte s streho v obliki črke V. Ne zajebavam se :D

irwin

Guru
13. mar 2008
2.106
721
113
No to je pa precej neumna trditev. Kako boš izvedel ravno streho z slamo recimo, ki je bila precej razširjena oblika kritine, in lesenimi skodlami kot primer gorenjske kritine...
100 let nazaj Sika in Mapei tudi nista obstajala. Saj pravim, glede na vremenske neprilike, ki so vedno bolj pogoste je ravna streha precej logična izbira. Zraven tega peinese več funkcionalnega bivalnega prostora na tlorisno površino.
Ce te bo pot kdaj peljala na jug Portugala ali Spanije si probaj bolj pozorno pogledat vile ki so grajene brez klasicne kritine. Bos hitro opazil koliko skode naredijo novodobne mocne padavine in sonce. Preneses to na nas konc samo upostevas zmrzali namesto sonca...
Sicer si pa sam posredno ugotovil da so padavine poglavini razlog kritin od slame,skodel ali pleha. Vse z naklonom.

• Všeč mi je
Reactions: trance0