generator elektrike

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
uuuuu ...., zdajle sem se spomnil; en avstralc (ali novozelandc, ne spomnim se najbolje) je imel podobno željo kot ti. Njegova hčerka se je vozila okrog z električnim skirojem (če mi spomin prav nese) pa je ata pobral idejo o (mislim da) gizmotu, ki se mu v tujščini reče Joule thief. Pravi da mu od takrat ko je zadevo usposobil ni bilo treba priklapljati baterij na omrežje, zadeva se poštima čez noč...
Ja, obstaja električna shema, le da si jaz vsega pa ne shranjujem in bi moral it iskat na pašnike. Pa zdajle nimam časa. Ob priliki ...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Gre za enostavno elektrolizo vode. Izhajajoč pokalni plin pa se nato dodaja gorivu v sesalni kolektor. Elektrika se seveda dobi iz alternatorja v taistem avtu. Vse skupaj nima nobenega smisla.
HHO in DHMO pa je le manjša igra iz kemijske nomenklature. vodik-vodik-kisik, ha-dva-/o, =navadna voda ali pokalni plin. DHMO=dihidrogen monoksid, po naše divodikov oksid= voda. Jest5 ima v podpisu povezavo.
Z gizmotom pa se ni treba truditi, hvala.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
1285771688392.jpg

1.jpg

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Aha, jasno.

Sicer pa se strinjam, navadna elektroliza (po Farradayu) res nima smisla. Oziroma zna prispevat k ekonomiki vožnje, ampak je zadeva hudo vprašljiva. Je pa tu hakeljc; niso vsi boosterji narejeni enako. Iz hudo zanesljivega vira (človek iz MOP, ki se ukvarja z OVE in URE) sem izvedel, da so se fantje na IJS igrali z nekaterimi koncepti boosterjev in jih tudi potrdili (ko je tole povedal na nekem sestanku, se je parim ljudem za mizo čeljust zaskočila v spodnjem položaju) . Predpostavljam, da ti rezultati ne bodo nikjer objavljeni ...

Glede gizmota pa mi je bilo jasno po dveh tvojih prispevkih, da samo provociraš in ne bi pomagalo, če bi tiga dal v roke. Ne skrbi, ne bom limal zadev zaradi tebe, zmenjeno?!

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ps: ena takšna še in greš preko praznikov plavat v banovce.
mamomu - mod

Nazadnje uredil moderator:

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Ah, seveda je jasno. Malo že lahko provociram. Saj ne rečem, da sem bil v šoli ravno angelček, osnove, kar zakoni termodinamike vsekakor so, pa mi ne delajo težav. Na kratko povedano: Ni zastonj kosila.
O MOP imam tudi svoje mnenje in če bi ga razlagal bi tvegal ban. In evo, po tvojem zanesljivem viru, bi rekel, da Slovenija spet zamuja edinstveno priložnost za svetovni preboj. Le zakaj kaj takega nebi objavili, patentirali in s tem služili? Hudič je verjetno spet v neprijetnih podrobnostih.
In mislim, da imamo vsi dovolj dobre razloge, da ne verjamemo pravljicam o nekakšnih napravah, ki pridelujejo energijo iz nič.
Pa brez zamere...