Brez skrbi ta zakon prav dobro poznamCitat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Tole je en tak prav univerzalno lep izgovor, da se ni treba potrudit in najt alternativo ... ker če imaš prav in ima tale tvoj "zakon" prav (memgrede, poglej kaj ta zakon pravi zares) smo (kot vrsta in predvsem civilizacija) v globoki riti
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne nimajo, sej načeloma so vsi sinhroni (proizvajajo izmenično napetost)!
Poceni z obrati regulirajo tok, dražji imajo vedno enake obrate (čeprav spet ne nujno) - to kar dobiš do 1000EUR spada vse v poceni kategorijo.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Tole je en tak prav univerzalno lep izgovor, da se ni treba potrudit in najt alternativo ... ker če imaš prav in ima tale tvoj "zakon" prav (memgrede, poglej kaj ta zakon pravi zares) smo (kot vrsta in predvsem civilizacija) v globoki ritiSpoznaj ga tudi ti, ti bo prišparal veliko časa in verjetno tudi denarja.
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Tole je en tak prav univerzalno lep izgovor, da se ni treba potrudit in najt alternativo ... ker če imaš prav in ima tale tvoj "zakon" prav (memgrede, poglej kaj ta zakon pravi zares) smo (kot vrsta in predvsem civilizacija) v globoki ritiSpoznaj ga tudi ti, ti bo prišparal veliko časa in verjetno tudi denarja.
Očitno ne. Ali pa ti ni najbolj jasno kaj pomeni zaprt sistem ...
Kar se pa denarja tiče pa brez skrbi; od mene ne gre nič dokler ne bom 110% prepričan, da funkcionira. Zato pa je glava polna, v rokah pa nič
Ampak tole je točno ta razprava kateri se hočem ognit. Je brezpredmetna ... Cenim pa tvoj trud pri mojem šparanju
Mi je zelo jasno. Zato pa vem, da tista napravica ne more delati, kakor si opisal.Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Očitno ne. Ali pa ti ni najbolj jasno kaj pomeni zaprt sistem ...
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Mi je zelo jasno. Zato pa vem, da tista napravica ne more delati, kakor si opisal.
Na izhodu naprave pač ne more biti več energije, kot jo je na vhodu
Gotovo se jih dosti ne strinja z mano. Samo veš kje je hec? Niti ena taka naprava še ni nikoli in nikdar prestala neodvisnega testaCitat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Mi je zelo jasno. Zato pa vem, da tista napravica ne more delati, kakor si opisal.
Na izhodu naprave pač ne more biti več energije, kot jo je na vhodu
Par ljudi se s teboj ne strinja. Jaz ne bom sodil, v rokah nimam mašine, da bi ti jo pokazal. Verjamem pa lahko tebi ali pa ljudem ki so to naredili ...
Lahko pa narediš ti to kar sem naredil jaz; preberi čtivo na spodnji povezavi, pa mi povej zakaj ne bi delovalo tako kot pravijo tisti, ki so zadevo naredili. Ne bo ti vzelo veliko časa, (je samo par strani) najmanj kar bo pa se boš zabaval. Možakar, ki je tale dokument sestavil (plus še ene par podobnih) je pdf zaklenil, drugače bi ustrezni del prenesel sem. Dotični del je na straneh 31 - 35 (viš, ni veliko)
http://www.free-energy-info.co.uk/Chapter2.pdf
P.S.: ne dvomim, da želiš dobro ...
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
.... Niti ena taka naprava še ni nikoli in nikdar prestala neodvisnega testa
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Pozdravljeni vsi skupaj. Oglašam se prvič, čeprav vas berem že precej časa (prijavit se sem je huje kot hodit peš).
In imam vprašanje. Recimo, da imam generator z nazivno močjo 2 kW. Je to mišljeno kot moč ki jo mašinca odda v eni uri (se pravi 2 kWh) ali je to moč, ki je konstantno na voljo?
Po malem namreč računam kakšno moč potrebujem vsak trenutek za pogon ene srednje potratne hiše. Moja namreč "požre" tam okoli 12 kilo ur na dan. Vem da je moč odvisna od vseh naprav ki so ta trenutek priklopljene, zato pa me zanima kako se razume moč genratorja ...
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
sicer pa, kot da poznamo karkoli, kar ima izkoristek čez 100%).....
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
kako pa bi potem opredelil toplotni stroj? iz njega dobimo vec kot smo vanj dali. itak, da je v zaprtem sistemu je vse pod 100%, ampak v praksi zadeva deluje. toplotna izhodna moc (recimo klima) je nekajkratnik porabljene elektricne.... ce ob tem okolico se malo ohladimo, se nikjer ne pozna ...
Ti imaš v mislih toplotno črpalko, če smo že natančni.Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
kako pa bi potem opredelil toplotni stroj? iz njega dobimo vec kot smo vanj dali. itak, da je v zaprtem sistemu je vse pod 100%, ampak v praksi zadeva deluje. toplotna izhodna moc (recimo klima) je nekajkratnik porabljene elektricne.... ce ob tem okolico se malo ohladimo, se nikjer ne pozna ...
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
In še vedno je izkoristek pod 100%. Ti z dovajanjem energije 'črpaš/prekladaš' toploto iz enega kupa na drug kup. Ker pri tem prekladanju trošiš energijo, si v izgubi.
100% izkoristek bi imel v primeru, če se za postopek ne bi potrošilo nič elektrike. Čez 100% pa, če bi naprava še oddajala elektriko.
Si siguren? Ustvarjalcu tele teme že ni jasnoCitat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
In še vedno je izkoristek pod 100%. Ti z dovajanjem energije 'črpaš/prekladaš' toploto iz enega kupa na drug kup. Ker pri tem prekladanju trošiš energijo, si v izgubi.
100% izkoristek bi imel v primeru, če se za postopek ne bi potrošilo nič elektrike. Čez 100% pa, če bi naprava še oddajala elektriko.
perpetuum mobile ne obstaja, to mislim da je vsem jasno....
In še vsaj 10% uporabnikov interneta po svetu tudi ne... če sklepam po množici takšnih debat, ki se razvijejo po tujih forumih.Citat:
Uporabnik jest5 pravi: Si siguren? Ustvarjalcu tele teme že ni jasno