generator elektrike

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Tole je en tak prav univerzalno lep izgovor, da se ni treba potrudit in najt alternativo ... ker če imaš prav in ima tale tvoj "zakon" prav (memgrede, poglej kaj ta zakon pravi zares) smo (kot vrsta in predvsem civilizacija) v globoki riti
rolleyes-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Tole je en tak prav univerzalno lep izgovor, da se ni treba potrudit in najt alternativo ... ker če imaš prav in ima tale tvoj "zakon" prav (memgrede, poglej kaj ta zakon pravi zares) smo (kot vrsta in predvsem civilizacija) v globoki riti
rolleyes-1.gif
Brez skrbi ta zakon prav dobro poznam
grims-1.gif
Spoznaj ga tudi ti, ti bo prišparal veliko časa in verjetno tudi denarja.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne nimajo, sej načeloma so vsi sinhroni (proizvajajo izmenično napetost)!
evil.gif

Poceni z obrati regulirajo tok, dražji imajo vedno enake obrate (čeprav spet ne nujno) - to kar dobiš do 1000EUR spada vse v poceni kategorijo.

Hitro zbriši kaj si napisal. Tudi poceni z vrtljaji vzdržujejo konstantno frekvenco. Tok = vrtilni moment. Lahk ti demonstriram kako deluje, če prideš do mene. Imam ravno enega razkopanega zaradi crkjenega AVR-ja.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
rolleyes-1.gif
grims-1.gif

Očitno ne. Ali pa ti ni najbolj jasno kaj pomeni zaprt sistem ...
Kar se pa denarja tiče pa brez skrbi; od mene ne gre nič dokler ne bom 110% prepričan, da funkcionira. Zato pa je glava polna, v rokah pa nič
grims-1.gif

Ampak tole je točno ta razprava kateri se hočem ognit. Je brezpredmetna ... Cenim pa tvoj trud pri mojem šparanju
priden.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
928
439
63
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
rolleyes-1.gif
grims-1.gif

Kar se pa denarja tiče pa brez skrbi; od mene ne gre nič dokler ne bom 110% prepričan, da funkcionira. Zato pa je glava polna, v rokah pa nič
grims-1.gif

Ampak tole je točno ta razprava kateri se hočem ognit. Je brezpredmetna ... Cenim pa tvoj trud pri mojem šparanju
priden.gif

jest nr.5 ti dobro hoče in to je redkost v današnjem svetu....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
rolleyes-1.gif
grims-1.gif

Mi je zelo jasno. Zato pa vem, da tista napravica ne more delati, kakor si opisal.
Na izhodu naprave pač ne more biti več energije, kot jo je na vhodu
smirk-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Mi je zelo jasno. Zato pa vem, da tista napravica ne more delati, kakor si opisal.
smirk-1.gif

Par ljudi se s teboj ne strinja. Jaz ne bom sodil, v rokah nimam mašine, da bi ti jo pokazal. Verjamem pa lahko tebi ali pa ljudem ki so to naredili ...
Lahko pa narediš ti to kar sem naredil jaz; preberi čtivo na spodnji povezavi, pa mi povej zakaj ne bi delovalo tako kot pravijo tisti, ki so zadevo naredili. Ne bo ti vzelo veliko časa, (je samo par strani) najmanj kar bo pa se boš zabaval. Možakar, ki je tale dokument sestavil (plus še ene par podobnih) je pdf zaklenil, drugače bi ustrezni del prenesel sem. Dotični del je na straneh 31 - 35 (viš, ni veliko)
http://www.free-energy-info.co.uk/Chapter2.pdf

P.S.: ne dvomim, da želiš dobro ...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

smirk-1.gif

Par ljudi se s teboj ne strinja. Jaz ne bom sodil, v rokah nimam mašine, da bi ti jo pokazal. Verjamem pa lahko tebi ali pa ljudem ki so to naredili ...
Lahko pa narediš ti to kar sem naredil jaz; preberi čtivo na spodnji povezavi, pa mi povej zakaj ne bi delovalo tako kot pravijo tisti, ki so zadevo naredili. Ne bo ti vzelo veliko časa, (je samo par strani) najmanj kar bo pa se boš zabaval. Možakar, ki je tale dokument sestavil (plus še ene par podobnih) je pdf zaklenil, drugače bi ustrezni del prenesel sem. Dotični del je na straneh 31 - 35 (viš, ni veliko)
http://www.free-energy-info.co.uk/Chapter2.pdf

P.S.: ne dvomim, da želiš dobro ...
Gotovo se jih dosti ne strinja z mano. Samo veš kje je hec? Niti ena taka naprava še ni nikoli in nikdar prestala neodvisnega testa
grims-1.gif

Glej čisto vse zadeve, ki so uporabljene v tej sestavljanki imajo izkoristek pod 100%(sicer pa, kot da poznamo karkoli, kar ima izkoristek čez 100%
hysterical-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
.... Niti ena taka naprava še ni nikoli in nikdar prestala neodvisnega testa
grims-1.gif

Hudo korajžna izjava. Ampak tvoja pravica, da misliš in verjameš kar hočeš. Ti je pretežko pogledat tekst?
In ne grem se tele razprave (v smeri OU) več. Hvala za koristne informacije.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Saj sem pogledal tekst. In
confused-1.gif
Še lažje ti rečem, da to ne deluje.

Ok, veliko sreče pri izdelavi.
grin1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ko boš s tem doma grel vodo, kuhal in pral, povej ker bi to rad videl v živo
evil.gif

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
Še eden več, ki bi rad odkril perpetuum mobile. Daj malo preštudiraj fizikalne zakone pa ti bo stvar bolj jasna.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
SamSvoj, mam eno idejo, ki ti bo poenostavila projekt.
Iz sistema eliminiraj generator, pa motor, pa tiste kondenzatorje.
Pa bo voda na vrhu v bazenčku. Saj to bi rad ne?

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Pozdravljeni vsi skupaj. Oglašam se prvič, čeprav vas berem že precej časa (prijavit se sem je huje kot hodit peš
crazy1.gif
).
In imam vprašanje. Recimo, da imam generator z nazivno močjo 2 kW. Je to mišljeno kot moč ki jo mašinca odda v eni uri (se pravi 2 kWh) ali je to moč, ki je konstantno na voljo?
Po malem namreč računam kakšno moč potrebujem vsak trenutek za pogon ene srednje potratne hiše. Moja namreč "požre" tam okoli 12 kilo ur na dan. Vem da je moč odvisna od vseh naprav ki so ta trenutek priklopljene, zato pa me zanima kako se razume moč genratorja ...

Samo eno vprašanje. Koliko si star? Resnično sem zbegan. Ker kot iz zgorajcitiranega posta, si že u "letih" glede na to da imaš svojo hišo. Po drugi strani berem tvoje poste in študiram al si 12 al 13 letnik. Zatorej resno, koliko si star?

Aja drugače pa, kot je že bilo povedano. Energija ne nastaja in se ne uničuje. Se kvečjemu pretvarja iz ene oblike v drugo. Se pravi je najboljši možni izkoristek zgolj 100% in še to samo v teoriji.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

sicer pa, kot da poznamo karkoli, kar ima izkoristek čez 100%
hysterical-1.gif
).....

kako pa bi potem opredelil toplotni stroj? iz njega dobimo vec kot smo vanj dali. itak, da je v zaprtem sistemu je vse pod 100%, ampak v praksi zadeva deluje. toplotna izhodna moc (recimo klima) je nekajkratnik porabljene elektricne.... ce ob tem okolico se malo ohladimo, se nikjer ne pozna ...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

hysterical-1.gif
).....

kako pa bi potem opredelil toplotni stroj? iz njega dobimo vec kot smo vanj dali. itak, da je v zaprtem sistemu je vse pod 100%, ampak v praksi zadeva deluje. toplotna izhodna moc (recimo klima) je nekajkratnik porabljene elektricne.... ce ob tem okolico se malo ohladimo, se nikjer ne pozna ...

Brez zamere, erics, tale 'se nikjer ne pozna' je pa malo huda...

Glede teme pa - z zanimanjem pričakujem prvi delujoči 'perpetum mobile', ki predstavlja stoletne sanje vseh inovatorjev od DaVincija dalje (pa verjetno še pred njim).
wink-1.gif

Žal pa je fizika neusmiljena - vedno dobiš manj, kakor daš.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

hysterical-1.gif
).....

Ti imaš v mislih toplotno črpalko, če smo že natančni.
In še vedno je izkoristek pod 100%. Ti z dovajanjem energije 'črpaš/prekladaš' toploto iz enega kupa na drug kup. Ker pri tem prekladanju trošiš energijo, si v izgubi.
100% izkoristek bi imel v primeru, če se za postopek ne bi potrošilo nič elektrike. Čez 100% pa, če bi naprava še oddajala elektriko.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

hysterical-1.gif
).....

In še vedno je izkoristek pod 100%. Ti z dovajanjem energije 'črpaš/prekladaš' toploto iz enega kupa na drug kup. Ker pri tem prekladanju trošiš energijo, si v izgubi.
100% izkoristek bi imel v primeru, če se za postopek ne bi potrošilo nič elektrike. Čez 100% pa, če bi naprava še oddajala elektriko.

perpetuum mobile ne obstaja, to mislim da je vsem jasno....

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

hysterical-1.gif
).....

perpetuum mobile ne obstaja, to mislim da je vsem jasno....
Si siguren? Ustvarjalcu tele teme že ni jasno
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik jest5 pravi: Si siguren? Ustvarjalcu tele teme že ni jasno
evil.gif
In še vsaj 10% uporabnikov interneta po svetu tudi ne... če sklepam po množici takšnih debat, ki se razvijejo po tujih forumih.
No ja, pa Elvisa tudi srečajo vsake toliko časa
wink-1.gif

Dokler ni konkretne škode - naj živijo, net je svobodna poljana, skoraj.

LP