generator elektrike

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
No in?
Tako vroča razprava pa je naenkrat zamrla. Kaj je zmanjkalo idej, je projekt uspel in avtor uživa v brezdelju, ali pa se je opekel in se skril pred sramoto?
smile-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
"Avtor" zaenkrat zares uživa v brezdelju. Namen teme je bil pridobit informacije. Avtor je zadovljen in zaenrat (no, najbrž kar za skozi) bo ostalo tako. Je kar nekaj principov bolj priročnih in predvsem cenejših za izvedbo. Avtor se ukvarja z njimi.
Rotoverter je avtorju služil samo kot izhodišče, ker je še najbližji omejenemu razmišljanju stroke. Če bi avtor omenil kaj bolj konkretnega, bi bili strokovnjaki že na stropu in bi najbrž šele zdajle priplezali dol.
Avtor dopušča možnost, da se moti, kajpada ...

(obstaja en tak lep principek, ki bi bil hudo uporaben v električnih avtomobilčekih. baterije bi bilo treba samo vzdrževat, menjat pa zaradi izrabe materiala - strojeloma. polnilne postaje odveč. človek po imenu Brandt (ne me držat za besedo, lahko se motim glede imena ne da se mi pa it gledat) ga je veselo uporabljal sredi prejšnjega stoletja, zaupal naj bi mu ga človek iz Like)

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
No, to je pa lepo slišati, da vsaj ena od teh naprav v resnici dela.
Mene pa bi zanimala tale druga naprava. Sinko ima ravno tak električni avtomobilček, pri katerem bi prav prišlo, če ga nebi bilo treba polniti. Saj ne da bi me bolel račun za elektriko ravno zaradi tega. Bi bilo pa fino, če bi stvar delovala, bi poskusil še z bojlerjem, ki pa je večji porabnik.
Kakšen načrt, jpg, url ???
priden.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi: Bi bilo pa fino, če bi stvar delovala, bi poskusil še z bojlerjem, ki pa je večji porabnik.
Kakšen načrt, jpg, url ???
priden.gif

Mislim, da gre za tale avtomobil:

magnet_car1.jpg

Ko vožnja ne bo več zanimiva, se lahko nakovalo koristno uporabi - greš v Afriko z njim na hrbtu in ko te prične loviti lev, ga odvržeš in si hitrejši - tudi to deluje.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Kolikor jaz vem, je trenutno na prodaj samo ena na pol demonstracijska zadevica. Za tvojo aplikacijo bi bila uporabna. Se pa ne splača, ker avtor zanjo hoče imet mislim da v rangu 1.500 dolarčkov. Nisem se poglabljal v samo stvar, ampak mislim da hujših bremen ne zmore. Ponavljam, to je smao približek tistega kar je imel (mislim da) Brandt.
Obstajajo sheme, dokaj natančne celo. Ampak finiširanje pa je tvoja stvar. Tu pa se pravljica konča za navadno rajo. Če si malček električno nadarjen in se ti da zajebavat je nagrada hudo obetavna ...
Če te še zanima javi, pa te bom usmeril. In ne, jaz tega gizmota (še) nimam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V čem se to razlikuje od scientologije (ali krščanstva, for that matter): daj nam kup denarja in boš blažen?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Na to vprašanje še nisem našel odgovora. Mi je pa to zanimiv pojav. Na vsake toliko časa se na teh prostoenergijskih forumih najde kak zagnan, vrta in vrta, dela in išče, vidi se napredek, potem pa ga ali na hitro zmanjka, ali se dela pametnega za popizdit (kao uspelo mu je, pove pa nič konkretnega), ali pa da ven načrte - knjigo - gizmota, seveda za zasoljeno ceno. Ti zadnji so seveda redkejši od albino leva. Res pa je, da imajo fantje z razvojem kar precej stroškov ....

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:Obstajajo sheme, dokaj natančne celo. Ampak finiširanje pa je tvoja stvar. Tu pa se pravljica konča za navadno rajo. Če si malček električno nadarjen in se ti da zajebavat je nagrada hudo obetavna ...
Končno, da bo nekdo stopil na prste naftnim šejkom!
S tako napravo je problem transportov in pogona vseh vrst strojev že tako rekoč rešen v popolnosti!
Nič več problemov z alternativnimi pogoni, vetrnimi elektrarnami, sončnimi celicami, sintetičnimi bencini, bio-dizli in podobnimi neumnostmi. Šejki lahko kar zaprejo svoje vrtine, svet je na pragu absolutnega pogona vsega in vseh, brez najmanjših stroškov obratovanja.

P.S. malce me skrbi reakcija šejkov.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Pri takem denarju in tako majhnem prihranku stvar seveda ni zanimiva.
Res si ne morem predstavljati, zakaj tako imenovani vlagatelji in investitorji ne dajo denarja za tako obetavne projekte.
Razen seveda, če je res, tako kot trdijo nakateri tukajle...
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:Obstajajo sheme, dokaj natančne celo. Ampak finiširanje pa je tvoja stvar. Tu pa se pravljica konča za navadno rajo. Če si malček električno nadarjen in se ti da zajebavat je nagrada hudo obetavna ...
S tako napravo je problem transportov in pogona vseh vrst strojev že tako rekoč rešen v popolnosti!
Nič več problemov z alternativnimi pogoni, vetrnimi elektrarnami, sončnimi celicami, sintetičnimi bencini, bio-dizli in podobnimi neumnostmi. Šejki lahko kar zaprejo svoje vrtine, svet je na pragu absolutnega pogona vsega in vseh, brez najmanjših stroškov obratovanja.

Dobro jutro. Čas je, da se predramiš iz sanj in stopiš v kruto realnost
grims-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.380
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:

Kaj te imajo šejki od tega ?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Dober dan! Že zbujen in pokonci.
Zanimivo res, kako se nekateri hitro zakurijo za takšne perpetuum mobile projekte. Saj je avtor sam lepo opisal, kako to zgleda.
Ni dolgo tega, ko sem na "desetarskem" forumu prepričeval majstra, da pogon avtomobila s plinom "HHO" nima nobenega smisla in računice. (HHO nastaja v reaktorju v avtu z elektrolizo DHMO in ga vodimo v sesalni kolektor.)
smirk-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
grims-1.gif

Tole si pa napacnemu odpisal
rolleyes-1.gif
He, he Radirko - vsaj eden, ki je razumel poanto mojega pisanja.
Sicer pa - tistim, ki niste razumeli: ker je fizika neusmiljena veda, s še bolj neusmiljenimi zakoni in eden od njih je prvi zakon termodinamike , ki je že v sredini 19 stoletja (!!) porušil vse sanje in potencialni 'izumitelji' perpetuum mobila so od takrat naprej, vse do današnjih dni res veljali za sanjače.

Še odgovor na vprašanje "kaj imajo s tem šejki" : v primeru 'izuma' take vrste, kjer bi brez dovajanja energije dobili višek dela, bi šejki lahko zaprli naftne vrtine, nafta bi bila uporabna le še v kemijski industriji... sčasoma pa še tam ne več
wink-1.gif

LP in brez zamere!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.210
1.380
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
grims-1.gif

Tole si pa napacnemu odpisal
rolleyes-1.gif
He, he Radirko - vsaj eden, ki je razumel poanto mojega pisanja.
Sicer pa - tistim, ki niste razumeli: ker je fizika neusmiljena veda, s še bolj neusmiljenimi zakoni in eden od njih je prvi zakon termodinamike , ki je že v sredini 19 stoletja (!!) porušil vse sanje in potencialni 'izumitelji' perpetuum mobila so od takrat naprej, vse do današnjih dni res veljali za sanjače.

Še odgovor na vprašanje "kaj imajo s tem šejki" : v primeru 'izuma' take vrste, kjer bi brez dovajanja energije dobili višek dela, bi šejki lahko zaprli naftne vrtine, nafta bi bila uporabna le še v kemijski industriji... sčasoma pa še tam ne več
wink-1.gif

LP in brez zamere!

Potem bi te prej dobili v roke špekulanti. Ne šejki :D

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Lahko da res.
Sem pa aludiral na govorice, ki krožijo že nekaj desetletij o tem, da so šejki še vsakemu izumitelju motorja z notranjim izgorevanjem, ki je dosegel izkoristek nad 50% ponudili velike vsote, ali pa enostavno patent ukradli. 'Rumors' pač...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.138
355
83
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Dober dan! Že zbujen in pokonci.
Zanimivo res, kako se nekateri hitro zakurijo za takšne perpetuum mobile projekte. Saj je avtor sam lepo opisal, kako to zgleda.
Ni dolgo tega, ko sem na "desetarskem" forumu prepričeval majstra, da pogon avtomobila s plinom "HHO" nima nobenega smisla in računice. (HHO nastaja v reaktorju v avtu z elektrolizo DHMO in ga vodimo v sesalni kolektor.)
smirk-1.gif

A lahko prosim še meni razložiš zakaj tole ne bi imelo smisla (in kaj je DHMO, ko boš že pri stvari)?

Za unga gizmota pa je kar nekaj zanimanja (baje), predvsem s strani tistih, ki se že zdaj napajajo s fotovoltaiko ...

(bom probal še danes prilepit povezavo na stran s katere vsi črpamo ideje za tega gizmota. reče se mu Teslovo stikalo ... bolj v informativne in izobraževalne namene)

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Slikca je res taprava. Predlagal bi še izboljšavo. Magnetki "Fuelsaver", ki se valjajo po garažah razočaranih topšop kupcev. Gotovo so učinkovitejši od tistega staromodnega podkvastega magneta.
/sarcasm off