Nižji DDV je predviden od septembra dalje. Trošarino je pa razpolovil že Janša in to bodo samo podaljšali.Gen-I je sporočil, da ne bo dražil do konca leta. Bo pa dvignil cene s 1.8, ki pa bodo še kar nizje od max določenih.
Max cena je pa verjetno brez ddv. Za 9,5% DDV pa piše, da je napovedano tako, da ne vem ali bo veljalo od 1.9 naprej tako kot ostali ukrepi. 50% pa bosta znižana tudi trosarina in prispevki za obnovljive vire.
Ceneje za vse bo 50% nižja trošarina in prispevki za obnovljive vire. Pa 9,5% ddv če bo.
Naj še golobica v DZ kak jajček znese, pa bo sploh...Skratka če potegnemo črto, super ukrep in samo hvala bogu da nam je poslal goloba v teh težkih časih!
Pod maximalnimi cenami so samo trije ponudniki. Vsaj gen-i je sporočil, da ne bo več dražil. Sicer se bo pa znižani DDV poznal vsem.
Nova vlada, nove "pametne" rešitve...Je pa hinavsko to, da ko je prejšnja vlada omejila trošarine, ddv in podobno, so tedanja opozicija (torej sedanja vlada) vsi lajali kako se temi omejitvami ogroža varnost energetike v Sloveniji in podjetij povezanih s tem. Danes so pa te omejitve nenadoma spet OK.
Poslušaj izjavo predstavnika vlade, pa boš videl kjer je rekel, da bodo VSA gospodinjsktva prišparala, to pa bo od 15% za tiste, ki smo že pri najcenejših ponudnikih, pa do 60% za tiste, ki so pri najdražjih ponudnikih.Novica, ki sem jo brala glede tega, ne vem vec kje, je omenila, da je geni edini pod mejo. Nisem sla preverjati, če je edini, ampak nic o tem da bo kar za vse ceneje.
Nova vlada, nove "pametne" rešitve...
Tako kot vsaka prej...
Kje pa je... Izjava mislim.Poslušaj izjavo predstavnika vlade, pa boš videl kjer je rekel, da bodo VSA gospodinjsktva prišparala, to pa bo od 15% za tiste, ki smo že pri najcenejših ponudnikih, pa do 60% za tiste, ki so pri najdražjih ponudnikih.
Zelo preprost stavek je to. In tudi svinjska laž.
Heh, zanimivo, to ima vsak malo drugačne cene... Meni (Gen I) piše brez DDV za VT 0,0649, za MT pa 0,03599 (100% jedrska... kao). Pa eni pravijo, da jim je že najavil podražitve, jaz pa tega nisem nikjer opazil.