Geberit

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj je isti tip, sam plastiko za tipko drugam prišraufaš.

Kam boš dal tipko se lahko naknadno odločiš.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ne ni tako
ne-ne-1.gif

vse je odvisno od tipa
grin1.gif

pozdrav.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Jurga daj potem meni malo svetuj kaj pride meni najbolje v postev. Debata je v tipu ki se nasraufa na steno in tipu kater sam stoji na tleh za obzidavo z gipsom, mel bi pa viseco skoljko. Osebno nevem zakaj nebi imel tega za vzidavo k sam stoji na ogrodju, ke rko enkrat stemam ni panike postemat se za stojece noge, druge razliek pa ne vidim med tem dvema kotlickoma, ali je kaksen hakeljc se kje drugje?

Tisti video ki kaze tipko od zgoraj mi je pa tudi cudno kam se izgubi na videu cela visina tipke, ko enkrat oblecejo v gips, se kr zniza za skor 10cm, ce ste opazl?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Tisto kar štrli ven za tipko je samo ohišje, od katerega se kasneje višek odreže, tisto kar gleda nad gips.

In ne, geberita za vzidavo ne moreš obleči v gips. No ja, enim tudi to uspe, jaz sem vedno zavrnil tovrstna naročila.

Se mi zdi, da ti gledaš ravno obratna modela, tisti z nogicami in več železja na splošno je za knauf.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja,pol pa se vzdrži komentarjev če nisi povsem prepričan

Saj sem popolnoma prepričan, sam nimam toliko časa, da bi se stabo ukvarja.
evil.gif

pozdrav.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
ja,pol pa se vzdrži komentarjev če nisi povsem prepričan

Saj sem popolnoma prepričan, sam nimam toliko časa, da bi se stabo ukvarja.
evil.gif

pozdrav.gif

ti imaš enega izmed tipov geberita pa misliš da so vsi enaki si se za****
bonk.gif

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
da smo si na jasnem
grin1.gif
KO boš postavljal element bilokateri se drži mijega nasveta vijaki ki so za pritrditev školjke naj bobo od fertik poda 33 -34 cm da boš normalno sedel na školjki da ne bo preniska ali pa previsoka ,odstopanja sem ti napisal zato da imaš vsaj malo tolrtance ko boš delal estihe in polagal ploščice pod 33cm ne smeš priti ker se ti lahko zgodi da ne boš mogel zmontirati školjke . vijaki so pa narazen za školjko 18cm le nekatere imajo 23cm ,preveri pri prodajalcu tip školjke ki jo boš kupil
nekaj modelov

kombifix UP 300 AKTIVIRANJE OD SPREDAJ
kombifix UP 200 Z tipko Kappa aktiviranje zgoraj-spredaj
duofix UP 300 AKTIVIRANJE SPREDAJ
MA ŠE TI BI NAŠTEVAL PA ME ČAS PREGANJA .
ČE HOČEŠ PA TI PODARIM TEHNIČNI KATALOG GEBERIT KJER IMAŠ VSE PODTOBNOSTI O ELEMENTIH IN ŠE MARSIKAJ POUČNEGA. TOLKO ZA ENKRAT sem se kar preveč razpisal

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno:

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ok hvala.

Ce te prav razumem, duofix za gips in obzidavo, kombifix pa za vzidavo(ne obzidavo kot si napisal,)?

Jest tokrat potrebujem geberit za viseco skoljko za vgradnjo v steno s čelno tipko, ker imamo steno 4 metre dolgo, in ce mora geberit 10cm v steno potem moram samo preverit ce je doti stena debela in da ni nosilna.

Ce se pa nebo dalo bo pa treba potem duofix in ga potem se obzidati ali pa dati v gips, oz naredit gips skatlo sam to je grse kot ce damo samo v steno in iz nje gleda samo tipka in wc skoljka.

Pravis tudi da so razlicni razmaki 18 in 23 cm, trenutno nevemo katero skoljko bomo imeli, tko da nevem katera je bolj standardna in ali so wc skolje kej sirse, vecje ce majo razmak 23cm?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.705
9.912
113
40
MB
pazi to, za ta denar je zraven tipka pa stenska školjka, tak da če 10 let dela pa pol crkne je tud ok
evil.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
če pogledaš da spodobna stenska WC školjka stane več kot tale komplet ti je lahko hitro jasno kako dobra je ta zadeva.odkartej tistih 300€ za komplet pa boš imel mir

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Jaz mam samo školjko od te firme, pa nisem ravno najbolj zadovoljen. Sem pri nakupu pozabil gledat kakšne oblike je znotraj, pa je ta na žalost take, da ko opravljaš veliko potrebo, imaš obenem še pranje, ker pade direkt v vodo (no, pa to nima nobene veze s kvaliteto, me pa moti
smirk-1.gif
). Pa tudi tam, kjer voda priteče v školjko, sem opazil da že nek del školjke "stran visi", vendar zaenkrat še nisem uspel od bližje pogledat kaj je to...
v glavnem, jaz nebi tega vgrajeval, bi dal raje mal več samo za kotliček, pa ga imaš ziher vredu. Školjko pa potem lahko kupiš tudi kakšno poceni, itak jo lahko kasneje menjaš.

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Včeraj je bil geberit za wc, skupaj z LIVom za bide postavljen. Sledi knaufanje. Kaj priporočate?

Baje se da dvojni knauf in pri pritditvi druge plošče na prvo se uporabljajo drugi vijaki. Še kaj posebnega?
smile-1.gif