Geberit

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Če kupujeta.... malo preveri... vsi novi Geberitovi splakovalniki imajo "priključek" za odsesavanje vonjav iz školjke in za majhno doplačilo (mislim, da je enih 20 EUR ali nekaj takega) imaš potem to urejeno, da ti iz školjke odsesava vonjave in zrak potem pri tipki vrača v prostor ali pa , če imaš blizu kakšen ventilacijski jašek tja spelješ...

Peno pa obvezno montirat!

Čeprav redne cene pri nas so pa res
bonk.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Namesto te pene, baje lahko daš podlogo, ki se uporablja za pod laminate. Naj bi se školjka celo manj nagibala.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja yugec itak da preveri in sporoci pa bomo videli kaj in kako. Bom pa se jutri preveril kaj za en model ze imamo tega gerberita. Edin mal cudna je cena kao prej 300eur zdej pa 130eur, upam da ni kaksen drobni tisk kje
Ce pravis da se lahko pena nadomesti, ceprav nevem zakaj je ni zraven.
Tisto z odsesavanjem pa ne stekam cist, jaskov ventilacijskih pa nimamo zraven.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
TIpka sigma40, ki to podpira stane v DE 330 eur, pri nas pa sigurno več kot 400 eur.

Bo kar vredu brez tega.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Ehm... meni so nekaj o 50 EUR razlike govorili... moram preverit v ponedeljek na šihtu....

Če je res taka razlika kot praviš pa se oproščam za napačne informacije
redface-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
http://www.skybad.de/geberit-wand-wc-element-duofix-bauhohe-112-cm-spulkasten-up-320.html

http://www.skybad.de/geberit-bausatz-duofix-verzinkt-fur-vorwandmontage.html

http://www.skybad.de/geberit-b...cker-weiss.html

To troje potrebuješ, razen če kaj od tega že imaš.
grin1.gif

Poštnine mi je skupaj naračunalo 25 EUR, če vzameva vsak po en kos od tega kompleta.

Razlika med to kataloško in kataloško, ki jo pri nas prodajajo je le v pritrditvenem setu in peni. Preverjeno pri geberitu.

Je pa definitivno ta pritrditveni set, ki ga zraven naročiš, bolšji od tega, ki ga dobiš pri nas v kompletu.

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Peno pa obvezno montirat!

Čeprav redne cene pri nas so pa res
bonk.gif

Zakaj je pena obvezna?

Jaz so nisem dal(sem jo pa spravil z avsak slučaj
rolleyes-1.gif
).Po 4 letih še vedno vse OK

Instalater , ki mi je delal je rekel, da jo ponavadi montira le na izrecno željo stranke, ampak da se potem školjka "malo ziblje"(ker se pena stiska).
Zaradi neuporabe pene, do sedaj še ni imel problema.
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Zakaj je pena obvezna?

Jaz so nisem dal(sem jo pa spravil z avsak slučaj
rolleyes-1.gif
).Po 4 letih še vedno vse OK

Instalater , ki mi je delal je rekel, da jo ponavadi montira le na izrecno željo stranke, ampak da se potem školjka "malo ziblje"(ker se pena stiska).
Zaradi neuporabe pene, do sedaj še ni imel problema.
confused-1.gif

Jaz imam peno, pa se niti za mm ne ziblje ali kaj podobnega. Tile inštalaterji so preleni, da bi jo potem lepo obrezali, potem pa take klamfajo. Če jo da Geberit zraven, ki ima vse naštudirano, ne bom zdaj jaz pameten ali poslušal enega bosančka.
Zaradi uporabe pene, do sedaj še nisem imel problema. :D

Ali tiste traparije o peni za laminate
bonk.gif
eni verjetno tudi prostitutke pofukajo z mercator tamalo vrečko namesto kondoma.

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a sploh vemo čemu služi ta pena

jaz si mislim, da je zaradi tega , da se sila školjke ne porazdeli točkasto na ploščico , ki posledično lahko poči.
?

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Pena je namenjena primarno zmanjšanju prenosa zvoka pri splakovanju na steno in torej tudi na celo stanovanje - torej dušenju zvoka.

Drugotno pa tudi kot si napisal, namreč, da se tiste mikro neravnine na školjki nevtralizirajo pri naleganju na steno.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ja lej, ti naberi vse kar se potrebuje, pene itd pa naredi koncni izracun kolk pride na osebo k pac ves kaj je potrebno kupit, jest ti bom pa ta cajt se napisal ce bomo 100% vzeli,ampak nevidim razloga da nebi ker enega so nam ze vgradili potrebujemo pa se enega istega.
Tipko mamo pa orginal zraven, pomojem da tisto belo brez ostale fencijade? No pa sej tipka vrjetno ni problem ne, ker se zamenja tudi kdaj drugic.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
No naberi in ni problema, se bova zmenila. Tipko sem ti pač to ponudil, ker bom jaz to vzel. Ventilacijska stane 300 EUR in je ne rabim
grin1.gif

Prosil bi te edino, da pohitima in da konec tedna naročim.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Sliši se itak, ampak resonance, ki nastajajo pri splakovanju se preko školjke prenašajo na steno in s tem se zvok ojača, s peno pa se ta vpliv izniči.

Tisti, ki pa bi "izumil" neslišno splakovanje pa bi bil res pravi zmagovalec...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Sliši se itak, ampak resonance, ki nastajajo pri splakovanju se preko školjke prenašajo na steno in s tem se zvok ojača, s peno pa se ta vpliv izniči.

Tisti, ki pa bi "izumil" neslišno splakovanje pa bi bil res pravi zmagovalec...

vse lepo in prav ampak , če že hočeš imet vse u nulo narejno potem je potrebno tudi zvočno(!) izolirat komplet sistem , torej vse vodovodne instalacije vključno z odtoki ,.......vse se da in za vse se dobijo materiali, me pa zanimna koliko jih to dejansko ima(možno in smiselno je to itak le v novogradnjah) , veliko se jih temu zaradi cene preprosto odpove.