Geberit

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ali je ta kotlicek iz tvojih linkov standarden, ker jest nisem uspel it cez vikend pogledat kater model tocno imamo. Ventilacijska tipka me ne gane, sploh pa ne za tak denar.

Ali pride sploh kaj ceneje ce nabavis za dva ali pa tri?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Ja to je standarden (duofix 320), po moje najbolj pogosto uporabljen.

Ceneje pride poštnina, če vzameva dva.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Tazga mamo, zgleda 300 model
1485041-Untitled-1.jpg

Priponke

• 1485041-Untitled-1.jpg
    1485041-Untitled-1.jpg
    80 KB · Ogledi: 421

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Hja nimam pojma, ta je v wcj prostoru na zadnji steni ki je samo 50cm sirsa od kotlicka na vsaki strani in so dal okol sam siporex tko da bodo potem cez ploscice, zazidan je pa od stene do stene, tko da zgleda kt da ga ni. V drugem wcju je pa stena siroka 4m tako da bi bil kotlicek isto s ploscicami zazidan ampak bi ta skatla vseeno iz stene strlela, sej drugace se pomojem ne da. Zdej pa kater je boljsi pa nebi vedu, sam tega 320 k si ti pokazu mi je vsec k vidim da ima komplet ogrodje in da na tem ogrodju tudi stoji, ze zaradi stabilnosti mi deluje bolje? Vidim pa da oba tipa prideta do tal, ali ima ogrodje kot 320 ali pa ne, tako da nevidim razlike??

Ta teden narocevat se mi zdi pa cist prekmal k vidis da se niti nevem kater kotlicek bi imel. Naslednji teden bi pa slo.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Razlika med tema dvema je ta, da ima en ogrodje in je samostoječ, ga postaviš, pritrdiš na tla in v steno ter obleæeš z gips ploščami. Onega drugega, ki pa nima ogrodja, pa moraš pritrdit v steno in obzidat da ima potem nosilnost.

Naslednji teden bo tudi meni ok, zadeva pride v treh dne.

Lp!

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Sicer ne vidim dobro ampak ali lahko pri obeh zazidas okol, sej tudi nevem kaj je sploh razlika zazidat ali pa gips plate?
Kajti res me bolj privlaci tisti model ki sam stoji na tleh, je sigurno bolj mocna varianta. Kje pa je geberit v Ljubljani salon da grem jest tole pogledat pa potem lazje povem?

Tisti samosotjeci tud zgleda kt da ma en tank, medtem k ma tisti nesamostojec 2 tanka?

Nevem a bi bilo zdravo to v steno stemat, Ceprav vidim je debel 10cm, torej ene 2 cm ometa potem pa se 8cm cegla? Sej v vsakem primeru tudi ce ven gleda je isto kot ce bi imel nadometen kotlicek p aje sigurno leps ce je v ploscice oblecen tak geberit.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Tisto ni rezervar za vodo, ampak pena, ki jo daš med ploščice in školjko.

Da ti bo jasno kaj pomeni, če ga oblečeš z gips ploščami:
https://www.youtube.com/watch?v=XpR_u0MGlic

Hudiča, kakih 100 geberitov sem oblekel z gipsom, pa niti pri enem ni 'mojster vodovodar' dal tipko na vrh.
Drugače pa tale filmček zavaja, vedno se da dvojne plošče.

Pa preden se preveč zagrejete za gips varianto geberita, precej dražji pride od navadnega za vzidati.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Sigurno je cenejše, če si v izgradnji. V primeru adaptacije pa je že vprašanje.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sam še eno plato gor našraufaš? Pa zamaknjeno, da se ne prekrivajo spoji in je zelo močna stena potem.

Še močnejše so pa one vezane plate tatežke, ponavadi za pohodno podstreho, potem pa sam eno plato kanufa čez pa je. Jaz sem ga lahko vzidal, ker je bil stari vzidan in sem sam prilagodil luknjo novemu. Stroška ni razbijanja stene, kotliček je bil pa 110€ Geberit UP720, sam ta ne pride za vas u poštev, če mate stensko školjko.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
zakaj pa ne tipka z vrha
sprasujem se.gif

pozdrav.gif

Saj pravim, ne vem zakaj ne tipke z vrha. Očitno noben vodovodar tega ni niti ponudil niti omenil stranki.

Obzidava je tudi meni slabša varianta geberita, ampak večina folka pač gleda samo ceno geberita in tisti za obzidati je pač cenejši. Menda precej.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Dvojno gips oblogo? Kako pa pritrdiš potem dvojno skupaj?

Najprej navijačiš prvo ploščo, potem pa čez to še drugo, kako pa drugače?
smile-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik jurga pravi:
zakaj pa ne tipka z vrha
sprasujem se.gif

pozdrav.gif

Saj pravim, ne vem zakaj ne tipke z vrha. Očitno noben vodovodar tega ni niti ponudil niti omenil stranki.

Obzidava je tudi meni slabša varianta geberita, ampak večina folka pač gleda samo ceno geberita in tisti za obzidati je pač cenejši. Menda precej.

vse je odvisno od tipa geberita
grims-1.gif
večina mojih strank ga dajo kar oblečt z gipsom je manj zajebancije kor pa obzidava pa še cenje je

pozdrav.gif

Nazadnje urejeno: