Geberit

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Ker je na vseh forumih malo zmeda glede geberitov in ker so cene noro različne, me zanima, če se kdo dobro spozna na to.

Gledam recimo, da bi naročil zraven pip še geberit in sicer:
http://www.megabad.com/geberit...sionid=47448511

Pri nas je podobna zadeva, le kataloška je druga in seveda cena (ponekod čez 300 eur):
http://www.mimovrste.com/artik...311005#galerija

Poglej tudi za WC-školjko, ko boš ravno pri tem - se absolutno splača. Malo pbrskaj tudi po ebay-u, velikokrat lahko kupiš školjko v kompeltu z kotličkom, tipkami itd. Obstaja tudi Geberit UP-130, ki je sicer namenjen "poslovnim" stavbam. Edina razlika je, da ima manjšo izbiro tipk in da se da nastavljati samo manjšo količino vode....

Za armature poglej še tukaj: http://www.armaturendiscounter.de/shop-ReigaGbR2.html

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Iz prve roke... če je kataloška druga, potem je neka določena razlika (določeni montažni ali pritrdilni material kar ni problem, lahko pa je drugačen ventil, kar pa je manjši problem). Lahko, da sploh nimaš potem problema pri montaži, lahko pa v končni fazi ne moreš vsega zmontirat. V tem primeru moraš pol nabavit tiste dele, ki manjkajo. So pa prodajalci pri nas precej nejevoljni pri prodaji takih delov, ker vejo v katerem tiču grmi zajec (da si nabavljal preko neta in ne pri njih) in včasih poskušajo prepričat, da ne moreš nabavit tistega specifičnega dela.

Drugače pa.... na kataloške cen pri nas se da tudi kaj popusta dobit
wink-1.gif

Pa tipke ne pozabit... Sigma50 je divota!

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Ni niti približno isto!

Ne kupovat podometnih splakovalnikov za 100 EUR, še sploh ne v kompletu s tipko! Ker boš najpozneje takrat, ko bo začelo kaj puščat, obžaloval, da nisi kupil Geberita... če boš sam montiral pa še toliko prej...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Cene pri nas so bolane, od 205-320 eur za isti izdelek, pa še material za pritrditev, ki je zraven, je beden. Boljše nabaviti tega iz DE preko interneta, ter pritrdilni material, ki je veliko boljši.

Isto opažam je s pipami hansgrohe, pri nas od 100-120 eur, v tujini 75 eur.
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
jebeštrga k je pol lepa tipka tok draga.

Jaz sem dal 110€ v slo za geberit splakovalnik, za tipko pa 160€ iz ebaya pa je bla pocen.
hysterical-1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Lahko dobiš tudi zlato, samo ne Sigme ampak Sambo
smile-1.gif

Sicer pa je Sigma20 čisto OK (črna+krom je še lepša), čeprav pa čutiš razliko med Sigma20 in Sigma50 vsakič ko stisneš tipko... enim je to pač pomembno

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Ja ti, ko nisi navaden smrtnik
smile-1.gif

Sicer pa imaš še vedno za izbirat med Sigmo20 in 50 in vsemi barvnimi permutacijami... dovolj dela :
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
PS. Jaz mam UP720, če misliš vzidat se tega kup, ker je najcenejši pa najmanjša globina.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Aja seveda ja pri meni je, ker obnavljam staro kopalnico
tongue-1.gif

Tudi tipke še nimam montirane, ker se bo komplet kopalnica prenovila, prej pa sem menjal en pokvarjen podometen kotliček.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
OK. sem pristaš geberita in to z visečo školjko . res je to kvaliteta zato ima primerno ceno (pri nas pa spada v višji rang ) .

pozdrav.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Ker je na vseh forumih malo zmeda glede geberitov in ker so cene noro različne, me zanima, če se kdo dobro spozna na to.

Gledam recimo, da bi naročil zraven pip še geberit in sicer:
http://www.megabad.com/geberit...sionid=47448511

In bos nabavil? Ker pr nas mormo se en tak komplet kupit in se prej preverit katewr model sploh imamo sam se mi zdi da je isti kot na linku.

Sem se pozanimal in je to isti model, ki ga pri nas prodajajo nekateri že za 320,00 EUR (Merkur recimo za 280,00 eur), le da nima zgornega pritrditvenega materiala in pene, ki pride med keramiko in wc školjko.

Boljši pritrditveni materila te stane cirka 16 eur, pena pa je skoraj zastonj.

Verjetno kar tukaj, a bi zraven naročil in delima poštnino? Preverim koliko bi bila poštnina za dva kompleta?