Gasilni aparat za v avtomobil.

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Lahko še malo poveš o tem kateri je v akciji, predvsem me zanima ali je zadeva za enkratno ali večkratno uporabo, se pravi danes nekaj pogasiš/ počistiš kakšno olje, čez en mesec spet kaj drugega, seveda od 700ml ni za pričakovat kaj več, pa vseeno.
sprasujem se.gif

Kot sem videl je v akciji Zbita cena ta gasilnik... je za enkratno uporabo... zato je tudi tako cenovno ugoden... kot sem se jaz pozanimal je pri vseh gasilnikih (tudi tistih ki se polnijo),ko je enkrat gasilnik aktiviran, ga ni možno pustiti in računati na to, da bo čez recimo 1 dan uporaben. Kot so mi povedali je problem v tem, ker ko pride gasilno sredstvo med "dihtenge" oziroma med tesnila le te ne tesnijo več in gre ves pogonski plin, ki potiska gasilno sredstvo, ven... se pravi v vsakem primeru gasilniki niso "za večkratno uporabo" ampak ga je potrebno odnest na servis....

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
tam piše, da ima 3 leta garancije... mislim pa, da je življenska doba tovrstnih gasilnikov do 5 let... problem so tesnila.. vem, da morajo pri "ta pravih" gasilnikih po navodilih proizvajalcev serviserji maksimalno na 3 leta menjati vsa tesnila v gasilnikih....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Fantje, na pregled pozabljate. Pa ne zaradi pregleda če je cel, ampak zato ker se prah vsede na dno in zgrudi, sploh pri vožnji. Ko ga aktiviraš pa pihne ven samo tiste malo co2-ja kot pogonskega plina, prah je pa v kepi na dnu. Če ne drugeg vsaj sami aparat pretresite parkrat letno. Pravi serviser ve če je prah v grudah in v takem primeru apara razstavi in obnovi.

Sem zadnjič vprašal kolega, gasilca iz PGE, kako je servisiranjem. (Starejši gasilniki imajo not kvalitetnejši prah, kot ti novejši.) Kot si napisal, ga je treba vsake toliko pretresti oz. počasi nagneš iz ene na drugo stran in slišiš, kako se pretaka prah. Po parih ponovitvah se slednji "prerahlja" in se ne pretaka več. Dokler kazalec na manometru kaže zeleno, ni druge potrebe po servisranju.

jaka89

Zelenc'
9. dec 2010
4
0
1
Gasilnik je dobro vzet malo večji, več kot 2kg, na kupci.com sem kupil 4kg, z pritrditvijo na nosilec. Servis je na 2 leti.