Gasilni aparat za v avtomobil.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kaj pa pivo?

Vsebuje vodo, penilo in co2.
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Uporabnik001 pravi:
sam imam v vozilu gasilnik na penilo... gasilniki na peno in prah... slednji manj učinkoviti pri enakemu volumnu. torej z manjšim gasilnikom na peno narediš več... s tem so te gasilniki tudi bolj priročni za v avto ter z njimi je tudi lažje za manevrirat....

kje pa se kupi ta gasilnik na penilo?

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Citat:
Uporabnik Uporabnik001 pravi:
sam imam v vozilu gasilnik na penilo... gasilniki na peno in prah... slednji manj učinkoviti pri enakemu volumnu. torej z manjšim gasilnikom na peno narediš več... s tem so te gasilniki tudi bolj priročni za v avto ter z njimi je tudi lažje za manevrirat....

kje pa se kupi ta gasilnik na penilo?

Živ,
nekoliko pozno pa vseeno... Temu penilu se trgovsko reče Bioversal.. dobi se ga tudi v spletnih trgovinah.. vprašaj najdi.si... poskusi z recimo "bioversal gasilnik"

Lep pozdrav

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
imeli so tudi večjega.. izgleda, da je pošel... tudi ta bi moral začetni požar na vozilu pogasiti... jaz sem si kupil tega za staro mamo in njeno kuhinjo... edini, ki ga lahko sploh drži v roki (je lahek...)

v vozilu pa imam 2 literskega... pošlji mail in vprašaj kako in kdaj ga dobijo....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mah, glih ko sem ga hotu nabavt, ga ni blo več. pol sem se pa neki po hoferju motal in videl, da imajo ene po 10€.
pa sem dva vzel. enga za v stanovanje in enga za v avto.
vrjetno ni tko dober, mogoče pa ob pravočasni reakciji vseeno reši/oblaži situacijo.

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
ja sem videl te v Hoferju ja. sej če imajo manomenter naj te ne skrbi če bo v zelenem polju.. če bo pa v rdčem pa se bojim, da se v Sloveniji ne bo dobilo človeka, ki ga bo znal pošraufat .. samo problem v gasilnikih na prah je ta, da naredijo veliko dodatne škode pa še čisti se ga svinjsko težko...
sicer je pa tako, da je to artikel ki ga kupimo enkrat v življenju.. če imaš srečo ga nikoli ne boš uporabil..
smile-1.gif

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
Citat:
Uporabnik igi pravi:
a je predpisano kako velik gasilnik bi naj bil v "tovornem" avtu (kangoo)?

Hvala

Za tovorna vozila so gasilniki predpisani in lahko se zgodi, da na tehničnem pregledu zahtevajo. Poznam primere ko so recimo na Carini prepovedali vstop tovornemu vozilu (kombiju), ker ni imel ustreznega gasilnika.
Za tovorna vozila se v večini montirajo 2 in/ali 3 kg gasilniki po standardu SIST EN3. Žal je tako, da imajo zaenkrat standard EN3 le gasilniki na prah in ne gasilniki na Bioversal. Če bi se jaz odločal za nakup bi se raje odločil za 3 kg gasilnik. Namreč dodatni 1 kg prahu pri gašenju še kako lahko pomaga, razlika v ceni in velikosti pa je zanemarljiva.

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
ravno vidim, da na zbiti ceni (www.zbitacena.si) prodajajo ta priročen gasilni aparat na Bioversal o katerem govorimo za 50% ceneje... no 11,50 EUR pa je že vreden....

22. jul 2007
13.562
1.748
113
124
Zelo univerzalna stvar, to bi bilo dobro recimo tudi za čiščenje tlakovcev, ko motorno olje kaplja iz kakšnega avta.Edino me čudi, da naš prodajalec ne naredi kakšnega filmčka, kako se gasi z to majhna pločevinko recimo kakšen konkreten ogenj - pregreto olje v ponvi na štedilniku
sprasujem se.gif
, ker tista teta na sliki mi ne deluje nekako suvereno pri gašenju avtomobila.

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
pri učinkovitosti gašenja ima večjo vlogo kot količina gasilnega sredstva njegova sestava oziroma lastnosti.. iz gasilskih izkušenj vem, da je Bioversal izredno učinkovit tudi v manjših embalažah...tudi ta "majhna" količina gasilnega sredstva Bioversal je izredno učinkovita za gašenje začetnih požarov... za polno razvite požare vozil profesionalci (gasilci) uporabljamo samo 10 literske gasilnike z Bioversalom. Učinkovitost gašenja se lahko vidi na veliko filmčkih na Youtube

na youtubu pa je tudi veliko filmov, ki prikazujejo kako je Bioversal učinkovit pri gašenju kuhinjskih olj in maščob...

Potrebno pa se je zavedati, da so tovrstni gasilniki namenjeni domači, laičini uporabi in zaradi tega morajo biti čimbolj priročni, enostavni in cenovno dostopni... 10 literski gasilnik na Bioversal stane blizu ali preko 100,00 EUR... no kakorkoli jaz sem kupil dva (enega za staromamo, drugega pa za gumenjaka).. za doma že imam večji in težji gasilnik 2 literski na Bioversal....

upam, da ta informacijo komu prav pride...

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ksz...

A na splošno rečeno, če že kupiš gasilni aparat za v avto, potem naj ima vsaj 2 kili. Drugeč je škoda, da ga prevežaš (razen za pogasit kak čevap na pikniku).

Jaz sem imel 1 kg...pa sem enkrat ustavil na AC ko je enemu gorel avto - plus nekaj ostalih. a kaj...malo si (smo) pihnil, pa je bilo vsega konec, tako da...vseeno, če ga ne bi imel.

Uporabnik001

Pripravnik
20. avg 2010
31
0
6
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
ksz...

A na splošno rečeno, če že kupiš gasilni aparat za v avto, potem naj ima vsaj 2 kili. Drugeč je škoda, da ga prevežaš (razen za pogasit kak čevap na pikniku).

Jaz sem imel 1 kg...pa sem enkrat ustavil na AC ko je enemu gorel avto - plus nekaj ostalih. a kaj...malo si (smo) pihnil, pa je bilo vsega konec, tako da...vseeno, če ga ne bi imel.

prav imaš... razlika v kg gasilnega sredstva se kar pozna.. je pa tudi res, da je razlika v ceni med 2 in 3 kg minimalna.. problem pri požarih vozil je ta, da v večini vozila zgorijo na prostem (cesti) kjer je veliko prepiha/vetra.. in če se uporabi gasilnik na prah lahko zagotovo računamo na to, da nam bo okoli kg prahu izpihalo oziroma, da ga bomo porabili za nič.. pri gasilnikih na penilo in uporabo za gašenje vozil "razpihovanje" ni tako problematično kot strah pred dejstvom, da je gasilno sredstvo zmešano z vodo zaradi česar lahko pri nižjih temperaturah zmrzne in, da lahko zato pride do deformacije jeklenke (pločevinke)... če imamo vozilo garažirano je ta strah odveč...
no kakorkoli gasilci zagovarjamo, da je Bioversal izredno učinkovito tako za čiščenje z olji in mastmi umazanih povšrin kot za gasilno sredstvo... gasilnik o katerem sem sploh začel govorit je kot tak zagotovo primeren za vsako gospodinjstvo in/ali motorno vozilo...

22. jul 2007
13.562
1.748
113
124
Lahko še malo poveš o tem kateri je v akciji, predvsem me zanima ali je zadeva za enkratno ali večkratno uporabo, se pravi danes nekaj pogasiš/ počistiš kakšno olje, čez en mesec spet kaj drugega, seveda od 700ml ni za pričakovat kaj več, pa vseeno.
sprasujem se.gif