Jaz sem pa naložil karte CN 2008 in Adria Route direktno iz mapsource kot en file na napravo Garmin C550, tako sem dobil samo eno datoteko s končnico .img, problem pa bo, ko bom želel ob popravku AR spremeniti samo to karto, kar seveda ne bo šlo. Sicer ne vem zakaj, ampak celo datoteko AR+CN2008 mi je na Garmina nalagalo skorajda 2 uri. Ampak zadeva sedaj normalno deluje, tudi v napravi vidim vsako karto posebej in jih lahko izklapljam.
Na SD kartico sem pa naložil Topo SLo in SRC Route, spet direktno iz mapsource kot eno datoteko. Potrebno je povedati, da imam AR in Topo SLo originalni karti, zato mi ni bilo potrebno vpisovati novih .unl kod. Tako imam v .unl datoteki dodane le kode za CN2008 in SRC Route.
Sem pa naredil nekaj primerov preimenovanj kart na SD kartici, da bi imel obe karti vsako posebej, pa mi ni prepoznalo nič drugega kot samo gmapsupp datoteko, vse ostale kombinacije na napravi niso bile vidne. Ne vem kje točno je težava, pa sem vse naredil po navodilih: naložil .img, pridobil kode, naredil .unl, preimenoval na napravi .img in .unl datoteki, pa vseeno karte niso bile vidne. Ko sem jih preimenoval nazaj v gmapsupp, je spet bilo vse vidno. Zadevi bi rad prišel do konca, ker bi potreboval imeti gmapsupp datoteko vedno prosto, da potem lahko direktno iz mapsourca nalagaš nove karte in jih potem enostavno preimenuješ. Drugače moraš vedno nalagati vse karte, kar pa je precej zamudno.