Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
hvala!
smile-1.gif

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
prosim za vašo pomoč. na kartici imam naloženo gmapsupp.img, v kateri je CNE + SCG + ADRIA 3.0.
dol sem si potegnil še novejšo verzijo Adrije 3.10 in jo naložil direkt na garmina kot gmapsupp.img ali kot gmapprom.img in mi ga gamrin ne najde. poskusil sem ga ati tudi na akrtico, in sicer kot file gmapsup2.img in ga ravnotako ne najde.
kdo ve v čem je problem?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni nujno, da je .unl datoteka. V njej je samo koda za odklep. Ta koda je lahko tudi integrirana v img file, tako da potem unl dateteka ni več potrebna.

gmapsupp = to je verjetno AR, ki si ga naložil z Mapsourcom, tako se vedno imenuje datoteka ko jo sam nalagaš z MS ali pa ko je na kartici pri tem modelu.

gmapprom = original City Navigator (lahko brišeš file in novi CN naložiš na SD kartico, ker je skoraj 2gb velik)
gmapbmap = je osnovna mapa, pusti pri miru

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
prosim za vašo pomoč. na kartici imam naloženo gmapsupp.img, v kateri je CNE + SCG + ADRIA 3.0.
dol sem si potegnil še novejšo verzijo Adrije 3.10 in jo naložil direkt na garmina kot gmapsupp.img ali kot gmapprom.img in mi ga gamrin ne najde. poskusil sem ga ati tudi na akrtico, in sicer kot file gmapsup2.img in ga ravnotako ne najde.
kdo ve v čem je problem?

Kateri Nuvi pa sploh imaš?
Na kartici ti bere samo gmapsupp.img in nič drugega.
V sami napravi pa probaj poimenovat karto gmapprom1.img.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Če imaš starega (2xx-7xx), daj karto v mapo \GARMIN\, če pa imaš novejšo serijo (1xxx-3xxx), pa daj karto v mapo \MAP\
V novejših lahko imgje poljubno poimenuješ. Npr. za AR daj AR.IMG, za SCG - SCG.IMG ipd.

Une variante s številkami tudi ne berejo vsi modeli. gmaprom1-2. je znal brati model, ki je imel poleg EU še NA.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Če imaš starega (2xx-7xx), daj karto v mapo \GARMIN\, če pa imaš novejšo serijo (1xxx-3xxx), pa daj karto v mapo \MAP\
V novejših lahko imgje poljubno poimenuješ. Npr. za AR daj AR.IMG, za SCG - SCG.IMG ipd.

Une variante s številkami tudi ne berejo vsi modeli. gmaprom1-2. je znal brati model, ki je imel poleg EU še NA.

Nuvi 205,255,350,650 znajo čitat na internem spominu gmapsupp.img,gmapprom.img,gmapprom1.img na SD pa samo mapo gmapsupp.img.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Garmini ki znajo brat iz direktrorijev "MAP" znajo potmetakem brati tudi iz direktorija "Garmin" ali je treba vedno ustvarit mapo MAP?

Žal ne znajo čitat karte iz direktorija Garmin,ker imajo v xml datoteki označeno pot Map.
Prvič ko daješ karte gor narediš na SD kartici mapo Map in vanjo daješ karte z poljubnimi imeni AR 3.11.img in tako dalje.
Če pa hočeš dat v interni pomnilnik pa tudi tam narediš mapo Map.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Aha, hvala za odgovor. Saj je nekako logično, s predpostavko, da če nalagaš karte iz Mapsourca direkt na kartico, se vedno samodejno ustvari mapa Garmin in nikoli MAP. Torej bi bilo nelogično, da potemtakem modeli, ki znajo brati tudi iz mape MAP nebi znali brati še iz mape Garmin, če je tu kaj logike..

I

Izbrisan uporabnik #488

Tako je.
Če kupiš karto na SD kartici oz. microSD, je gori mapa Garmin.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
Pozdrav

Kupil sem si novega Nuvi 1200 in sem zelo zadovoljen. Imel je prednaloženo karto centralne evrope,katero sem updatal v verzijo 2011.20 nt.na sam garmin sem še naložil Adrio route 3.11 kot gmapprom1.img , na Sd pa še imam Adrio TOPO 2.11 v mapi garmin kot gmapsupp.img. ko grem pod zemljevide/info mi vse zemljevide lepo prebere,katere lahko tudi enable ali disable.
Sem pa poskušal dati na SD karto v kateri sem imel združeno Adrio 3.0 in Cn 2011.20 vendar je ni prebral,ta file pa mi je lepo delal na starejših modelih.poleg tega sem skušal združiti tudi novo adrio in cn pa tudi ni delovalo,nisem pa še poskusil z mapsourcem,ga še iščem,sicer pa zakaj bi, ko imam itak vse karte,tudi nov Cn 2011.20 nt celotna evropa mi je prebral.

lp

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Kombinacija CN 2011.3 in AR 3.11-ne ponudi naslovov

Če na telefon (E71) naložim le AR 3.11 imam in mape in naslove Slovenije itd.

Čim naložim še katerokoli CN mapo, ki geografsko ne pokriva AR, izgubim vse AR naslove, AR mape pa ostanejo.

Primer: imam celo AR in iz CN robne mape Italije in Avstrije. Če kliknem prikaz zemljevida, mi bo prikazalo mapo Slovenije, če pa hočem poiskati slovenski naslov pa imam prazen nabor naslovov, oz le par naslovov iz robnih krajev.

Je rešitev ta, da naložim celotno AR in vse mape CN, ki pokrivajo tudi mape AR ali delam kaj narobe?

P.S.: CN je odklenjena, AR unlockana in v UNL file-u serijska AR-ja.

Hvala za odgovore!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Tako delam. v drop-downu zgoraj levo imam CN in AR. Kliknem na AR in označim vse mape. Potem pa v drop-downu prestavim na CN in popikam mape iz CN. Prenesem na telefon in na telefonu ne dobim slovenskih naslovov.

Torej je CN 2011.3 že tako dober, da ne potrebujem AR 3.11?

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Daj AR v datoteko GMAPSUPP.IMG in CN vključno s SLO v datoteko GMAPPROM.IMG
Še nisem imel težav s tem, da mi ne bi našlo naslova.

Lahko edino da te heca, ker še ni našel prvega signala satelitov.
Lahko poizkusiš dati GSM na "svetlo", da najde lokacijo in potem poizkusiš še 1x...