Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik Twister1987 pravi:
jaz uporabljam gmapsupp, gmapprom, gmapsup2 in pa osnovno prednalozeno gmapbmap karto. pa me zanima, ce je kaksna razlika v prioritetah, katere karte naj bi bile bolj pomembne glede na ime? ker meni s temi deluje cisto uredu, tudi zazna mi vse karte, tukaj pa berem, da naj bi delovalo samo gmapsupp in gmapprom. je mozno da me zaradi tega lahko pelje po kaksni daljsi poti, kot bi drugace? hvala, Rok

Ne razumem. Do sedaj je na vseh Garminih, ki sem jih imel, podpiral samo gmapprom in gmapsupp. Te razne variante,ki jih ti omenjaš meni še ni uspelo, da bi jih Garmin prepoznal.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik Twister1987 pravi:
jaz uporabljam gmapsupp, gmapprom, gmapsup2 in pa osnovno prednalozeno gmapbmap karto. pa me zanima, ce je kaksna razlika v prioritetah, katere karte naj bi bile bolj pomembne glede na ime? ker meni s temi deluje cisto uredu, tudi zazna mi vse karte, tukaj pa berem, da naj bi delovalo samo gmapsupp in gmapprom. je mozno da me zaradi tega lahko pelje po kaksni daljsi poti, kot bi drugace? hvala, Rok

Ne razumem. Do sedaj je na vseh Garminih, ki sem jih imel, podpiral samo gmapprom in gmapsupp. Te razne variante,ki jih ti omenjaš meni še ni uspelo, da bi jih Garmin prepoznal.
Oba imata prav. Problem, ki se kot jara kača vleče že vse strani te teme je, da nekdo govori o Nuviju, drugi pa o Garmin MobileXT.
frown-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Ne vem sicer ali govoriš o GarminXT ali o Nuvijih. Na napravah, ki delajo z GarminXT je res velikost datoteke omejena na 2GB, imaš pa zato lahko na njih 3 .IMG datoteke s kartografijami.

Na Nuvijih pa imaš na SD kartici v imeniku garmin sicer lahko le eno .IMG datoteko (gmapsupp.img), ki pa je lahko velika 4GB in vanjo lahko spraviš ogromno kartografij.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Glede nato, da je bilo vprašanje o nuvijih 2xx govorimo o Nuviju. Garmin ali Garmin XT je razlika. Že sam naslov teme pove: Garmin Nuvi-več kart na eno kartico. Če pa kdo govori o Garmin XT pa naj naredi novo temo, ne pa, da je vse pomešano.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.426
2.583
113
ZAKON je zakon. Sam sem dobil od moderatorja opozorilo, zaradi velkih in malih črk.
Tako mešanje informacij, kot je v tem postu, je pa res napaka!!
No tole je zanimivo, IMG fajl velik do 4 GB - velja tudi za NUVI 750?
p.s. kakšno o CN EU 2010 na zs?

Twister1987

Zelenc'
12. feb 2009
5
0
1
seveda sem govoril o nuvi napravah. na nuvi 350 deluje 100% gmapsupp, gmapprom, gmapsup2. imel pa sem se 2 druga modela nuvija in eden od njiju, ampak ne vem oznake, je zaznal tudi datoteko gmapprom1.

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
naročen zgoraj omenjen model....zdaj pa? povežem z usb kablom na pc pa prek mapsuorca naložim cn nt 2010..bo šlo.naložil bi ga na kartico.
kakšne so finte?
ker bolj kot brskam po forumu več je variant...predlogi????

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Ko v Mapsurcu označiš karte za prenos, izberi v Nuviju z miško ,ko ga program zazna, črko pogona in kopiraj tja. Pa za vsak slučaj poglej da bo vklučena možnost samodejnega izračuna poti, v nasprotnem primeru bo izračunana zračna razdalja(ravna črta).
Drugače pa je bolj natačno opisano v temi Mapsource. pa tudi v navodilih ki jih dobiš zraven naprave.
LP

momli

Pripravnik
14. jun 2009
55
0
6
zdaj pa problem o zaženm mapsource se mi ne odpre ampak javi da ni našel kartografskih izdelkov,pa da naj jih namestim in ponovno zaženem.kako naj namestim karto še drugače kot pa skozi mapsource.aja uporabljam mapsource 6.15.3

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Karto sicer lahko namestiš tudi mimo Mapsourca, vendar je malo bolj zapleteno in obstaja več možnosti napak. Podatke o tej poti boš moral izluščiti iz posameznih tem na tem forumu.
Drugače pa je najlažja pot preko mapsourca. Ko si namestil Citiy Navigator Eu 2010 se ti je samodejno namestil tudi Mapsource. Preko Star / Programs / Garmin / Unlockwizard karto odkleneš za tvojo napravo.
Zaženeš Mapsource (če imaš nameščeno samo CNeu se ti ta itak odpre, če ne jo zgoraj levo odpreš in izbereš). Z orodjem za izbiro dela mape izbereš željena področja in preko Transfer / Send to device izbrana področja pošlješ na napravo povezano preko USB-ja. Če imaš v napravi kartico lahko izbiraš med napravo in kartico. Verjetno bo zaradi pomanjkanja prostora na napravi karto potrebno poslati na kartico.
Vse to imaš natančno napisano tudi v navodilih za napravo in karografijo. Če pa ne bo šlo pokliči v delovnem času uvoznika naprave ali karte in ti bodo pomagali.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Nikoli ni potrebno nalagati Mapsourca posebaj, ker se ti vedno, ko naložiš karto na računalnik samodejno naloži tudi Mapsource. Naloži si na računalnik Adriaroute ali Evropsko karto in to je to.

ememko

Fizikalc
11. jun 2009
174
25
28
dobil sem nuvi 255 na katerem je že naložena europe nt 2008. rad bi še naložil adria route in adria topo. ali mi bo prepisalo obstoječo karto, če z mapsourcom pošljem vsako karto posebaj na napravo??

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Če boš poslal vsako posebej, ti bo eno prepisalo, zato jih pošlji skupaj. Preden pa pošlješ preveri na napravi, če je europi ime gmapprom.img. AR bo namreč gmapsupp.img

ememko

Fizikalc
11. jun 2009
174
25
28
Hvala. Sem poslal obe mapi skupaj in je ni prepisalo, ker je Europe in Adria vsaka tako poimenovana kot si rekel.

Dravni

Pripravnik
30. okt 2007
41
0
6
Ljubljana
Tega sicer nisem še zasledil tukaj gor, imam nuvia 660 na katerem je naložen CN katerega ob nalaganju novih kart ne zbriše. On zasede sicer nekaj prostora pa me zanima ali se lahko ta kao "osnovna " karta zbriše in če se lahko kako?

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Ce mislis gmapprom.img je odgovor da, lahko se pobrise. Velja pa enak nasvet kot vedno ob podobnih primerih: za vsak slucaj naredi kopijo. Zbrise se tako da nuvi-ja priklopis na racunalnik in v direktoriju garmin pobrises gmapprom.img.

smiley

Zelenc'
9. jun 2009
20
0
1
Eno vprašanje: Na GARMINU je naložen CN2010(gmapsupp.img), na sd kartici pa TOPO in AR2.30(isto ime gmapsupp.img). Če odkljukam CN, me pod iskanje naslova v Sloveniji opozori, da moram črkovati državo. Ko to storim, Slovenije in nobene države ne najde. Če odkljukam topo in adrio ter pustim CN, pri iskanju normalno lahko izbereš državo iz Evrope in najdeš naslov.

V čem je catch da ob aktivni karti AR ne gre iskati naslovov?

Hvala,
LP

Dravni

Pripravnik
30. okt 2007
41
0
6
Ljubljana
Citat:
Uporabnik janezpesec pravi:
Ce mislis gmapprom.img je odgovor da, lahko se pobrise. Velja pa enak nasvet kot vedno ob podobnih primerih: za vsak slucaj naredi kopijo. Zbrise se tako da nuvi-ja priklopis na racunalnik in v direktoriju garmin pobrises gmapprom.img.

Hvala za odgovor, bom probal