Garmin nüvi 3597LMT

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.149
746
113
EU
Ne razumem čisto, zakaj gredo odstranjevati mp3 predvajalnik ipd.? Mislim saj razumem, da to ni primarna funkcija navigacijske naprave in da mamo X naprav za to, je pa čisto priročna; mislm če je že bila prej lohk gor? Morajo plačati kakšne dodatne licence al kaj za to?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Če bi samo to odstranili jih še nekako razumeš samo zakaj so odstranili funkcijo pešca tega pa ne razumem.
Mogoče so morali nekaj odstranit da so lahko dodali novo, ker bi bil drugače procesor preobremenjen naprimer ALG+MP3.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.149
746
113
EU
Lahko res, da preprosto ne bi delovalo vse skupaj tekoče, če bi bilo vse naenkrat vklopljeno. Verjetno mu ti 3D izrisi z vsemi pomagali ki delajo v realnem času ipd. požrejo največ resourcev, če pa vklopiš še kaj poleg, pol bi pa že štekal (na starih garminih kjer je seveda bil samo navaden 2D izris zemljevida, sem imel naenkrat vklopljen tako navigacijo, mp3 in bluetooth in je še šlo vse skupaj).

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na tvojem mestu bi si probal izborit 3590, ima iste funkcije kot 3490 le da ima večji zaslon.
Če ti menjajo napravo za novo mora imeti iste funkcije kot stara in to ima 3590, 3597 pa jih nima.

Uporabnica @Rosana je imela isto, da so ji ponudili napravo brez MP3 in je potem rekla, da hoče imeti isto kot je imel njen stari ( če se ne motim je bil stari 760) in je potem dobila mislim da 3490 ali pa 3590.

Skratka, prvo reči naj ti dajo 3590, če ne bodo hoteli, pa jim reči za 3490.

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
V čem je pa 3590 boljši od 3490?
Pri 3597 sem opazil, da se veliko slabše poveže s sateliti. Sem prebral na enem forumu, da je to zaradi Al ohišja.
Rabiš kakšen file od 3597 ?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
3590 ima večji zaslon od 3490 ostalo pa imata isto.
Hvala za ponudbo
nahrung002.gif
vendar že imam backup od 3597

joze1

Zelenc'
27. dec 2008
23
0
1
Ravna
Citat:
Uporabnik aton pravi:
Pri 3597 sem opazil, da se veliko slabše poveže s sateliti. Sem prebral na enem forumu, da je to zaradi Al ohišja.

Žal je to res! Nuvi izgublja povezavo z sateliti
uf-1.gif

Zanima me ali je mogoče težavo kako popraviti?

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Jaz pa tega občutka nimam, vsaj nikoli se mi ni zgubil, ko mi je navigiral, razen enkrat na začetku v tunelu, ker sem vmes spremenil hitrost. Se pa mi je pa zgubljal zadnjič , ko sem šel v Gozd nad Cerkljami. Zgleda, da tudi njega motijo krošnje dreves, če gre cesta po gozdu. Drugač pa nimam problema. Drugač pa Nüvija ne ugašam, ampak gre sam v stendbay in zjutraj, ko ga priključim na napajanje, satelite najde zelo hitro. Ta standbay pa drži tudi po en teden.
smile-1.gif

joze1

Zelenc'
27. dec 2008
23
0
1
Ravna
Res je, da se to dogaja bolj med hribi in pod drevesi, vendar se to nebi smelo dogajati.
Ko sem vozil po Baški grapi se je pogosto zgodilo, da je Nuvi šel kar po svoje, ker ni imel povezave.
Proti Bovcu prav tako, tam pomojem zaradi dreves.
frown-1.gif

Pred časom sem imel Nuvi 550 in takšnih težav ni bilo.

Sem menjal v prepričanju, da grem na boljši model
stupid-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Na voljo nova posodobitev teksta v1.50 za 35x7 in 35x8.

V priponki je popravljen tekst, ki vsebuje te popravke:

Na voljo ni nobenega sporočila --> Ni novih sporočil. Prosim, preverite kasneje.
"Ali želite napravo izključiti" - PREKLIČI in IZKLOPLJENO --> " NE " in " DA ".

Najbolj viden popravek je ta:

PREJ:
prva-stran-prej.png
POTEM:
prva-stran-potem.png

Odpravljenih pa je tudi še nekaj manj opaznih napačnih prevodov.

p.s.
Po prenosu priponke je potrebno le to razpakirat in se potem da sl_SI.glx v mapo Text na nuvija.

@popotni Eno vprašanje. Danes sem kupil nüvi 3597LMT. Ko sem jo priklopil na računalnik sem naredil vse update tako zemljevida, kot tudi naprave. Je vse up-to date.

Imam pa sledeča vprašanja:
Ne piše mi "Zemljevid" ampak "Prikaži zemlj"
V napravi zem zbrisal jezije in tekst, ki ga ne bom nikoli rabil (Kitajščina, Bolgarščina...). Upam, da ne bo problemov?
Napiše mi, da bom moral morda pri naslednji posodobitvi vstaviti SD kartico. Notri je 4GB. Ali je to dovolj? Ko bo pomnilnik v napravi poln se bo samo tisti del, ki ne more biti shranjen v napravi skopiral v SD, ali moram kupiti novo, npr. 32GB kartico in vse kopirati na kartico?

V naprej hvala za pomoč.

Lp, Tommy

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
V originalnem postu od katerega si naredil zgoraj citat boš našel v priponki text, ki ti spremeni iz Prikaži zemlj v Zemljevid.
Priponko preneseš, jo razpakiraš in nato daš .glx datoteko v tvojo mapo text na nuviju in prepišeš obstoječega.

Če si izbrisal tekste, ki jih ne boš rabil ne bo problemov, le ko boš zagnal garmin Express ali webupdater ti jih bo ponudilo za prenos.
4Gb SD kartica bo dovol vsaj za še nekaj posodobitev kart, saj ti na SD naloži le .img ki pa je trenutno velik 3.2Gb in v letu ali dveh še sigurno ne bo večji kot 4Gb, če pa razmišljaš o nakupu nove SD pa bo 8Gb ali 16Gb čisto dovolj za par let
smile-1.gif

Ročno ne rabiš nič kopirat na SD saj ti bo pri posodobitvi kart Garmin Express samodejno skopiral na SD karto in prav tako ti bo samodejno izbrisal iz samega nuvija staro karto, tako da glede tega ne rabiš nič skrbet.

Po večini pa vsi uporabljamo 8Gb ali 16Gb SD kartice v nuvijih, saj po večji zaenkrat še ni potrebe.

p.s.
Najlepša hvala uporabniku @aton za poslan backup
nahrung002.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Pozdravljeni,

da podam mojem mnenje glede Garmina 3597LMT. Naj na začektu povem, da je to moja prva navigacija, do sedaj sem imel namreč vse navigacije original v avtu (Mercedes-Benz). Torej, imamo jo samo nekaj dni (sem naredil update), vendar sem z njo naredil cca. 2.000 kilometrov po Sloveniji in Italiji.

Kar se tiče hitrostnih omejitev (cestninska postaja in nekateri drugi odseki) niso up-to-date,
Ko sem se peljal po Italiji je nekaj krožnih križišč, ki jih v navigaciji ni,
V Italiji opozarja na sekcije meritve hitrosti vednar še cca. 100 metrov po tem, ko meritve ni več,
TMC v Italiji ne dela,
Ko sem se peljal id Dolenskih toplic proti Ljubljani me je na vsak način želel peljati nekje "bogu iza nogu) - imam vključeno izogibanje makedamu in rezervnim potem - sicer ne vem, kaj naj bi to bilo,
Na pslošno je v primerjavi z originalno navigacijo nenatančen; npr. v križišču pri semaforju piše, da moraš zaviti čez 40 metrov, dejansko pa moraš zaviti TAKOJ,
TMC v Sloveniji javlja, da je pilicijska kontrola - no izkazalo se je, da je tam tunel (iz Celja proti Lj), kjer je sicer omejitev 100km/h, vendar radarja tam nikoli ni,

Če še kaj opazim pa sporočim. Zaključek? Za ceno v primerjavi z originalno navigacijo je super. Dejansko se pa po kvaliteti ne more primerjati. Ne vam zakaj imam občutek, da ko sem nekajkrat rabil Sygic navigacijo, ki jo imam na telefonu se mi zdi, da je bolj natančna...

Lep dan, Tommy

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
za kolega 3590 kako nadrgradim karte brez da delam garmin račun?