Garmin nüvi 3597LMT

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Kolk časa si pa čakal za ruto MB-NG, ker men je tudi včasih prišlo do 80%, potem sem pa mislil, da ne bo več da je to konc, sem pa prekinil. Sedaj sem pa ugotovil, da moraš kar počakati res kakšne 10-15 minut. In sedaj mi jo je našlo in pravilno, kar je tudi razvidno iz mojih poizkusov.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Mene kot uporabnika ne zanima kje je napaka, ampak pričakujem, da se le ta odpravi, če obstaja. Garmin ima pogodbo z Navteq-om in naj ona dva med sabo rešita kje je težava.

In kdo od vas s temi težavami je sploh javil na Navteq ali Garmin da imate težavo z vodenjem?
Uporabnik lahko pričakuje marsikaj, samo če Garmin in Navteq nista obveščena, da ta težava obstaja, kako za vraga jo naj odpravita
sprasujem se.gif

In kot je že Snecer rekel, je Janch testiral na iGO in je tudi na tem navigacijskem programu podobna težava, torej je očitno po vajinem tudi iGO kriv in zopet ni karta nič kriva?

Nihče od vas, ki vas to vodenje tako moti še ni z besedo omenil, da je javil na Garmin ali Navteq in kak odgovor je dobil, ker samo od sebe se ne bo nič spremenilo.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
n kdo od vas s temi težavami je sploh javil na Navteq ali Garmin da imate težavo z vodenjem?
Citat:
Nihče od vas, ki vas to vodenje tako moti še ni z besedo omenil, da je javil na Garmin ali Navteq in kak odgovor je dobil, ker samo od sebe se ne bo nič spremenilo.
Ne na pamet govorit
ne-ne-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Samo mirno fantje, te dni bomo lopatali, tam bo potrebna energija
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
In kaj govorim na pamet?

Vprašal sem, če je že kdo poslal to na omenjeni podjetji, pa nisem dobil odgovora, kaj šele, da bi kdo napisal kak odgovor je dobil, če je že pisal tja.
Če se je to poslalo na Garmin v Šenčur je efekt isti kot da ne bi nič poslal.

Delajte kar vam paše, komplicirajte kolikor vam paše, sam se zavedam, da je GPS le pripomoček in še vedno zraven gledam na table tako, da ni straha, da bi kje delal preveč kilometrine.

Če mi navigacija izračuna na primer do Avstrije 170km na cestni tabli pa vidim, da je do nje samo 100km bom upošteval tablo in ne tega kar je izračunalo na navigaciji.

p.s.
Glede logike je pa Albert Einstein tole lepo povedal:

" Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. "

" You can never solve a problem on the level on which it was created. "

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa saj ni problema. Javljeno je na garmin suport. Meni osebno se pač zdi vse skupaj smešno, ker na 765-ki nisem imel teh težav. Jaz bom že preživel tudi s to napako ker vem za njo, se mi pa smilijo drugi uparabniki teh naprav.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Seveda ni problema..ne vem zakaj je nastalo takšno "napeto" stanje. Tudi jaz sem napisal že nekaj mailov na Garmin (co.uk) vendar nobena odgovora od njih.
Na žalost pa se kljub nakupu drage naprave še vedno vozim s 765-ko kateri zaupam.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Forum je ravno temu namenjen, da se krešejo mnenja in ugotovitve. Če neka zadeva ne deluje, pač ne deluje. Jaz se na alter obračam v dobri veri ,da več glav več ve in da na napake opozarjamo skupaj. Lahko bi tudi druge forume obvestili o tej težavi in bi skupaj obveščali Garmin.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Na drugih forumih teh težav ni, vsaj nihče ni tega do sedaj omenil
wink-1.gif

Kje je kako napeto stanje
smile-1.gif

Ko začnem malo " pikat " ste vsi naenkrat napeti, rečem Jodlarčku da si naj kupi vinjeto in je potem užaljen.

Če pošlješ mail na Garmin in ni odgovora ga pošlješ še enkrat in nato še enkrat vse dokler ne dobiš odgovora.
Druga zgodba je z Navteq kjer skoraj znoriš preden dočakaš odgovor.

Na ta problem tukaj sem od Navteq dobil odgovor, da bodo zadevo preučili in javili, 14 dni je že od tega pa še kar ni odgovora, pa jim lepo vsak dan pošljem nov mail ( copy/paste starega ).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
@popotnik pošlji mi prosim vsebino tega maila na ZS in kontakt od Navteqa. Sam nisem ravno vešč v ANG. Bom še jaz Navteq zagnjavil.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Ko začnem malo " pikat " ste vsi naenkrat napeti, rečem Jodlarčku da si naj kupi vinjeto in je potem užaljen.
Kdo je užaljen? Jaz pač ne. Edino rekel sem ti , da ne poznaš situacije in da zato ne dajaj posplošenih izjav. Mislim, da ti je @zakon napisal en lep primer glede Švice. Lahko pa ti jaz še podoben primer povem za Hrvaško in Madžarsko..
Citat:
Če pošlješ mail na Garmin in ni odgovora ga pošlješ še enkrat in nato še enkrat vse dokler ne dobiš odgovora.
Sem jim poslal mislim da hmmm5-6 mailov. Ravno včeraj enega..tako da spet malo posplošuješ. 5x sem jim že slike poslal s primeri in včeraj me prosijo če jim lahko pošljem slike, ker bodo z njimi laže rešili problem
bonk.gif
Imam občutek da se jim pošteno hebe za naše probleme.
Zdaj pa prosim če nehamo z hebanjem en drugega in prosim poskušajmo s skupnimi močmi reševati probleme

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Mene pa sam zanima, če ma SID kaj veze z Bluetoothom? Namreč, ko se poveže mobitel in nüvi in če dobim klic, ga zazna ni pa nobenega glasu. Sedaj imam naštiman SID1.

Sm zrihtal. Sm zbrisal obstoječo povezavo in se še enkrat prijavil.

Nazadnje urejeno:

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Meni pa vse okoli avstrije. Ravno to je čudno, da vsakemu izračuna narobe drugo ruto.

Za vse ki hočete zagnjavit:

With option avioding payable routs with map CNE 2014.30 at relation Maribor-Nova gorica (Slovenia),Graz- Salzburg (Austria) and other cases, the ruit takes you all around Europe. A route 200km long, nuvi calculates to 1000km and more. When I planned the same route in Base Camp it was the same. Also with programe Mapsource. This problems are on all nuvi series 2xxx and 3xxx. Obiously the problem is with calculating routs that aviod payable roads. So Garmin Nuvi 3xxx and series 2xxx, Base camp and Mapsource have the same issue.