Garmin Mobile XT for Symbian Ver. 5.00.20

svd

Pripravnik
12. maj 2008
41
0
6
A lahko kdo preveri, če ta verzija tudi zaostaja, tako kot 5.00.10 (Nokia 95 8GB). Sem nazaj namestil 4.10.20, ki dela odlično. Res da je verzija 5 boljša kot 4 ampak le če je zaostajanje odpravljeno. Hvala in lp!
bonk.gif

svd

Pripravnik
12. maj 2008
41
0
6
Meni je zaostajal in sicer kar precej. Zaostajal je tudi veliko ostalim. O tem smo tudi že pisali a ni bilo rešitve. Je pa res super, če s to verzijo zaostajanja ne bo več. LP
bonk.gif

princip

Pripravnik
20. avg 2007
113
0
16
Lj
Meni je zaostajal z verzijo 4.10.20 in z vsako novejso verzijo. Zaostaja mi tudi z najnovejso verzijo 5.00.20. Glasovno vodenje pa ne zaostaja nic.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pravkar sem se vrnil iz voznje na relaciji CE-MB, bil sem sopotnik in sem imel cas testirat. V glavnem, kot sekundarna zadeva je uporabno, ce bi pa XT kupil, bi pa nesel nazaj v trgovino ! Vozili smo po avtocesti, nekaj casa mi je prikazovalo, da sem na travi, nekaj casa sem bil na cestah pod avtocesto, nekaj casa sploh ni naslo satelitov. Zdaj grem pogledat, ce lahko vsaj pot izvozim, ce je sploh kaj posnelo.

svd

Pripravnik
12. maj 2008
41
0
6
Hvala za info. Ali ima še kdo kakšno izkušnjo u verzijo 5.00.20 oziroma če je kdo odpravil zaostajanje v prikazu na zemljevidu. Hvala in lp!
bonk.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.772
169
63
Živjo!

Meni se zdi uporabniški vmesnik malce hitrejši od 5.00.10 vendar še vedno zaostaja.
SE P1i.

lp

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ko v trgovini kupis Garmin XT z Adriaroute karto na SD kartici, zadevo preprosto vstavis v telefon in uporabljas. A se da doma narediti taksna "plug and play" kartica, recimo, naredis eno, uporabljas na dveh telefonih, kadar pac kdo rabi.

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Mislim, da bi šlo s tem, da predhodno poženeš instalacijo *.sis na obeh telefonih in narediš *.unl za oba telefona. Recimo, ko sem nameščal na mojo N95, sam vedel za ID kartice, vse prej pripravil, po vstavitvi pognal *.sis in je vse delalo.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Mislil sem bolj v primeru, ce nimas nobenih podatkov drugega telefona. Kartico naredis in lahko prenasas iz telefona v telefon.

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Saj novo SD moraš tudi odklenit na ESN tvojega telefona, brez tega ne gre. Čistega "plug and play" ne moreš natediti brez predhodnega odklepa in namestitve. Karte bi lahko odklenil z unlockerjem, samo software pa mora imet sw.unl. To bi po mojem šlo z vnosom večih zaporednih vnosih v sw.unl. Je pa res, da bi moral vse skupaj prej pripravit.

dr__de

Zelenc'
24. avg 2008
10
0
1
mene pa zanima kakšna je kaj točnost garmina? tko ženska reče da čez 200m zavijte desno, pa sm ubistvu 50 stran od tega pravega križišča...a je treba to kaj nastavit??

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Je kdo nalagal koordinate in slike preko Panoramio in Garmin XT ? Pri nalaganju pise, da je stvar nalozena, na Garminu XT pa nikjer ne najdem, kam je nalozilo, niti menija Panoramio ne najdem vec.

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Sem nekaj preizkušal GarminCamero in s tem orodjem lahko poženeš GarminaXT, da te pelje na koordinate, ki so na sliki. Ravno tako lahko slikaš razne točke in jih spravljaš v Garmin camera in od tam naprej poganjaš Garmin XT. Mislim, da bi lahko naložil slike v mapo kamere in od tam naprej za navigacijo. S Panoramio, pa še nisem nič poizkušal.

Garmin camera, z uradne Garmin Taiwan strani.

Nazadnje urejeno:

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Citat:
Uporabnik birca pravi:
Je mogoče kdo opazil večjo porabo baterije pri verzijah 5?
Saj je že bilo o tem govora na tem forumu.

Meni je prehod na verzijo 5 skrajšal baterijo iz 7 dni na max 2 dni! (nokia e51)

Razlog je graminov proces TSRAutostart.exe ki se vedno zažene ob zagonu garmina in ostane zagnan ko se garmin zapre.
Rešitev je da si namestiš nek task manager - jaz imam (smartphoneware best taskmanager). in ročno ugasneš ta proces vsakič ko zaključiš delo z garminom.
1.Launch the best taskmanager application in phone
2.Go to Options> View > Advanced > Processes >
3.You will see a list of running "3rd party" processes,
4..Scroll to find "TSRAutostart.exe" and highlight it > now press options and Terminate process.

Na nekaterih forumih se pojavlja modificirana verzija xt 5.00.20 ki ne zažene dodatnih porcesov, vendar meni ni uspelo namestit nobene (napaka v certifikatu).