Garmin Express vse v enem programu

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
@Leon2007,

najprej napravo priklopiš na računalnik, nato GE prebere .xml datoteko in če ugotovi, da imaš že posodobljeno napravo nimaš več možnosti, da bi zadevo namestil še na PC. Če ugotovi nasprotno potem pa imaš vse možne opcije na voljo kam si to zadevo želiš namestit - najboljše je da si to zadevo istočasno preneseš na napravo in na računalnik in potem imaš ljubi mir.

P.S. Od prvega dne vseskozi upodabljam le ključ in .xml datoteko in do sedaj nisem imel nikakršnih težav - preizkušeno neštetokrat.
P.P.S Nato si pa vse prenešene datoteka počasi ročno skopiram na napravo Garmin nuvi, in to je to. Kar je sigurno je sigurno.

Nazadnje urejeno:

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Mislim, da tvoja ugotovitev ne drži. Sem sedajle odstranil zemljevid iz naprave in mi ne ponudi razširjeno namestitev.
Razširjeno namestitev ti ponudi izključno samo takrat, ko nimaš na PC-ju inštaliranega zemljevida.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kaj so ga sedaj zopet zaštrikali
bonk.gif

V verziji 3.2.29 mi takoj ob zagonu izpiše v zgornjem robu v rumeni barvi " Povezave s storitvami Garmin ni bilo mogoče vzpostaviti "

UPD: ponovno začelo delovat, je bila pa ta napaka prisotna 10 minut.
2186181-gesranje.jpg

Priponke

• 2186181-gesranje.jpg
    2186181-gesranje.jpg
    71,7 KB · Ogledi: 268

raza

Pripravnik
19. jun 2011
212
24
18
GE ene uboge kamere ne zmore posodobit (javi napako pri sinhronizaciji!)
Webupdater je takoj za tem z zadevo opravil za šalo.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Citat:
Uporabnik Leon2007 pravi:
Mislim, da tvoja ugotovitev ne drži. Sem sedajle odstranil zemljevid iz naprave in mi ne ponudi razširjeno namestitev.
Razširjeno namestitev ti ponudi izključno samo takrat, ko nimaš na PC-ju inštaliranega zemljevida.

Nobene koristi nimam od tega, da bi si nekaj izmišljeval in hvalisal ...

Poskusi takole:
- Najprej zaženi GE in klikni nad izbrano napravo
- Nato pritisni na "Orodja"
- Odpre ti se nova stran in na koncu te strani pritisni na "Odstrani napravo"
(potrdi - "izbriši tudi varnostne kopije datotek" - in nato pritisni zopet na "odstrani napravo")
- Izklopi GE in ga ponovno zaženi... ...prosim poročaj kaj si sedaj ugotovil... hvala

Nazadnje urejeno:

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
najprej napravo priklopiš na računalnik, nato GE prebere .xml datoteko in če ugotovi, da imaš že posodobljeno napravo nimaš več možnosti, da bi zadevo namestil še na PC. Če ugotovi nasprotno potem pa imaš vse možne opcije na voljo kam si to zadevo želiš namestit

Oprosti, nisem nič napisal koliko koristi imaš ti od tega. Lahko da men dela drugač kot teb. Ampak po mojih ugotovitvah, če je zemljevid tudi na PC-ju, ti ne ponudi dodatne opcije, to sem izprobal (glej, vsaj pri men je tako). Jaz sem prostorečeno pobrisal zemljevid na napravi, ter ostale stvari ki se tičejo zemljevida kot tazga.

P.S. Pa brez zamere

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ne se kregat in po nepotrebnem belit glave s funkcijo, ki bi privzeto morala delat v programu.
Uporabljaš verzijo 3.2.29 kjer deluje kot mora ali pa počakaš na novo verzijo, da vključijo isto funkcijo, ki je na voljo v verziji 3.2.29.

Brezveze je telovadit s starimi xml datotekami, boljše je uporabljat staro delujočo verzijo, saj je v verziji 4 nov le izgled in pa vsaj 10 novih napak v primerjavi s staro verzijo.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
@ Leon2007,

trenutno imam nameščen zemljevid Evrope ntu 2015.30 na PC-ju.

Ko dam na ključ novi .xml recimo datiran z današnjim dnem 5/3/2015 mi ponudi ponovno namestitev le na napravo (beri USB ključ).
Ko pa dam na ključ starejši .xml datiran z datumom 26/12/2013 mi ponudi vse možne opcije tudi tiso za namestitev na PC in to kljub temu, da je zemljevid že nameščen na računalniku.

Osebno uporabljam Windows 8,1 PRO 32-bit (x86). Kot sem že omenil tako delam od vsega začetka in nimam nobenih težav. Nato pridobljene datoteke pa počasi ročno prenesem na napravo nuvi. Toliko z moje strani v tvezi s to zadevo.

P.S. Tudi jaz do tebe ne gojim nobene zamere. Če bi bil nekoliko bližje bi te z veseljem povabil na pivo. L.p.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Kako ti uspe po prvem koraku, ko preide v drugi korak (restart), na tretji korak, ker ga jaz ne morem. Mi manjka še kakšen file prenešen iz naprave, če veš kajmislim?
Če izštekam ključek in nazaj vštekam mi ne gre na tretji korak, ampak obstane na drugem.
sprasujem se.gif

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
DA, je že zunaj.

Garmin Express v4.0.8.0

This version includes the following changes:
• Fixed software updates for fitness devices requiring multiple restarts to complete the update.
• Fixed some device registration issues regarding registering with Garmin Connect.
• Fixed an issue that caused installing maps to the computer to fail after upgrading to Express v4.x.
• Fixed an issue that caused reported software versions on some devices to not reflect the new version after an update.

https://forums.garmin.com/showthread.php?212881-Garmin-Express-Release-Notes
http://download.garmin.com/omt/express/B/GarminExpressInstaller.exe

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
V primeru, da imate že posodobljen oziroma nameščen najnovejši zemljevid potem, žal, tudi v tej različici 4.0.8.0 ni na voljo opcija ponovna namestitev datotek na računalnik, možnost je le na napravo, tako da ...

P.S. To zadevo sem odstranil in ponovno namestil GE v3.2.29.0.

raza

Pripravnik
19. jun 2011
212
24
18
Garmin Express v4.0.14.0 is available now

This version includes the following changes:

• Fixed an issue preventing Golf score cards from being uploaded to Garmin Connect.
• Fixed an issue preventing manual Step Goals to be set on the vivosmart.
• Fixed an issue preventing some Forerunner 310XT devices from syncing with Garmin Connect.

http://download.garmin.com/omt/express/B/GarminExpressInstaller.exe

Nazadnje urejeno:

Podobne teme