Garmin ecoRoute

I

Izbrisan uporabnik #488

Za model 205 in 765 je že na voljo.

vir: http://www.dnevnik.si/novice/svet_vozil/1042237783
Programska oprema, ki bo brezplačno na voljo na spletni strani Garmin, bo na podprte Garmin cestne navigatorje dodala nove funkcije, kot so poraba in stroški goriva ter voženj, izpuste CO2, ekonomično vodenje in napotke za bolj ekonomično vožnjo.

“Veliko težav, s katerimi se trenutno soočajo prebivalci Evrope, vključuje ekonomijo in okolje,” je dejal Clive Taylor, Garminov produktni direktor.

“Uporaba programske opreme »ecoRoute« na vašem Garmin nüvi vam pomaga postati bolj ekonomičen voznik, v času, ko je to še posebej pomembno. Kot vodilno podjetje na področju GPS navigacije pozdravljamo možnost za varčevalno, okolju prijazno navigacijo.”

Z nameščeno programsko opremo »ecoRoute« je cena med vožnjo porabljenega goriva izpisana že pred začetkom vožnje. Tako uporabnik že pred začetkom poti natančno ve, koliko goriva bo porabil in koliko ga bo to gorivo stalo. Na ta način se voznik lažje odloči ali se bo na pot podal z lastnim vozilom ali z javnim prevozom.

Ob uporabi »ecoRoute« se v nastavitvah navigacije za možnost izračuna poti poleg nastavitev “krajši čas” in “krajša razdalja” ponudi tudi “manj goriva”. Ta možnost bo izračunala pot, pri kateri je vožnja kar najbolj ekološka in ekonomična. Z uporabo poročila o porabi goriva, kilometrini ter napotkih za nižjo porabo goriva »ecoRoute« se lahko vozniki osredotočijo na porabo goriva in temu primerno izberejo način prevoza.

Poročilo o porabi goriva spremlja dolgoročno porabo, poročilo o kilometrini spremlja prevožene kilometre in porabljeno gorivo za vsako vožnjo posebej, podatke pa lahko izvozite tudi kot preglednico. Uporabniki lahko v nastavitvah naprave nastavijo profil svojega vozila, vključno s porabo in trenutno ceno goriva ter tako poskrbijo za natančen izračun svojih prihrankov.

Združljivost vaše navigacijske naprave Garmin in programske opreme »ecoRoute« preverite na spletni strani www.garmin.co.uk/ecoroute (samo v angleščini). Programska oprema se trenutno optimizira za Evropo in bo na voljo v februarju.

Programska oprema »ecoRoute« je le ena od naprednih tehnologij Garmin-a, ki letos praznuje dvajseto obletnico inovacij na področjih cestne, navtične, pohodniške in letalske navigacije. Garmin je danes svetovno znano ime na avtomobilskem, navtičnem, pohodniškem, fitnes in letalskem področju.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še iz modela 205.

210.png
212.png
216.png

239.png
247.png
257.png

262.png
269.png
276.png

285.png
292.png
300.png

300.png
303.png
307.png

326.png

Le zakaj imamo v Sloveniji ceno goriva na tisočinko EUR določeno, če pa manj kot centa ne poznamo
0,906 EUR 0,919 EUR 0,943 EUR

Tako da ecoroute omogoča nastavitev zgolj na cent natančno, ker je edino pravilno.

V čem je finta tega ecourouta pa bomo videli v pralsi
smile-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Le zakaj imamo v Sloveniji ceno goriva na tisočinko EUR določeno, če pa manj kot centa ne poznamo
0,905 ....... EUR

1 mio kupljenih litrov = 90.5000 eur
1 mio prodanih litrov = 91.0000 eur
5.000 eur / mio litrov samo zaradi zaokroževanja + vse ostalo!!!

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
jebeš to ecoroute če folk ne zna vozit....važen da se goni pa da je morda 1 minuto prej na cilju.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ne vidim fore, zakaj taksnih zadev nebi podpirale tudi drugi modeli, v koncni fazi je to samo dodaten meni.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Je pa treba dvakrat posodobt de je u slovenščini. Edin tistga dela > izziv vožnje < pa čist ne razumem. Kaj pomenjo tiste številke, k jih kaže med vožnjo?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne dvakrat Teddy, vse se da naenkrat, to so dodatne txt meniji. Ostalo pa maš help pa je vse opisano
smile-1.gif

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Men je prvič pokazal ECO v angleščini, vse ostalo u slovenščini. Drugič mi je ponudl še ene upgrejte, čez pol minute pa izpis na zaslonu de je posodoblen in voila vse u slovenščini. Aja pa kaj pomenjo tiste kratice za gorivo. LPG mislm de je plin, CNG pa pojma nimam.

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
No dons sm probu še z enim, pa je ratal u prvo. Je pa res, de sm mogu čakat kr neki časa (cca. pol minute-minuto). Drugega sem mogu pa restartat, pol je pa začel delat tko kt treba. Drgač pa ni problemov. Vse špila. Zgleda de sm bil učeri preveč neučakan in sm nalagu nove stvari še preden se je ta prva stvar dokončala.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nič
smile-1.gif
mislim da sem simulacijo zagnal al kaj, se nisem več bavil s tem.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Kolegu sem vceraj nalagal pa ni tega prikazalo. Bo se treba malo pregledat zadevo.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Tale zadeva je, po mojem mnenju, bolj za igračkanje, kot pa za resno korist. Če nastavim na varčevanje goriva me namreč, vsaj po Sloveniji, naprava vozi po zelo čudnih poteh. Če se grem vozniški izziv, pa je zadeva vse preveč odvisna le od hitrosti. Če, ne glede na teren, vozim 70 km na uro, sem skoraj vedno na idealnem ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa pazi da daš avto vedno v garažo, da ni na soncu...
smile-1.gif

p.s. v hintih so take zadeve opisane

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Tisto se prikaže ko uklopiš >izziv vožnje<. Men se zdi de ti kaže kok varčno voziš. Višja kot je cifra bolje pelješ. (za ECO varijanto mislm) Sm pa opazu, de mi med tednom nakaže stranske ceste na relaciji Škofja Loka - Ljubljana, v soboto pa mi je nakazal pot po glavni cesti. Predvidevam da me zarad gužve med tednom pelje po stranski cesti zato, ker je tam bolj tekoča vožnja in s tem manj onesnaževanja okolja (ni tolk pospeševanja in speljevanja), konc tedna pa tam po glavni cesti ni tolk gužve. Med tednom sem sprobal zjutraj okoli 6:30, konec tedna pa popoldan okoli 1:30.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja tako je Teddy. Še vedno je to za mene ena špilika, lahko bi kaj drugega dodali, ne pa da s takimi "neumnostmi" zgubljajo čas.

151.png
158.png

241.png
2275.png

5746.png
5776.png

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Ja mal čudn dela. Včeri smo šli relacija Ljubljana - Žalec pa nas je ves čas hotu pelat po stranskih cestah namesto po avtocesti. Če gledaš ekološko manj trpi narava, če se pelješ po avtocesti kadar ni gužve. Manj bencina se skur in tudi krajši cajt se voziš (beri: onesnažuješ okolje). Mal sm bil razočaran, ker tisto prejšno relacijo je lepo in logično nakazal. Tole res še nimajo čist dodelan. Je pa korak v pravo smer.