Garmin City Navigator Europe NT 2009.1 (v12.10)

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Snecer: karte so za po Evropi res solidne - gre pa za problem pravočasnih posodobitev in frustracijo, ko misliš, da GPS-u lahko zaupaš, potem pa...
Dobro seveda se strinjam, da se je treba pač včasih sam znajti... saj ne pričakujem, da bi imela GPS naprava vsako novo ulico itd....moja kritika gre predvsem na proizvajalce kart poleg Garmina, ki so se že večkrat izkazali za kup lenuhov....mislim, v letu 2009 naj bi bil problem posodobiti elektronsko mapo?! in to avtoceste...
srapos: če te bodo tebe uslišali proizvajalci map, potem se nam očitno obetajo temni časi, kar se tiče map...mogoče tudi kakšna črna luknja! Lp, pa ne pozabi na zemljevid!
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, kolikor mi je znano noben od konkurence nima pomurske avtoceste še. Ni pa to toliko stvar Garmina ampak dobavitelja firme Navteq v lasti Nokie.
Saj bo počasi
smile-1.gif

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Snecer: Ja saj to najbrž drži, čeprav se mi zdi precej čudno...recimo TeleAtlas ma zahodno Evropo ful boljš posodobljeno kot Navteq, se pa zalomi potem že pri Sloveniji, da ne govorimo od drugih držav iz bivše Juge...nevem sicer točno zakaj...
no ja srečo, da imamo Adrio...če bi imel Navteq take posodobitve kot TeleAtlas, bi bil v bistvu čisto zadovoljen, glede na to, da imamo tudi kup dobrih regionalnih map...
LP

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Rasputin, toliko sem že prevozil z GPS-om, ceste po štirih kontinentih, pa sem še vedno našel cilj in bil zadovoljen z njim. Prihranil sem veliko časa in živcec zaradi njega in res ne vem, zakaj je potrebno toliko besed in slabe volje s tvoje strani. Saj če z Garminom in njegovimi kartami nisi zadovoljen, lahko mirno kupiš drugo napravo in jo uporabljaj. Zase vem, da sem z garminom zelo zadovoljen oin da ga bom uporavbljal še naprej. Nikogar pa ne silim v njegovo uporabo.

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Srapos, verjamem da si veliko prevozil in da ti je Garminov GPS zelo prav prišel, saj je meni tudi...moja kritika še enkrat ponavljam: Garminove posodobitve map (oz. tiste, ki jih pridobi od Navteqa) so zmeri tako za cajtom, da ne vem zakaj jim sploh pravijo posodobitve...in tudi zdaj ta numaps...lepo vas prosim 120€ za kaj? za stare mape? to zavajanje in prevarantsko ravnanje je sramotno...pa to nima nobene zveze z Garminom kot GPS napravo! Topic pa je nova posodobitev kart....

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem no. Ko sem npr. nabavil nuvi 760 je cn2008 najbolje glede na ostale pokrival v tistem hipu Slovenijo.

Če pa je že tema o posodobitvi karte, pa naj teče v tej smeri kaj karta prinaša in kaj ne, ne pa o tržni politiki in subjektivnih ocenah počez, če bomo tako pikolovski
smile-1.gif

Vse preveč je še vedno izjav: "ful boljše, zanič itd.".

Izjava, da rabiš zemljevid je malo smešna, leta 2005 sem bil z garminom v UK in zemljevida nisem potreboval, dejansko ni bilo nobene prave tezave nikjer, le nekje na severu če se ne motim je hotel po neki bliznjici, ki mi ni bila všeč.

Sicer pa me mimogrede zanima, kje lahko dobiš tako natančen zemljevid celotne Evrope in kakšen kovček rabiš da ga not spraviš ter seveda koliko to stane in ali so tisti podatki sveži iz satelita.

Pa dajmo torej konkretno govoriti o karti.

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Dobro tole o zemljevidu nisem jaz izjavil...pripomba je bila ironična..
No pa z izjavami o karti na dan, tistih srečnežev, ki so jo že kupili ;P
Btw, Snecer..nekje sem slišal, da bodo nekateri GPS-i z letom 2010 menda že podpirali nek LiveSearchMap, pa me zanima če kaj več znano o tem? to bi bila res prava odrešitev

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Moje mnenje glede tele nadgradnje je, da se prav gotovo ne bi pretirano ukvarjal z njo, če nadgradnje ne bi imel brezplačno. Kakšnih pretiranih novosti dejansko ni.

tomos

Pripravnik
2. maj 2008
57
0
6
Mene zanima kolk ma Garmin City Navigator Europe NT 2009 številko mape ( npr. AR - 708)?
thx

Bane_

Pripravnik
19. jun 2008
95
0
6
Citat:
Uporabnik Rasputin pravi:
Dobro tole o zemljevidu nisem jaz izjavil...pripomba je bila ironična..
No pa z izjavami o karti na dan, tistih srečnežev, ki so jo že kupili ;P
Btw, Snecer..nekje sem slišal, da bodo nekateri GPS-i z letom 2010 menda že podpirali nek LiveSearchMap, pa me zanima če kaj več znano o tem? to bi bila res prava odrešitev

Niti sanja se ti ne kakšen je postopek da se vrišejo ceste v kartografijo. Dosti stvari je odvisno od države in njihovih geodetskih zavodov ki dajejo naprej podatke. Dokler pa cesta ni uradno odprta pa ti državni uradniki niti ne prdnejo. Potem je treba te ceste še spraviti v pravi format jih kategorizirati po možnosti jih še prevozijo in šele potem so pripravljene za update. Zato ne moreš pričakovati da je neka cesta ki se je odprla včeraj že danes v tvojem garminu. Bodimo realni da za 120€ dobiš kar dosti saj imaš potem na voljo vse posodobitve katere bodo prišle. Garmin, Navigon, .... te v evropi pripeljejo skoraj povsod z malo zdrave pameti. Tukaj ne more nobena firma odkriti kakšne tople vode.

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Ne, res se mi ne sanja....če je tako, potem pa vsaj vemo kdo je kriv...samo ne vem od kod potem regionalnim kartam tako sveži podatki in je to neke vrste nacionalizem (beri: zaostalost) nekaterih držav?
Glede drugega pa bi rekel, da se malo pozanimaj glede TeleAtlasa in boš videl, da ima vsaj Zahodno Evropo precej bolj posodobljeno...pa te nočem nič obtoževat...samo res me zanima v čem je fora...pa tale Garmin je čuden s temi smeđnimi posodobitvami no, če že vedeš posodobitev naj bo ta vsaj opazna, ne pa da se grejo olepšave in novitete tipa Ecoroute, se ne strinjaš?
Vsaj jaz pri GPS-u najbolj cenim to, da so mape res sveže, ki ti olajšajo pot, ne razumem njihove politike, ki daje narodu bonbončke ala bluetooth, mp3 itd. pa ne zmorejo enih kvalitetnih posodobitev nardit...to je moje mnenje

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Rasputin, s tem zadnjim se s tabo popolnoma strinjam. GPS je v osnovi naprava, ki te s čim bolj novimi kartami pripelje na cilj. Vse ostalo so dadtki, ki so marsikdaj pesek v oči in dodatno zasolijo ceno. Konec koncev radio imaš, za telefon so bolj uporabne slušalke, slik na GPS ravno velikokrat ne gledam, ...

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik Rasputin pravi:

Glede drugega pa bi rekel, da se malo pozanimaj glede TeleAtlasa in boš videl, da ima vsaj Zahodno Evropo precej bolj posodobljeno...
Ne vem odkod ti ideja da ima TeleAtlas toliko boljše karte kot Navteq. Lani sem kupil izvod nemške revije Navi Magazin, kjer so opravili test z dvema napravama:
-Garmin Nuvi 760 (Navteq)
-TomTom Go 720T (TeleAtlas)
Po Nemčiji so si zbrali 100 naslovov in preverjali katere karte so boljše.
Retultat: Navteq 81 zadetov, TeleAtlas 74 zadetkov.
Takrat sem spoznal, da je tudi v Nemčiji, ki bi naj bila zgled urejenosti in pedantnosti navigacijska naprava samo pripomoček in ne 100% zanesljiva naprava.
Dvomim, da ima TeleAtlas tak odnos samo do Slovenije, drugod pa je vse perfektno. Sem kar nekaj časa uporabljal iGo na dlančniku in poznam njihove karte.

I

Izbrisan uporabnik #488

Dajmo se pogovarjat konkretno o novi kartu 2009.1, ker mene zanima kaj je novega, ne kaj pa majo ali nimajo drugi.

Rasputin

Pripravnik
9. dec 2008
55
0
6
Samo še to, potem končujem to polemiko:
sandiv, verjamem da imaš veliko izkušenj, ampak, a si ti ne zdi, da je taka anketa kdo ima več zadetkov, spet zavajanje? Namreč, če ima naprava več naslovov, a to pomeni, da ima tudi več cest, posodobljene avtoceste, krožišča itd.? Nevem no, kolikor sem osebno preverjal ima TeleAtlas precej boljše podosobitve za Evropo, Navteq jih pa prekaša v ZDA...če ni tako se pač opravičujem...
Moje mnenje, ker imam garmina 760 pa je, da bi fanti lahko malo bolj hitro posodabljali (če se da!)

I

Izbrisan uporabnik #488

Mimogrede ko smo že v tej temi
smile-1.gif

Ima že kdo novo karto?

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Ja je že na Garminu. Ampak sem se z njo vozil le po Sloveniji. Kakšnih novosti ni. Sem pa danes dvakrat opazil, da mi je blokirala, ko sem se hotel malo poigrati z preračunavanjem. Na Gorenjski avtocesti pri Ljubljani in Kranj zahod. Nisem hotel iti po avtocesti ampak stranski cesti. Vse skupaj je zamrznilo in se zemljevid ni več premaknil. Lahko da je razlog tudi v čem drugem, a prej se mi to ni dogajalo.

Soother

Zelenc'
13. apr 2008
10
0
1
Mogoče malo Noob vprašanje pa vendar........

Kakšna je razlika, če sploh je, med kartama "City Navigator Europe NT 2009" in "City Navigator Europe NT v9"??? Zanima me zato, ker sem našel obe karti za Mapsource s tem, da je NT 2009 okoli 3,6 GB, v9 pa 1,4 GB.

Ali je mogoče NT 2009 novejša od v9 in podrobnejša glede na velikost ali sem jaz samo nekaj "čudnega" našel?

Hvala za odgovore!