Garmin 3790T

Romancek1

Pripravnik
2. jun 2011
53
0
6
Tržič
Imam Garmin 3790T in mi ne prikazuje POI točk. V mapi POI imam naloženo datoteko POI.gpi (http://snecer-poi.blogspot.com/2010/01/slovenija-poi-2010.html), po dpovezavo "1.povezava do POI Slovenija (23.10.2012) - vse točke za celotno Slovenijo". Sedaj pa ne vem, ali imam kaj izklopljeno, al je kaj drugega? Rad bi videl nap, kje so črpalke, banke, restavracije in to na zemljevidu, ki ga gledam.

Na MOBILEPC verziji na računalniku vidim na zemljevidu vse točke, katere sem prav tako prenesel s pomočjo POI Loader programa! Na Garminu imam zadnjo verzijo zemljevidov 2013.30!

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Črpalke,banke in ostalo je že v karti in to ti prikazuje,če imaš vklopljeno kraji ob cesti.34xx ima tako kako pa ima 3790 pa nisem čisto siguren.
Pomakni se na karti nad Maribor in približaj karto na 80m in preveri,če ti bo prikazalo ikone za radarje.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik Romancek1 pravi:
Imam Garmin 3790T in mi ne prikazuje POI točk. V mapi POI imam naloženo datoteko POI.gpi (http://snecer-poi.blogspot.com/2010/01/slovenija-poi-2010.html), po dpovezavo "1.povezava do POI Slovenija (23.10.2012) - vse točke za celotno Slovenijo". Sedaj pa ne vem, ali imam kaj izklopljeno, al je kaj drugega? Rad bi videl nap, kje so črpalke, banke, restavracije in to na zemljevidu, ki ga gledam.

Na MOBILEPC verziji na računalniku vidim na zemljevidu vse točke, katere sem prav tako prenesel s pomočjo POI Loader programa! Na Garminu imam zadnjo verzijo zemljevidov 2013.30!

Nuvi 3790 ne prikazuje črpalk, bankomatov, itd po defoltu, kot ima to nuvi 3490. Tudi alter fajlov ti ne bo prikazovalo na zemljevidu.

Romancek1

Pripravnik
2. jun 2011
53
0
6
Tržič
Žal ni nič takega. Ena izmed opcij je "Podrobnosti zemljevida", kjer lahko izbiraš le VEČ, NORMALNO in MANJ. Kar ne vpliva na prikaz točk. Potem je še opcija "Bližinske točke", kjer pa izbiraš ALARMI in ZVOK. Spet to nima nobenega vpliva....

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Prenesi si priponko in jo razpakiraj.
Izbriši prejšnji poi slovenija z poi loader in potem naloži te iz priponke in javi,če ti bo prikazalo ikone na zemljevidu.

Priponke

• 1614051-POISlovenija.zip
    44,9 KB · Ogledi: 264

Romancek1

Pripravnik
2. jun 2011
53
0
6
Tržič
Uredil sem vse, kot je naročeno. Ja stacionarne radarje kaže, to mi je že prej, jaz bi le rad, da mi pokaže še bankomate, restavracije, bencinske... Kot ste mi že povedali, naj bi to bilo že v zemljevidih, le ne vidim jih ne!

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uredil sem vse, kot je naročeno. Ja stacionarne radarje kaže, to mi je že prej, jaz bi le rad, da mi pokaže še bankomate, restavracije, bencinske... Kot ste mi že povedali, naj bi to bilo že v zemljevidih, le ne vidim jih ne!

Kot sem rekel, nuvi 3790 NE prikazuje POI točk na zemljevidu ! To, kar bi ti rad, da ti prikazuje, dela na nuvi 3490, ker ima možnost, da si to vključiš / izključiš, nuvi 3790 nima te možnosti.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
nuvi 37xx (GCD File) software version 5.00

Changes made from version 4.90 to 5.00:

Fixed an error that caused the parking function to fail on models without Bluetooth.
Fixed an error that caused software updates to update the traffic provider information, whether or not it had previously updated to that version of traffic provider information.
Fixed an error that sometimes prevented routes from recalculating after diverging from the original route.
Fixed an error that caused the device to shut down with some third-party maps.
Increased the size of text when the language is set to Arabic.
Improved route creation by routing to via points in the order they are added instead of reverse order.
Improved software stability.

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
130
7
18
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Citat:
Kot sem rekel, nuvi 3790 NE prikazuje POI točk na zemljevidu ! To, kar bi ti rad, da ti prikazuje, dela na nuvi 3490, ker ima možnost, da si to vključiš / izključiš, nuvi 3790 nima te možnosti.
je bil ugodno en 2x rabljen 3790 in nisem vzel ker nima opcije POI (predvsem bencinske bi mi prišle prav kadar sem kje bolj izven naseljenih krajev)
sem malo brskal in našel tole za 3790 - Where Am I? (find closest hospitals, police & gas stations, nearest address & intersection)
morda tukaj lahko določiš, katere POI naj ti kaže?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ne, tukaj ne moreš nič nastaviti. To so samo bližnjice do najbolj pomembnih destinacij.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Imaš pa drugo možnost, če bi rad videl bencinske črpalke.

Z Mapsource preveriš koordinate bencinskih črpalk in si narediš gpx datoteko z Bencinskimi črpalkami in zraven daš še slikico za prikaz bencinskih črpalk in potem pošlješ to na napravo z poi loaderjem in imaš prikaz črpalk na karti.

To je edina možnost da jih boš videl, saj 3790 prikazuje uporabniške POI ne prikazuje pa tistih, ki so vgrajeni v karto.

p.s.
Pazit pa moraš, da narediš ikono za bencinske v 24x24 in 8bit.
Imaš to opisano tudi v wiki pod točko 33.