Garmin 3790T

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik aton pravi:
Napolni jo do konca, pa potem preizkusi. Meni je držala tudi več kot 3 ure s stalno navigacijo ( priklop sem imel v drugem avtu ). Sicer jo imam pa itak vedno priključeno na nosilcu. Pa tiste črtice itak niso zanesljive

Evo sem ga sprobal (Garmin nuvi 3790LMT) danes, napolnjen do konca, nisem ga uporabljal na nosilcu ampak v bližini prestavne ročice, zadeva zdržala do Velenja in nazaj in še malo nato pa se je izklopil - baterija čisto prazna, skupaj po cca 2 urah aktivnega delovanja. Ali je to normalno.....ali je za kontrolni pregled na servis.....

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.149
746
113
EU
Sam ne vem, kako je s temi novimi garmini, ampak pri starih je morda dobro držala na začetku, ampak to je pomenilo ravno nekaj ur (zagotovo pa ne več ur; torej nekje 2 do 3 ure maksimalno), zelo hitro pa je začela pešati (kratka življenjska doba teh konkretnih baterij pač), tako da mi sedaj drži morda 15 minut (kar se ti prej ali slej seveda zgodi pri vsaki bateriji; ene prej druge slej).

aton

Pripravnik
2. okt 2008
323
1
18
Tole sem našel za spremembo Logo pri nuvi 3790. Meni ne deluje, ker sem ga sprmenil v 3490, mogoče bo pa komu delalo

The way of changing opening LOGO:

1.Denpending on your device, choosing right size of pics for LOGO, the formate of pics must .bmp;

2. Create a new folder under GARMIN, named by SSB;

3. Celect favourit pics(.bmp) then copy it into \SSB, after that change its name to GarminSplashScreen.bmp

Now all have been done!

BTW, you also can create a animition opening LOGO,
How to do that? Let me tell you.

First, choose several pics, name them by: GarminSplashScreen01.bmp;GarminSplashScreen02.bmp, GarminSplashScreen03.bmp, GarminSplashScreen04.bmp...

Have been successul on 5.00.30wp-ASN. Final result depend on your device,and you can try it.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Za 37xx to ne deluje,ker mora biti slika v PNG pa še prazen okvir moraš imeti.
Slika ne sme biti čez celo.
Za 37xx je zakomplicirano naredit logo.

Evo za lažjo predstavo kako se naredi za 37xx

Sicer ne vem zakaj je ta od katerega je angleško navodilo tako zakompliciral,če pa se vse skupaj reši z gir_editorjem v 2 minutah.
Če koga zanima bolj podrobno kako se naredi nova slika za logo naj mi javi pa mu razložim najlažji in najhitrejši nači.
Vendar morate pazit da je nova slika enake velikosti po bajtih kot stara.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP

Dobro jutro...
priden.gif

Poglej si na sredino 29 strani... KLIK
grims-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Updates & Downloads
nuvi 37xx (GCD File) software version 4.80

as of February 14, 2012

Change History
Changes made from version 4.70 to 4.80:

Updated to comply with France Safety Camera decree.
Fixed a bug that caused the device to lose turn information while recalculating a route when near a junction.
Fixed a bug that caused the unit to freeze when receiving traffic information from a GTM36 cable.

FW 4.80 direkten prenos

p.s.
Popravek za računam je že dodan v to namenjeno temo.

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
WebUpdater mi že dalj časa ponuja, da je na voljo priporočena posodobitev za GARMIN nüviŸ 3790LMT in sicer:

Database for FM Traffic providers;
Changes from version 2.50 to version 2.70.
* Fix traffic reception in Vladivostok, Russia
* Add support for traffic reception in Argentina and Brazil
* Add support for traffic Decell (Israel)
* Add support for TrafficNav (Bulgaria)

Postopek posodobitve sem izvedel po navodilih kot je treba. Na koncu se izpiše sporočilo, da je postopek posodobitve uspešno zaključen. Nato Izklopim nüvi od PC-ja, ročno ga prižgem, da se zadeva razširi, zatem napravo ponovno ugasnem ter jo zopet priklopim na PC in glej ti hudiča WebUpdater mi zopet ponuja isto že zgoraj navedeno priporočeno posodobitev. Torej ta posodobitev ni uspela. Večkrat sem to zadevo poskusil posodobiti in do sedaj vse zaman.

Tudi preko my.garmin.com sem nekajkrat poskusil, da bi posodobil priporočeno posodobitev in tudi tukaj žal brez uspeha.

Cenjeni forumaši sprašujem vas predvsem tiste, ki imate enako napravo kot jo jaz imam, če ste tudi vi že imeli podobno težavo, in če ste jo res imeli, kako ste jo odpravili?

Za vaš vložen trud vnaprej prav lepa hvala!

Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Dokler ne boš v državi, za katero velja posodobitev, bo vedno to ponujalo. To je meni na 3790 isto delalo, na 3490 pa tudi nekaj časa, sedaj pa ne ponuja več.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.810
129
63
To ti prenaša, dokler ne dobiš signala TMC tiste države, na katero se nanaša. Najbrž ne boš šel v Rusijo zaradi tega. To prezri in si ne beli glave.

Edit: Navi me je za malo prehitel
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
@NAVI_boy in @krimec najlepša hvala za tako hiter odziv in za zelo jasno pojasnilo. Sedaj sem povsem na jasnem.
Obema želim lep dan še naprej!

Nazadnje urejeno:

Rosvita

Zelenc'
17. maj 2012
22
0
1
Zdravo!

Imam eno vprašanje. A je zadnja posodobitev programse opreme OK?
Ko sem si naložila posodobitev na 760 model, je ta šel "rakom žvižgat" in se še zdaj pogajam za novega
wink-1.gif

Tega 3790T (za oznako T predvidevam, ker ko povežem na www.garmin.si, mi tam napiše, da je T verzija) mi je posodil prijatelj na test (da se odločim, če bi vzela 3490 ali 3590), pa sem opazila, da ima star software (verjetno še prvega?). Bi mu ga posodobila, vendar ne bi rada, da bi mi tudi ta crknil, sploh pa zato, ker ni moj.

Za odgovor se že v naprej prav lepo zahvaljujem.

Podatki o tej napravi:
Model: nüvi 3790
Unit ID:
wink-1.gif

Različica programske opreme: Software Version 2.30
Različica zvočne programske opreme: 2.60 (American English-Jill)
Različica: 2.05 (Slovenščina)
Programska oprema za GPS: 2.20
Programska oprema za Bluetooth: 3.0.35 P55
Različica PMIC: 819
TSC Version: 1.16

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Zadnji FW za 3790 je ok,tako,da ni straha da bi šlo kaj narobe lahko brez skrbi vse posodobiš.

Za 760 kot sem ti že napisal ni šel rakom žvižgat ampak še vedno perfektno deluje,če mu nazaj naložiš FW 4.90.
Da je pa z FW 5.30 bilo nekaj narobe pa lahko vidiš po tem,da so ga umaknili iz Garmin strani in po komentarjih uporabnikov.
Smo imeli že takšne primere ko so na servisu rekli,da je z nuvijem konec pa smo ga spravili na forumu v delujoče stanje.
En tak primer najdeš TUKAJ od uporabnika @Bakki33

Rosvita

Zelenc'
17. maj 2012
22
0
1
popotnik... hvala!
ok. potem bom poskusila posodobit. pa da vidimo, kaj bo
wink-1.gif

ja vem, da si to napisal, vendar... jaz sem brez naprave, ker so jo zadržali na zavarovalnici. zdaj se še samo pogajamo za alternativo 760. oni so ponudili model 2595LT, vendar se ne strinjam, ker nima mp3 predvajalnika (760 ga je imel), zato smo prišli do ugotovitve, da je edini primerljiv izdelek 3490LMT, vendar se sedaj pogajamo za 3590LMT model. zdaj še samo čakam na odgovor, če bodo odobrili 3590, ali bo 3490 tisti končni izdelek.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Super bi bilo,če ti uspe dobiti 3590 saj ima velik zaslon.
Ko dobiš nuvija 3490 ali 3590 pa javi,če bi imela kakšne težave pri delu z njim,drugače pa ti priporočam ogled WIKI ,kjer je zajeta večina vseh težav oziroma opisov kako rokovati z nuvijem.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Updates & Downloads
nuvi 37xx (GCD File) software version 4.90

as of May 17, 2012

(50.75 MB)

Change History
Changes made from version 4.80 to 4.90:

Fixed a bug that caused the device to reboot at certain locations in Ecuador.
Made a change so that Topo/Recreational and City Navigator Maps cannot be enabled at the same time.
Fixed a bug that caused incorrect letter capitalizations.
Changed the default TTS voice for Dutch language when the locale is Belgium.
Fixed a Czech translation bug.
Fixed some ASR-related bugs.

Prenos GCD

Rosvita

Zelenc'
17. maj 2012
22
0
1
Zdravo!

Zdaj pa imam jaz eno vprašanje. Od kolega sem si izposodila Garmina 3790T za ta čas, ko sem bila brez (delam kot serviser na terenu in mi pride zelo prav).
Brala sem, da bi naj ta Garminov model tudi kazal "prava" križišča. Mi pa nikakor ne uspe tega nastavit.
Spodaj prilagam slike nekaterih map. Gor so karte AR 3.30 in City navigator Europe NTU 2013.10. Bi lepo prosila, če bi kdo vedel, kaj imam narobe nastavljeno ali na narobe mestu.

Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Če hočeš,da ti deluje JCV moraš imeti AR karto izklopljeno in vklopljeno samo CN in 3D stavbe.
JCV mora biti v skriti mapi .System v mapi JCV.
Če si posodabljala karte iz 2012.40 na 2013.10 je potrebno zamenjat tudi JCV datoteko.
JCV deluje na izvozih iz avtocest ne deluje pa po mestih.

Rosvita

Zelenc'
17. maj 2012
22
0
1
popotnik... hvala za pomoč!
sem na svojem 3590 ugotovila, da deluje samo na avtocesti. obljukano imam
na 3590LTM:
- Europe DEM
- CN Europe NTU 2013.10 3D
- CN Europe NTU 2013.10 ALL
na 3790T:
- CN Europe NTU 2013.10 3D
- Cneu DEM Europe DEM
- CN Europe NTU 2013.10 ALL (20.13) trafficTrendsTM Europe 4.25

Na 3590 deluje kot mora, na 3790 ne deluje.
Spremenila pa sem JCV, G2S in SQLite, seveda pa tudi gmapsupp in gmap3d.

Morda ni kaj na pravem mestu?

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
35xx in 37xx uporabljata isti JCV tako,da preveri če imaš na obeh isti JCV in če imaš JCV na obeh na istih mestih.
Se pravi oba uporabljata D3048060A.JCV za CN 2013.10 unicode karto.

p.s.
Sedaj komaj opazil da si dodala slike in tako kot sem predvideval imaš napačen JCV v mapi JCV zato ti ne prikazuje odcepov.
Sedaj samo skopiraj D3048060A.JCV iz nuvija 3590 in ga prilepi v mapo JCV na 3790 tistega ki ga pa imaš sedaj na 3790 250... pa izbriši in bodo odcepi delali tudi na 3790
wink-1.gif